Isamarie Sørensen fra Helsingør Tennisklub er dagens profil. Og selvom den i dag 50-årige, kvindelige tennisspiller holder til i det sjællandske i en klub længst mod nord – så fik Isamarie Sørensen sin egentlige tennisopvækst på hjemegnen i Pretoria, Sydafrika, hvor hun voksede op.

– Jeg startede med tennis, da jeg var 4-5 år. Det foregik hjemme i carporten, som jeg slog bolden op imod. Både min mor, min far og mine farmor spillede meget, så i weekenden, der tog jeg med dem i klub. I Sydafrika fungerer tennis i klubberne meget som i England. Her mødes man i weekenden til doublekampe og social tennis, siger Isamarie Sørensen, på sit danske med lidt karakteristiske engelsk-prægede accent, om begyndelsen på tennisspillet i Sunnyside Tennis Club, Pretoria.

Lovende junior-spiller

Da Isamarie var syv år spillede hun første gang med i en juniorturnering. Turneringerne tog til, og når skoleferien startede, så tog Isamarie gerne rundt i landet til turneringer. Det blev til rimeligt meget tennisspil – også fordi det blev til en hel del spil med de tre andre søskende.

Sliddet på banerne belønnede sig. Allerede tidligt viste Isamarie gode evner for spillet. Som U14-pigespiller lå hun nr.2 på ranglisten i Sydafrika. Hun fik træning af Gerrie Berner – en kendt træner på de kanter, der fik flere store Sydafrikanske spillere under sine træner-vinger.

Isamarie fortsatte spillet med og glæden ved den gule bolde, men mistede lidt moment på ungdoms-tennisranglisterne, hvor hun faldt lidt nedad som årene gik. Som 18-årig begyndte studierne på universitetet, som kun de bedste skoleelever får adgang til i Sydafrika. Det betød også en mindre neddrosling af tiden på tennisbanerne, hvor ikke kun konkurrence-spillet, men også den sociale side ved tennisspillet har haft og har stor betydning for Isamarie.

– Jeg begyndte på Pretoria Universitet, og mens jeg læste til farmaceut dér, så repræsenterede jeg universitetet som tennisspiller. Universiteterne imellem spiller tenniskampe imod hinanden hvert eneste år.

Isamarie & Lars Bo, +45Mixed Doubles indoors winners 2015

Isamarie & Lars Bo Sørensen, Helsingør – efter endnu et doublemesterskab. Her ved et tidligere DM indendørs.

Omkring 1988, da studierne på universitetet var afsluttet meldte Isamarie sig ind i Balgreve Tennis Club, som ligger i Pretoria. Og det var her, at hun i 1992 mødte Lars Bo Sørensen på banen med de hvide streger.

– Lars Bo (Sørensen, red.) var i Sydafrika, fordi han havde fået en stilling ved ambassaden i Sydafrika som handelsofficer. Og det var på banerne til et socialt arrangement, en turnering i klubben, at vi mødte hinanden allerførst,” siger Isamarie Sørensen om den dejlige, første tid med Lars Bo Sørensen.

Double-specialist

Sammen spiller de holdkampe på allerhøjeste niveau i Sydafrika. Ikke mindst double, som er deres foretrukne tennis-disciplin. I 1996 giftede de sig. Det var også på dette tidspunkt at Isamarie Sørensen fik job hos Quintiles – en klinisk research-organisation.

Lars Bo og Isamarie Sørensen blev boende i Sydafrika til 2001, hvor de vendte hjemad til byen, hvor Lars Bo Sørensen havde fået sin opvækst – Helsingør. Isamarie fik job i den danske afdeling af Quintiles, en organisation som hun i dag stadig sidder i som direktør.

Tennisspillet blev efter ankomsten til Danmark taget op i Helsingør Tennis Klub. Ikke mindst i holdkamp-sammenhæng. I dag spiller både Isamarie og Lars Bo Sørensen på veteran-hold i klubben.

– Vi nyder især at spille turneringer, ikke mindst double. De er taktisk præget og med til at gøre spillet spændende. Min måske største force er flugtspillet og det at være aktiv oppe ved nettet. Jeg elsker at komme til nettet. Min stil i øvrigt er sådan lidt Steffi Graf-præget med en aggressiv, flad forhånd. Og en dobbelt baghånd med lidt mere spin, men ellers en baghånd, der mere bruges til at holde modstanderne dybt ved baglinien”, siger Isamarie Sørensen.

Isamarie at Roland Garros Ladies Final 06Jun2015

Isamarie ude foran tennisstadionet Roland Garros ifm. DS-finalen anno 2015. Statuen i baggrunden er redaktionen ubekendt – men mon ikke, det er en af de fire franske musketerer, der dominerede i 20erne-30erne? (Vi gætter på Jean Borotra, “den flyvende Basker” (1898-1994), der ligesom Isamarie Sørensen elskede netspillet).

I dag spiller ægteparret ikke kun i Helsingør Tennis Klub, men også i Humlebæk – tæt ved, hvor de bor.

– I 2010 adopterede vi en søn Fra Bangkok i Thailand (sønnen er i dag 7 år, red.). Ham spiller vi gerne med i dag selvom, han endnu ikke er så interesseret i spillet. Det kommer, håber vi. Men han har nogle rigtige gode slag, når han rammer bolden”, nævner Isamarie Sørensen.

Med i single-række i Roskilde

Isamarie Sørensen spillede med til DM i DTV-regi for første gang som 41-årig. Her vandt hun bla. i singlerækken indendørs – en triumf hun gentog 2 gange i årene efter.

– Jeg stoppede dog med singlespillet en overgang, efter at jeg fik problemer med skulderen. Så jeg har holdt nogle års singlepause, og koncentreret mig om doublespillet. Men til DM i Roskilde vil jeg for første gang i et stykke tid igen spille med i single”, siger Isamarie Sørensen, der ligeledes stiller op i damedouble samt mixed double.

Vil du se Isamarie Sørensen suse til nettet, så kan det opleves: i DS,+45 i dag tirsdag kl. 16 (mod Lisbet Groes, Birkerød) eller i damedouble,+50 torsdag kl. 16.15 sammen med makkeren Annette Nederby, Espergærde. Alternativt kan du se ægteparret – de mangedobbelte DM-vindere – Lars Bo & Isamarie Sørensen mixe sig på vej i 45+ – rækken, ligeledes torsdag kl. 18.45.

 

 

 

DM udendørs

Single                                          Double

År                 Række                              År                 Række        Makkers navn/klub

                                                                 2010              DD,+35          Helle Hasse, Vedbæk

                                                                 2012              DD,+40          Pia Sinikka, Helsingør

                                                                 2012              MD,+45         Lars Bo Sørensen, Helsingør

                                                                 2014              MD, 45          Lars Bo Sørensen, Helsingør

 

I alt 4 x DM-guld for veteraner (alle i double)

 

DM indendørs

Single                                          Double

År                 Række                              År                 Række        Makkers navn/klub

2006              DS,+40                         2008              MD,+40         Lars Bo Sørensen, Helsingør

2007              DS,+40                         2008              DD,+40          Frederikke K. Thielsen, HIK

2008              DS,+40                         2010              MD,+40         Lars Bo Sørensen, Helsingør

                                                                 2011              DD,+45          Frederikke Kroon, HIK

                                                                 2012              DD,+45          Frederikke Kroon, HIK

                                                                 2013              MD,+45         Lars Bo Sørensen, Helsingør

                                                                 2014              DD,+45          Annette Nederby, Espergærde

                                                                 2015              MD,+45         Lars Bo Sørensen, Helsingør

                                                                 2015              DD,+50          Annette Nederby, Espergærde

 

I alt 12 x DM-guld for veteraner indendørs (heraf 3 i single)

 

Isamarie Sørensen står i alt noteret for 16 triumfer ved DM for veteraner (inde + ude).