RTK har fået tildelt værtsskabet for Danmarksmesterskaberne for Veteraner i 2015.

Nedenstående har vi samlet lidt af den relevante information der er for både deltagerne i Veteran DM i uge 32 og RTKerne.

Joy Mogensen, Borgmester Roskilde Kommune
joy_mogensenDet er mig en stor fornøjelse at byde jer alle velkommen til Roskilde by og omegn i forbindelse med afholdelse af veteran DM i tennis d. 1-8. august 2015. Jeg ved, at Roskilde Tennisklub vil sætte alle sejl til for, at arrangementet bliver en succes, og vi glæder os over, at Roskilde Kommune er med til at danne rammen om denne spændende sportsbegivenhed.

Jeg håber, at I får nogle spændende og udfordrende timer på vores skønne tennisanlæg. Tennis er netop en af de sportsgrene, som man kan dyrke hele livet, og uanset hvilke rækker du måtte stille op i, så håber jeg, at du får dine sportslige ambitioner opfyldt på tennisbanen – og meget gerne kombineret med nogle rigtige gode oplevelser i Roskilde og omegn.

Hvis du ikke har brugt alle dine kræfter på tennisbanen, vil jeg nemlig anbefale dig at gå på opdagelse og for eksempel lægge vejen forbi Roskilde Domkirke, som er på Unescos liste over verdensarv.

Du kan også besøge Vikingeskibsmuseet i Roskilde havn og tage en efterfølgende gåtur rundt på Museumsøen. Her er en livlig aktivitet og historie, atmosfære og et smukt havnemiljø med rekonstruktioner og efterkommere af vikingeskibe, som du kan komme ud at sejle i.

Du kan opleve ‘Fjordlandet’ til fods eller på cykel. Området – inklusive seværdighederne i Roskilde by – får nu status som Danmarks nyeste nationalpark, og er et besøg værd. Uanset hvor du bevæger dig hen, er du velkommen, og jeg ønsker dig et godt besøg i Roskilde Kommune.

Venlig hilsen
Borgmester Joy Mogensen

Roskilde Tennisklub byder alle velkommen til Roskilde Tennisklub.

Roskilde ligger lige midt på Sjælland, så vi håber på, at mange vil komme til Roskilde for at nyde tennisspillet og mesterskaberne, men også alt det andet som Roskilde har at byde på af kultur og naturoplevelser.

Klubben har to anlæg. Det gamle ligger på Dr. Sofies Vej ca. 5 min. fra bymidten og 10 min. fra stationen. Det er her på Dr. Sofies Vej at DM afvikles. Der er 7 baner og et klubhus med omklædningsfaciliteter og køkken.

Anlægget ligger samlet, så man let kan følge med i alle kampe, men det er et relativt lille anlæg, så det bliver tæt, men forhåbentligt hyggeligt.

Roskilde Tennis Klubs bestyrelsen og styregruppen for afholdelse af DM i Roskilde håber, at I vil finde vej til banerne, hvor vi ser frem til spændende kampe og hyggeligt samvær.

M-Jan-WintherJanWinther, Formand for Roskilde Tennis Klub, Mobil: 50 70 13 17, formand@roskildetennisklub.dk

Er du deltager udefra og har brug for overnatning i forbindelse med deltagelse i Veteran DM er der forhandlet følgende aftale – se mere her

Turistkontoret, som ligger på Stændertorvet lige midt i byen, er behjælpelig med alle andre spørgsmål angående Roskilde og omegn.

Catering: Uden mad og drikke duer helten ikke, så vi vil sørge for heltene!

På anlægget vil vi kunne byde på mad og drikke fra morgen til aften, serveret fra vores køkken, bar og cafételt.

Aftensmad skal bestilles på forhånd, da det produceres ude i byen.

Veteran DM 2015 plakat

Oplev vikinger og verdensarv 
Når du ankommer til Roskilde vil du straks få øje på Roskilde Domkirke, som knejser over byen.

Domkirken er i dag optaget på UNESCOs verdensarvsliste og har desuden gennem århundreder været kongeligt gravsted og rummer i dag ikke mindre end 39 seværdige gravmonumenter.

Et andet must-see er Vikingeskibsmuseet, hvor du kan opleve de fem originale og helt enestående Skuldelev vikingeskibe, som i 1962 blev udgravet i Roskilde Fjord.

Tal med smeden, væveren og bådebyggeren på Museumsøen, eller gå ombord i det imponerede krigsskib Havhingsten, som du finder i Museumshavnen. Er kræfterne til det, kan du selv prøve kræfter med vikingelivet ved at booke et af de rekonstruerede vikingeskibe og stævne ud på fjorden.

Oplev ‘Fjordlandet’ til vands, fods eller på cykel
Roskilde ligger smukt placeret ved Roskilde Fjord.

Kun få minutter fra bymidten står du midt i det smukke fjordlandskab. Gå f.eks. i den første vikingeslægt, Skjoldungernes, fodspor og følg Skjoldungestierne helt til Gl. Lejre, som man mener var Skjoldungernes hjemstavn.

Lej en cykel og følg en af de mange smukke cykelruter, eller hop ombord på Roskildes sejlende restaurant M/S Sagafjord og se hele landskabet fra vandsiden, mens du nyder en lækker frokost.

Golf mekka
Der er 4 lokale golfklubber inden for 15-35 min i bil: Roskilde Golfklub, Hedelands Golfklub, Ledreborg Palace Golf, og Skjoldnæsholms Golfklub.

Den vilde
Skal der ske noget vildt så kan du komme ud og køre Formel 1 – ja, Kevin Magnussen er jo fra Roskilde.

Midt i byen ved gågaden er der mulighed for at prøve Formel 1 simulator og helikopter simulator, det skal nok få tankerne mentalt væk fra tennis presset, der skal bestilles tid inden.

I vores egen klub har vi en række spillere, som gør sig på højeste niveau i veterantennis i Danmark. Derfor har vi i flere år ønsket at få Danmarksmesterskaberne til Roskilde. Det er nu lykkedes, og det er vi rigtig glade for. Vi håber at vi kan få mange medlemmer til at hjælpe med at få arrangementet til at blive en succes.

Det er et kæmpe arrangement. Vist nok den største tennisturnering i Danmark. RTK styregruppen hold overblikket og laver planerne sammen med veteranforbundet. Styregruppen består af Solveig Kaas, Anne Casals, Kurt Jensen og Jan Winther.

Vi har brug for en masse hjælp. Der er lavet vagtplan for hver dag, og i mindre bidder, så ikke man er låst hele dagen. Samtidig med at du hjælper klubben med at vise vi kan løfte et stort arrangement, får du også mulighed for at se rigtig god tennis. Se vagtplanen og tilmeld dig her

Kontakt Anne Casals på 24692925 hvis du er i tvivl om noget vedr. vagter under DM.

Turnerings-programmet er nu lavet af Tennis Veteran forbundet. Lodtrækningerne ses her

Hele ugen er der mulighed for behandling af Mads Jensen

Mandag 3. august – ølsmagning med Herslev øl.

Tirsdag 4. august – festmiddag
Der er arrangeret get-together-party for DM deltagerne i Roskilde Roklubs festlokale ca. 2 km fra tennisanlægget, Havnevej 47 B 1.sal, med udsigt over havnen. Parkering på Vikingeskibsmuseets parkeringsplads.

Kokken vil grille oksefilet, kalkun og pølser og servere et buffetbord bestående af Alsace kartoffelsalat og flødekartofler, sommergrønt med ananas, frisk pasta med urter, amerikansk salat med bacon, hvidløgsmarinerede champignon, grøn salat, og italiensk brød Kaffe og petit fours.

Pris 225 kr ex. drikkevarer, som kan købes i Roklubben.

Deadline for tilmelding er søndag 26 juli. Du tilmelder dig og betaler via Mit DTV.

Alle de andre aftener er der middag i klubhuset (skal bestilles dagen inden), det er mad vi får leveret udefra, RTK tilskuere er meget velkommen til at komme og spise i uge 32.

Der er begrænset parkeringsplads ved tennisanlægget, men man kan parkere på villavejene omkring anlægget.

VIS VENLIGST HENSYN TIL VORES NABOER.

Der kan også parkeres på Sortebrødre P-anlæg (3 timers parkering) ca. 5 min. gang fra tennisanlægget. Se iøvrigt en parkeringsguide på http://roskilde.dk/sites/default/files/trafik/parkeringsguide.pdf

Roskilde Tennis Klub’s pressechef i forbindelse med Veteran DM 2015 er Morten Lyebalk på mobil 3068 1428

Dansk Veteran Tennis kontakt ang Turnerings- og seedningsudvalg er Niels Emery tlf. 30489388