Efter 0-8 mod Ballerup og 2-6 ude mod Hvidovre stod Solrød på tapetet søndag den 21.juni. Og efter en del brev-korrespondance mellem holdkaptajn Aksel og Solrøds ditto – blev de enige om at holde fast i den oprindelige spilledato – 21/6. Og lad det være sagt med det samme. Det kom så denne gang os til gode, idet det netop var Solrød, som gerne ville have flyttet spilletidspunktet, idet to af deres bedste herrer ikke kunne spille denne dag. Og det var nok meget godt – for Solrød havde bla. i holdkampene forinden slået Hvidovre med 5-3, så det….

I modsætning til de to foregående holdkampe var både vejr- og sportsguderne med os: Der var vindstille om end skyet. Først i løbet af kampen lykkedes det for solen at komme mere igennem skydækket. Solrød har 5 udendørs baner med sand på. Akkurat ligesom vores egne indendørs baner. Vænne os til det skulle vi dog lige, får der var naturligvis lidt mere fasttømret sand på de udendørs baner, hvoraf vi havde 3 til rådighed til holdkampen.

Og i modsætning til sidste uges 0-5 start kom vi lidt bedre med fra start – nu i de rene doubler. Undertegnede og holdkaptajn Aksel skulle op imod Solrøds 2.herredouble. To ældre, snakkesalige herrer, på henholdsvis 60 og 62 år. Og da vi tilsammen er 90 år, ja så var vi aldersmæssigt underlegne. Under opvarmningen fik vi at vide, at vi skulle op mod Magnussen! – og så frygtede vi jo lidt, at det var Jan Magnussen! – for så ville det jo gå stærkt! Men trods vores aldersmæssige underlegenhed og trods (Thomas) Magnussen som modpart – ja, så gik det faktisk relativt stærkt! Heldigvis var det os, der var oven på. Ubesværet blev 1.sæt hevet i land med 6/1. Lidt startvanskeligheder i 2.sæt blev dog hurtigt vendt – og vi sejrede med 6/2. Og dermed den anden doublesejr til Aksel og undertegnede i år (100 %). 1-0 til RTK.

Pigerne var oppe mod en stor mundfuld. I hvert fald lød cifrene på 6/1, 6/0 – så der var hurtigt udlignet. 1-1.
Så var der Karsten Strunk og Brian Andreassen, der tabte knebent med 6/4 i 1.herredoublen. i 2.sæt kom de imidlertid ovenpå og flot fra start. 5-2 bragte RTK-duoen sig på, så det lignede en match-tiebreak. Desværre holdt RTK-parret ikke stand. Lidt uskarphed sneg sig ind, så 5-2 føringen blev konverteret til 5-5. Herefter holdt RTKere flot deres serveparti. 6-5. Solrød-doublen udlignede dog. Så ligesom mod Hvidovre skulle Brian og Karsten ud i en tiebreak – og i modsætning til Hvidovre-kampen kom parret flot fra start. Var foran 4-2 ved sidebyttet. Senere 5-3, hvorefter en lige duel gav Solrød lidt medvind i form at en netruller. Brian og Karsten nåede også at have sætbold, men det var altså Solrød-parret, der havde den sidste dygtighed og det sidste held til at lukke kampen. Nu var vi bagud 1-2.
Aksel var dog gået i gang med sin 2.herresingle mod Thomas Magnussen – og det gik også relativt stærkt!. Aksel vandt overlegent med 6-2, 6-0. 2-2. Årets første herresingle-sejr!

Damesinglen var også gået i gang. Her havde Charlotte Aaby Smith tabt med 6-2 i 1.sæt. Så hvad skulle hun finde på for at ændre kampforløbet og resultatet? Charlotte begyndte at spille modstanderen mere i baghånden, hvilket jo er en taktik som ofte kan være succesrig. Og det var den også her! Så efter et tæt 2.sæt, hvor Charlotte vandt med 6-4, så formåede hun i dagens eneste tre-sætter at holde hovedet koldt – og vandt afgørende sæt med 6-2. Well done – årets første damesinglesejr! Nu 3-2 til RTK.

Strunk gik nu i gang med 3.herresinglen, hvor han mødte en garderhøj Solrød-spiller (som vi var glade for ikke skulle spille double!). Efter de indledende tværslag trak Karsten Stille og roligt fra. Der var en del fejl i den høje mand, så Strunk vandt med 6-3, 6-1. 4-2 til RTK.

Janni Tüchsen og undertegnede tog os af mixen. Det gik bare der ud af – vi startede med at bryde. 1-0. Jeg holdt serv. 2-0. Vi brød igen, var gode ved nettet, kom hurtigt derop, og lukrerede på modstandernes fejl. Janni holdt flot serv til 4-0. Derefter får modstanderne et relativt let parti. 4-1. Vi holder min serv og er foran 5-1. Alt er godt. Og……hvis nogen på dette tidspunkt havde spurgt om vi troede, at vi herefter kun ville få to partier i resten af kampen?… Så ville jeg personligt have kaldt spørgeren for lidt af hvert i negativ retning! Men ikke desto mindre var det, hvad der skete!: De fejl som vi ikke havde lavet i starten af kampen – dem lavede vi nu. I overmål. Så 5-1 blev konverteret til 5-5. Vi holder min serv og bringer os foran 6-5. De udligner. 6-6. Vi kommer skidt fra start i tiebreaken – bagud 0-3. Siden bliver det 3-6, inden Solrød lukker og slukker. Øv da for noget lort! (lige her overvejede jeg at skifte tennis ud med ludo, som min idrætsgren!).

Vi kommer skidt fra start og er ikke med i 2.sæt. 1-0, 2-0,3-0, 4-0 inden vi holder min serv, reducerer til 4-1. Det bliver vores sidste parti. Janni lukker og slukker desværre med en doublefejl. Vi tabte 2-0, meeeen…. 1.sæt må vi sgu ikke smide!(Vi må på biblioteket og låne bogen ”Psykens ABC” – låner du den først, Janni?) Men ros til Solrød-parret: De spiller sig op, især damen, og spiller klogt – holder bolden i gang, indtil vi fejler (og det gjorde vi!) i den sidste del af kampen. Nu kun 4-3 til os i holdkampen.
Nu resterede kun 1.herresinglen. Imens kunne vi andre tage plads på tilskuerpladserne. Øl og citrusvand blev hentet – hygge og herligt tennis-kiggeri ☺ Solen var fremme og det sammen var Brians storspil ☺ Så efter lidt slagudvekslinger, så hev Brian fornemt sejren i land med 6/3 , 6/2. Samlet en 5-3 sejr til RTK. Årets første (men naturligvis ikke den sidste ☺ )

Tak til med- og modspillere for 1.halvsæson. Tak for finurlige bolde, god fight, godt vejr, dårligt vejr – blæsevejr.

Til august venter kampe mod Karlslunde og Lyngby.

På holdkaptajn ”Aksel Foleys ” vegne ☺

Morten L