En arbejdsgruppe under Tennis Øst har gennemført en spørgeskemaundersøgelse blandt samtlige holdkaptajner for motionist-, golden age og veteranhold og på den baggrund kommet med en del anbefalinger, som bestyrelsen i Tennis Øst nu har vedtaget.

Roskilde Tennis Klub har med klubmedarbejder Henrik Overgaard deltaget i dette arbejde sammen med repræsentanter fra en række andre store og mindre klubber, og spørgeskemaundersøgelsen til holdkaptajnerne har sikret forankringen i beslutningerne.

Tennis Øst har nu offentliggjort resultatet og de mange beslutninger – dem kan du se via dette link.

De vigtigste beslutninger set med RTK-øjne er:

• Der bliver større puljer og dermed flere kampe – Tennis Øst dropper det med små puljer, der både spiller hjemme og ude mod de samme hold
  • Der bliver slutspil om at finde vinderen i alle rækker
  • I alle rækker bliver der oprykning for vinderen i hver pulje og nedrykning for det sidst placerede hold. Der kan blive playoffkampe for andre op- og nedrykninger
  • I motionistrækken må der alene deltagere spillere, der ikke spiller på hold i andre kategorier (motionist, golden age, liga og division)
  • I motionistrækken droppes reglen om, at hvis der mellem to klubber er mere end 50 kilometer, så skal kampen spilles i weekenden
  • Der bliver færre konkrete regler og paragraffer fx i forhold til brug af spillere og reserver. Men rigtig mange holdkaptajner har givet udtryk for, at de ikke ønsker, at holdene skal kunne forstærke sig ekstra til fx slutspilskampe – derfor fortsætter reglen om, at en spiller kun kan deltage i slutspillet, hvis han/hun mindst har spillet to matcher for holdet tidligere på sæsonen
  • I indbydelsen præciseres “ånden i turneringen”, som først og fremmest handler om, at når der indkaldes reserver til et hold, så bør reserverne passe i styrke i forhold til dem, de afløser

RTK stillede i 2019 med fem motionisthold, et golden age hold og fire veteranhold.

Der kommer tilmelding til sommerens hold formentlig i februar 2020. Der er hold for alle niveauer af spillere, og der plejer at være plads til alle dem, der melder sig.

Motionisthold spiller doublekampe en hverdagsaften (oftest tirsdag), golden age (over 60 år) spiller på doublekampe hverdagsformiddage (typisk onsdag) og veteranhold spiller både single og double i weekenden. Her til kommer et rent dame veteranhold, som spiller på hverdagsaftener.

Her kan du læse om: