Kære alle medlemmer

Det blev en langsom genåbning af Danmark, som regeringen og sundhedsmyndighederne fremlagde i går. Forskellen fra i dag er primært, at de mindste børn får lov til at komme tilbage i skole, børnehaver og daginstitutioner – under kontrollerede forhold. Andre børn og unge skal fortsat holde sig hjemme til og med 10. maj, og regeringen opfordrer flest mulige til at arbejde hjemme.
Det er fortsat ikke tilladt at samles mange mennesker, og vi skal holde afstand og sikre god hygiejne.

Om det åbner mulighed for, at vi kan starte med at spille tennis igen – i det mindst udendørs – det vil vi nu drøfte i bestyrelsen. Vi ved, at nogle tennisklubber har besluttet at åbne stille op igen for selvspil ud fra nogle konkrete adfærds- og hygiejne-retningslinjer, mens andre fortsat holder lukket.

Det er ikke nogen nem situation, men vi drøfter dette hurtigt og melder ud til medlemmerne.

Under alle omstændigheder betyder den nye udmelding, at Store Åbningsdag den 25. april er aflyst. Det samme er åbent hus for nye børn 27. og 28. april. Majkampagnen for nye voksne kommer ikke i gang som planlagt, men forhåbentlig er der mulighed for at sætte den i gang senere.

Den faste ugentlige træning kommer heller ikke i gang før tidligst mandag den 11. maj. Men hvis vi kan slippe med det, så er en stor del af udendørssæsonen også reddet. Under alle omstændigheder kan vi – hvis vi får lov – i år også udnytte juli bedre til aktiviteter. Normalt er mange på sommerferie, men i år er der sikkert mange hjemme, og det skal vi naturligvis udnytte til mange tennisaktiviteter, hvis det er muligt. Mere om det, når vi ved noget mere om næste åbnings-fase.

Så er der alle de økonomiske aspekter i forhold til betaling for træning, kontrakttimer indendørs og lignende. Det vil vi også prøve at finde en model for. Flere har henvendt sig og sagt, at ”selvfølgelig skal vi ikke have pengene tilbage – vi må alle bære i flok”, mens andre synes, det kun er rimeligt at få penge tilbage for aktiviteter og kontrakttimer, der er blevet aflyst.
Så det korte budskab lige nu er: Bestyrelsen drøfter nu, hvordan vi skal agere her i vores klub og vender tilbage med en udmelding inden for et par dage.

Vi kan se, at der den sidste måned er kommet lidt flere udmeldelser end normalt. Det er måske forståeligt i situationen, men vi håber ikke, at det er en trend. RTK er en klub for alle aldre og niveauer. Netop i år prioriterer vi at styrke børne-tennis med nogle af Danmarks bedste trænere. Og vi har et nyetableret aktivitetsudvalg, der utålmodigt venter på at realisere de mange gode planer for vore voksne medlemmer.

Både jeg og den øvrige bestyrelse håber, at vi alle snart kommer tilbage med fornyet styrke og glæde på tennisbanerne.

Peter Madsen