Hvis du har lyst til at komme ud og spille turneringer, og prøve kræfter med andre spillere på din alder og på dit niveau, så findes der en række forskellige muligheder, hvoraf vi vil gå igennem en del her.

Et godt sted at starte

Er du relativt ny i tennis, og har du aldrig spillet turneringer før, så er skumstævner et rigtig godt sted at starte. Disse turneringer er også gode, hvis du bare er vild med tennis, og ikke kan få kampe og stævner nok. Her kan alle være med fra let øvet og til rutinerede spillere.

Sjællands Tennis Union og DGI arrangerer sammen skumtennisturneringer, og her er der rækker for alle aldre op til 18 år.

Læs mere om skumtennisturneringerne – her er der også links til aktuelle stævner.

I denne turneringsform spilles der i puljer, og alle får mange kampe.

For de lidt stærkere og mere rutinerede spillere

Har du været med i en række at de ovenstående turneringer, og ønsker at gøre din turneringsdeltagelse mere konkurrencepræget, så er det på tide at kigge mod DTF (Dansk Tennis Forbund)

Her er der turneringer for årgangene U10, U12, U14, U16, U18 og senior. Her kæmpes der om point til den nationale rangliste, og man er ikke sikret lige så mange kampe som i de ovenstående turneringer. Der spilles nu mere efter Cup-systemet, og det er altså knald eller fald, selvom de fleste turneringer har en bonus-runde for dem der ryger ud i 1.runde. Deltagelse kræver at man får en licens hos Dansk Tennis Forbund.

Du kan finde informationer om turneringerne her

Hvis der er spørgsmål til nogle af de ovenstående turneringer, og er du i tvivl om hvor du kan deltage, så tag fat i en RTK’s cheftrænere.

Få støtte til turneringer

Som medlem af Roskilde Tennis Klub kan du få støtte til individuelle turneringer ud fra nogle bestemte kriterier. Klubben vil nemlig gerne støtte, at vores medlemmer kommer ud og spiller kampe og bliver dygtigere.

Herunder kan du læse om støttekriterierne – og hvordan du får støtten udbetalt.

Reglerne er senest revideret i februar 2019.

For spillere fra 19 år og opefter gælder følgende:

• Kun spillere med licens hos Dansk Tennis Forbund kan få refusion
  • Kun spillere, der er til rådighed for RTK’s senior- eller veteranhold, kan få refusion
  • For 1., 2. og 3. holdspillere gælder, at spillerne selv betaler for de første tre turneringer – og herefter giver RTK støtte på 50 procent af betalingen til de næste op til otte officielle DTF/SLTU turneringer pr. kalenderår – herunder også SM. Husk at få en kvittering
  • For øvrige holdspillere refunderes udlæg til seniorturneringer ikke, bortset fra til nedenstående turneringer
    • Deltagelse i RTK’s Vikingeturnering inde/ude får man refunderet 50 %
    • Deltagelse i DM inde/ude er gratis for spillere, der kvalificerer sig til hovedturneringen

For spillere til og med 18 år gælder følgende:

• Spillerne betaler selv for de første tre turneringer – og herefter giver RTK støtte på 50 procent af betalingen til de næste op til otte officielle DTF/Tennis Øst turneringer pr. kalenderår – herunder også Sjællandsmesterskaber/Tennis Øst mesterskaber. Husk at få en kvittering
  • Deltagelse i Sjællandsmesterskaber inde og ude refunderes med 50 % af klubben. (Licensnummer ikke nødvendigt)
  • Deltagelse i Danmarksmesterskaber inde og ude betales af klubben, såfremt du kvalificerer dig til hovedturneringen (Tilskud til overnatning, transport mv. behandles fra gang til gang)

Brug formularen herunder, hvis du har en kvittering, du kan sende som en vedhæftet fil – det kan også være en scannet kvittering. Har du ikke en scanner, så kan du sende kvitteringen i et brev til klubbens bogholder. På kvitteringen skriver du navn, medlemsnummer i RTK, turnering og resultatet i turneringen. Du skal også skrive dit registrerings- og kontonummer-

Du skal udfylde formularen og uploade bilag for alle de turneringer, du har deltaget i – også de tre første, som du selv skal betale.

Alle bilag for hele året skal samles sammen og sende på én gang – senest den 30. november. Du kan alene få refusion af bilag fra seneste kalenderår.

Jeg har som licensspiller i RTK deltaget i en eller flere turneringer og vil derfor gerne bede om refusion fra klubben:

Spillere, der spiller på hold under Dansk Tennis Forbund, eller spiller individuelle turneringer kan optjene points på ranglisten. Licens er obligatorisk for holdkamp-spillere i Elitedivisionen, 1. division og Liga 1, men ikke i alle øvrige holdkamp-rækker.

Det er ikke et krav at have licens for at deltage i individuelle turneringer, men det er en fordel, da spillere med licens har fortrinsret til at komme med i turneringerne. Det er altså sværere at komme til at spille turnering uden licens.

Her kan du læse mere om licens og priser på Dansk Tennis Forbunds hjemmeside.

RTK betaler for alle tilknyttet hold med krav om licens (se ovenfor) plus de juniorer, der kvalificerer sig direkte til turneringer som UM, DM og ITF-turneringer. Alle øvrige bliver en gang om året spurgt, om de vil beholde deres licensnummer mod, at de selv betaler. Prisen for en licens er på mellem 150 og 425 kr. afhængig af spillerens alder.

Bemærk, at alle spillere med og uden licens skal oprettes med en brugerprofil i Dansk Tennis Forbunds turneringsprogram.

Her finder du en vejledning i, hvordan du opretter dig i DTF’s turneringsprogram.