Referat fra 2.dagen af DM (2.august)

I dag, d. 2.august, blev der spillet i HS35+,  HS45+, HS50+, HD50+, DS50+, HS55+, DS55+, DD55+, HS60+ (+ kval), DD60+ (kval), HS65+ (kval), HD65+ (kval), HS70+ (kval), DS70+ (kval), HD70+ (kval), DD70+ (kval), MD70+ (kval), HD75+ (kval) samt HS80+. I alt spil i 19 rækker på andendagen, der startede med lidt overskyet vejr, men dog vindstille. Men da de frivillige RTKere ankom til anlægget, så forlod skyerne himlen – og det smukkeste solskinsvejr åbenbarede sig. Et par grader varmere end på førstedagen – herligt! Af de 44 opstillede kampe blev 42 afviklet – 2 kampe blev udskudt.

Dag 2 DM 2015 008

Selvom DM er en tennis-turnering, så kan man godt være heldig at rende på en ægte løbehjuls-prinsesse nede på Dr. Sofiesvej. Her 7-årige Marie Vestermann.

Dagens bedste kampe

Fandt efter redaktionens mening sted i HS45+-rækken samt en enkelt kamp i HS55+-rækken.

I denne række var der rigtigt godt tennisspil – klassespil! Nils Trier, Birkerød – Thomas Rosenmejer, Brøndby blev en to timers sejtrækker med lange, udmarvende bolde på bane 3. Først havde Trier teten, var foran 2-1. Siden kom Rosenmejer foran 3-2, 4-3 og endda 5-3, men Birkerød-spilleren gav ikke op. Det blev 5-4 og siden 6-5 til Rosenmejer, men igen viste Trier fighterånd og vilje: Der blev udlignet til 6-6 og den efterfølgende tiebreak gik til Nils Trier.

2.sæt gav 1-0 til Rosenmejer, men siden tog Birkerød-spilleren over, og de lange dueller gik mestendels Nils Triers vej: 1-0 blev til 1-2 og siden 2-5 til Trier, der lukkede kampen til 3-6. God kamp, omtanke i spillet og høj tålmodighed af begge spillere.

Dag 2 DM 2015 009

Nils Trier, Birkerød (th.), slog stærke Thomas Rosenmejer, Brøndby i en lang og medrivende tennisfight.

En anden god kamp i denne række – og i et endnu højere tempo udspilledes på bane 4, hvor Gerald Dehn-Jensen, HIK og Peter Mortensen, Køge, krydsede ketsjere. De tog spillere havde opgør mod hinanden i bagagen: i 1993 havde de spillere spillet finale om college-mesterskabet i USA – en kamp, hvor Peter Mortensen tabte efter at have haft tre matchbolde. Sådan gik det ikke i dag, selvom Gerald Dehn-Jensen satte Peter Mortensen på hårdt arbejde med sin hårde, flade slag, hvor især Mortensens tohånds-baghånd blev testet. Men den holdt – og mere til. I 1.sæt var Mortensen foran 2-1, 3-2, 5-2 og slutteligt 6-2. I 2.sæt kom Gerald Dehn-Jensen på 1-0, men siden skiftede teten til Køge-spilleren igen: Mortensen bragte sig på 2-1, siden 3-2 og igen 4-3 samt 5-4. Og det endte med 6-4 til Køge-spilleren efter en utrolig intens kamp i et formidabelt tempo med flot teknisk kunnen vist af begge spillere. Stor ære og ros til begge spillere!

Et andet episk slag fandt sted på bane 4: Hans Henrik Wengel, Vedbæk skulle bevise at trætheden var ude af kroppen efter gårsdagens 3 timers kamp imod Jesper Clausen, Hvidovre – i dag stod RTKs Kim Borenhoff som modstanderen i HS55+. Wengel tog teten og bragte sig på 1-0. Men Borenhoff kom igen med sit sikre blik for spillet og finurlige bolde: 2-1. Wengel kom dog igen og foran 3-2 og 4-3. Der udlignes til 4-4. Men Wengel bringer sig i vinderposition med partiet til 5-4 – og det lykkedes også at bryde Borenhoffs sidste serveparti i sættet – primært pga. et par skæbnesvangre dobbeltfejl fra Borenhoff.

Dag 2 DM 2015 006

Gerald Dehn-Jensen, HIK havde overskud til smil efter at have tabt en af dagens mest velspillede opgør til Peter Mortensen, Køge. Her er han foreviget sammen med børnene Astrid og Villads efter kampen.

I 2.sæt bragte Wengel sig foran 1-0, men igen tager Borenhoff teten: Han bringer sig på 2-1 og 3-1 samt siden 4-3. Men Wengel for igen vendt kampen, der må beundres for spillernes flotte tekniske kunnen, deres blik for spillet og evne til at finde de rigtige ”huller” at spille boldene ud i. Og sikke gode flugtninger, der blev disket op med fra begge spillere! Der blev givet og taget – og i ny og næ diskuteret tvivlsomme kendelser. Men kammertonen blev sådan nogenlunde overholdt mellem et par rigtige krigere – godt kæmpet, folkens! Tilbage til kampen: Wengel bragte sig i vinderposition med 5-4. Herefter skal Borenhoff serve. En duel ender med en kort, utagelig stopbold afsendt af Wengel. 0-15. Derefter dobbeltfejl fra Borenhoff. 0-30 til Wengel. Den tredje bold i partiet presser Wengel på, søger op imod nettet, først en gang, så en gang til – men Borenhoff ser det, og lobber perfekt. 15-30. En let serve-retur-fejl fra Wengel skaffer Borenhoff à 30. De to spillere har herefter en hårfin bold tæt på baglinien, som Borenhoff først dømmer ude. Der diskuteres, men de to spillere finder til enighed – pointet går til Wengel. 30-40 og matcbold. Borenhoff afværger – lige igen. En fejl fra Borenhoff giver Wengel nok en matchbold. Den går Wengel til nettet på, men Borenhoff laver passérslag. Lige. En let servereturfejl fra Wengel giver Borenhoff fordel – en fordel han udnytter. 5-5 i partier. Wengel holder dog fast og bringer sig på 6-5. Der udlignes, og nu er der tiebreak. De to spillere følges lidt af, inden Wengel får et overtag – et overtage han holder tiebreaken ud. 7-6 til Wengel, der dermed har spillet to hårde kampe på to dage – og nok så vigtigt: Vundet dem begge.

HS35+

Der var storkampe fra start på Dr. Sofiesvej-anlægget. Med RTK-øjne var storkampen mellem favoritten Christina Svanning Mikkelsen, HIK, og Kim Sværbæk imødeset med stor spænding – desværre mødte HIKeren ikke op (der var sket en misforståelse spiller og turneringsledelse imellem), men Kim Sværbæk har vist forståelse og stor sportmanship i situationen – og indvilliget i, at kampen i stedet bliver spillet onsdag d. 5.august. Sådan, Kim!

Den anden semifinale i rækken var Simon Rex Thomsen (ATK) mod Morten Plougmann (HRT). Plougmann bragte sig foran 2-1 og 3-2. Siden blev det 5-2, men Simon Rex giver ikke op så let, så den unge ATKer kom igen, først 5-3 og så 5-4. Men Plougmann fik dog sat pløkken i, og sættet blev nuppet med 6-4. 2.sæt var endnu mere jævnbyrdigt og bølgede frem og tilbage. Først bragte Plougmann sig på 1-0, siden var han bagud 1-2 og 2-3. Men midt i sættet fik han igen overtaget og med to partier i træk bragte sig på 4-3. Kampen bar præg af mange lange duller, hvor såvel forhånds- som baghåndsside blev udfordret. Der blev slået over bolden med aggressive slag, som skiftevis blev vundet af de to spillere. Plougmann kom også på 5-4. På matchbolden havde de to spillere igen igen en lang duel fra side til side, men det blev HRT-spilleren, Morten Plougmann, der tog det berømte sidste stik med 6-4.

Dag 2 DM 2015 003

Morten Plougmann, HRT (th.) spillede sig i finalen i HS35+ ved at besejre Simon Rex Thomsen, ATK, med 6/4, 6/4.

 HS40+

Martin Andersen, Herlev, skulle have duelleret imod Jonas Allentoft, HVT – kampen bliver i stedet spillet i morgen mandag.

HS50+

I årets største single-række ved DM skulle Steen Elsborg, ATK spille imod Steen Høybye Mortensen, Lyngby på bane 5. Det blev en intens kamp, hvor Elsborg var den kreative og udfarende kraft, mens Høybye Mortensen i højere grad løb og hentede boldene og spillede dem retur – gerne med et lob, hvis der var pres på.

Høybye Mortensen kom bedst far start – Elsborg skulle lige finde banen til hans raffinerede og skabende spil og den hårde forhånd. Lyngby-spilleren kom både på 2-1 og 3-1, inden Elsborg reducerede til 3-2, udlignede til 3-3 – og endda bragte sig foran 4-3 og 5-3. Herefter kom igen en række Elsborg-fejl. 5-4. Men Elsborg holdt hovedet koldt og servede selv 1.sæt i hus med 6-4.

Dag 2 DM 2015 002

2 x Steen gav hinanden en flot fight på bane 5. Det blev Elsborg fra ATK (th.), der vandt.

2.sæt blev up and down. Høybye kom på 1-0, men siden bagud 1-2 – for igen at komme foran 3-2! Men så var luften også gået ud af ballonen for Lyngby-spilleren, der nu blev udsat for hårde, tunge grundslag efterfulgt af netsøgende spil fra Elsborg. Hvor ser det let ud, at komme til nettet, hvis bare man kan! Elsborg tog de sidste partier – og dermed kampen 6/4, 6/3.

I denne række stod den nu på to RTK-opgør: Vilhelm Wedell-Wedellsborg skulle på bane 7 op imod Henrik Brabrand, KB, der oprindeligt kommer fra Ribe og før har vundet DM for veteraner i bla. double. KBeren bragte sig på 1-0, men Vilhelm tog de næste to partier. 2-1 til RTKeren. Herefter blev det sværere for Vilhelm, der kæmpede heroisk mod KBerens hårde, præcise slag, som ikke levnede Vilhelm mange chancer for at få ordentligt gang i hans berømte og berygtede høje spin-bolde. Vilhelm tabte siden sættet med 2-6. 2.sæt gik lige så hurtigt: 1-6, så et relativ klart RTK-nederlag.

 

Dag 2 DM 2015 011

RTKs Søren Helt Jessen (tv.) tabte til Peter Biltoft-Jensen, ATK på en dag, hvor samtlige RTK-kampe gav nederlag. ØV-dag.. men vejret var godt!

Inde på bane 6 var Søren Helt Jessen samtidigt i gang mod 2.seedede Peter Biltoft-Jensen, ATK. Det blev en svær kamp for Jessen, der var oppe imod en modstander, der var bedst i stort set alle spillets facetter. Det medfører ofte en forcering – og Jessen følte da også, at han skulle have gang i forhånden, for overhovedet at have en chance. Det fik Jessen ikke. Der blev kæmpet godt, men fejlene var for mange ift. Biltoft-Jensens solide og mangfoldige spil. Biltoft-Jensen sejrede med 6/1, 6/2.

 

Peter Iversen (Gentofte) slog Henrik Thomasen (ATK) på bane 4 med cifrene 6/4 i 1.sæt efter en overgang at have været nede med 3-4. 2.sæt gik til Iversen med 6-1.

Lars Gylstorff, Lyngby og Klaus N. Jacobsen, Birkerød udkæmpede en veritabel fighterkamp på bane 2. Gylstorff fejrede triumfer med den solide og præcise forhånd i 1.sæt, som blev vundet 6-4. Siden tog Birkerød-spilleren over – samtidigt med at Gylstorffs fejlprocent steg. 1-6 – og så var der matchtiebreak! Her fulgtes de to spillere ad til 6-6. Herfter bringer Gylstroff sig på 7-6 ved at gå frem til nettet og presse på. Senere blev det 9-7 på en god serv fra Gylstorff. Klaus N. Jacobsen reducerer til 9-8. spændingen er total – og Birkerød-spilleren skal selv serve. Men ak: En dobbelt-fejl afslutter matchen og Gylstorff tager sejren med 10-8 i matchtiebreaken.

Dag 2 DM 2015 013

Lars Gylstorff, Lyngby (th. ) og Klaus N. Jacobsen, Birkerød gav hinanden en god og tæt fight.

Erik Eibye, Risskov kom, så og sejrede i debuten i single ved årets DM (på bane 4) – og det kunne mærkes: Claus Ketterle, Brøndby TK blev sendt hjem med 2 x 6-0!

Dag 2 DM 2015 001

Nils Daugaard, ATK (th.) og Jens Bisgaard, Allerød, inden kampen – det blev førstnævnte, der havde mest grund til at smile efterfølgende.

På bane 1 var der jysk opgør mellem en Hjørring-dreng, der nu er i ATK – Nils Daugaard ..og en Aalborg-knejt, der nu er i Allerød – Jens Bisgaard. Det blev en kamp, der bølgede frem og tilbage: Først 1-0 til Daugaard. Derefter 2-1 til Bisgaard – siden 5-2 til Bisgaard… og 6-5 til Bisgaard. Men lukke kunne han ikke (eller fik han ikke lov til): Daugaards solide spil og fight gav pote – og tiebreaken blev vundet, efter forinden at have udlignet til 6-6.

2.sæt blev en gentagelse af 1.sæt: Først 2-1 til Daugaard samt 4-3. Herefter fik Jens Bisgaard gang i sine solide slag og med to partier bragt sig i front med 5-4. Men igen viste Nils Daugaard stor tennis-styrke, kampen blev vendt – og vundet med 7-5 i 2.sæt.

DS50+

Topseedede Annette Nederby, Espergærde tog imod Henriette Laursen, Rødovre på bane 7, skyggebanen i dagens solskinsvejr. Nederby bragte sig foran 4-1 i 1.sæt for siden at tage sættet med 6-1. I 2.sæt vandt Espergærde-spilleren med 6-2. ”Næste gang, der er det altså mig, som vinder”, kom det med et smil på læben fra Henriette Laursen efter kampen. Selvom man taber, kan man godt vise højt humør.

Dag 2 DM 2015 020

Annette Nederby, Espergærde (th.) , slog Henriette Laursen, Rødovre.

Helle Sehested, VST var oppe imod Helen Hansen, HRT. Og det blev en tæt kamp. Meget tæt. Sehested snuppede 1.sæt med hele 6/1, men tabte 2.sæt med 5/7. Så stod den på matchtiebreak – og her var VST-spilleren Sehested den, der trak det længste strå med 10/7.

Anja Biltoft-Jensen (ATK) spillede et tæt opgør imod Gitte Nielsen (VST) nede på bane 7. Gitte Nielsen tog første stik med tætte 7/5. 2.sæt vandt Biltoft-Jensen til gengæld med 6/2 – og så var der matchtiebreak. Her var Biltoft-Jensen en kende for stærk. 10/3 vandt ATKeren.

Dag 2 DM 2015 026

Dagens måske mest heroiske fighter, Gitte Friberg, TIK, (tv.) måtte slutteligt overgive sig imod Mona Slothuus, Lyngby.

Gitte Friberg (TIK) og Mona Slothuus (Lyngby) mødtes i en spændende kamp på bane 1. Mona Slothuus kom bedste ud af starthullerne, var foran 5-2. Men så vendte kampen. Det blev 5-3. 5-4. Og sørme om ikke det også blev 5-5 – ja, sågar 6-5 til Friberg. Slothuus viste vilje og mentalstyrke, kom igen og udlignede til 6-6. Så var der tiebreak – og den vandt Slothuus relativt sikkert. 2.sæt blev nærmest en tro kopi af det først spillede sæt: Igen kom Lyngby-spilleren foran 5-2, inden Friberg med en slutspurt kom op på 5-5. Men igen viste Slothuus stål-nerver – og vandt sættet (og dermed kampen) med 7-5.

HD50+

Dagens sidste kampe var afviklingen af fire spændende herredoubler, der fandt sted i aftenskumringen med skøn sol og ingen vind, så publikummerne kunne tage aftensmaden, med ud til de opstillede borde rundt om klubhuse og telte og så se ketcher-svingeriet på de røde grusbaner. Hvad er egentligt bedre og mere hyggeligt end sol, samvær, super-tennis og så slagterens det bedste?(i dag stod den på kold oksefilet m/dressing, sommerkartoffelsalat og pastasalat, red.).

Dag 2 DM 2015 028

Der blev hygget i sol med samvær, super-tennis og slagter-mad under de afsluttende doubler. Tættest på ses Solveig Kaas, der har været og er en af tovholderne ifm. årets DM i Roskilde.

Længst væk fra menageriet med maden og publikum spillede Steen Elsborg / Thomas Søbirk Petersen (ATK) imod Søren Høgh Hansen / Jens Bisgaard (Allerød) på bane 1. Det blev en relativ hurtig affære – Allerød-parret var pænt overmatchet og måtte se sig slået med 2 x 6/1.

 

Den anden match blev spillet på bane 6, hvor Erik Tormod, Lyngby, tidligere på dagen havde tabt til Steen Biilman, B 93. Erik Tormod var dog ikke mere overtroisk, end han kunne stille op på samme bane med makkeren Steen Høybye Mortensen ( ligeledes Lyngby) imod Frits Ripperger (Birkerød) / Tonny Lillholm (Nivå/Kokkedal). Og Lyngby-parret tromlede da også selvsikkert af sted med flot, netsøgende spil, der satte pres på modstanderne. Lyngby-parret kom på 5-0…og slukkede sættet med 6-1. I andet sæt kom Tormod/Høybye Mortensen bagud 0-1, men det var dog en stakket frist: Lyngby-parret havde styr på begivenhederne – og vandt også 2.sæt med 6-1.

 

På bane 4 ved klubhuset mødte Nils Daugaard / Henrik Thomasen (ATK) de rutinerede Henrik Brabrand (KB) / Lars Berno Hansen (VST). KB/VST-konstellationen bragte sig på 2/0, siden blev der reduceret til 2/1 i en periode, hvor det kneb for de to par at holde egen serv. Herefter gjorde Lars Berno/Brabrand dog kort proces og snuppede sættet med 6/1.

2.sæt blev mere jævnbyrdigt – men den skrappe konstellation Berno-Brabrand vandt dog sættet 6/4 og dermed kampen.

Dagens sidste match var RTKs Starzycki/Wedellsborg, der skulle op imod Gylstorff, Lyngby/Eibye, Århus 1900 på bane 5. Så der var god underholdning for de spisende tilskuere. RTKere kom dog bagud 0-2, men efter flere gode bolde, bla. et lob af Wedellsborg og en dobbeltfejl af Eibye, så blev der reduceret til 1-2. Wieslav S. holdt serv. 2-2. Herefter gik det dog lidt stærkt for RTK-parret, der ofte i duellerne var lidt presset pga. det højere tempo i modstandernes spil. Der kom ikke ro over RTK-spillet.1. sæt blev tabt 6-2. Det samme gjorde andet på en dag, hvor tingene bestemt ikke gik RTKs vej. Alle kampe blev tabt – eneste undtagelse var Sværbæks singlematch, der skulle have indledt dagen – og som først alle troede var en w.o – men siden blev omstødt til en udskudt kamp, der spilles onsdag. Igen er det værd at fremhæve sportsmanship fra Kim Sværbæks side – og det er da også sjovere at spille tenniskampen! (og for vi publikummer se god tennis!).

Dag 2 DM 2015 032

Wieslav Starzycki/Vilhelm Wedell-Wedellsborg tabte dagens sidste doublekamp i HD50+ til Eibye, Risskov TK/Gylstorff, Lyngby.

Dagens sidste bemærkning i 50+-rækken går til Wieslav Starzycki, der først røg ud i singlen og slutteligt i doublen. Efter sidstnævnte kamp lød det: ”De spillede jo meget godt. Vi gjorde det så godt, som vi kunne, det vil jeg sige”. Det hermed være sagt.

HS55+

Dag 2 DM 2015 021

Et brag af en match fandt sted i HS55+, da RTKs Kim Borenhoff i en tæt og intens kamp måtte se sig slået af Hans Henrik Wengel, Vedbæk.

Steen Biilman, B 93 og Erik Tormod, Lyngby stod overfor hinanden på bane 6. Igen: de to spillere havde juniorkampe imod hinanden for over 30 år siden, så det var et glædeligt gensyn for begge spillere – og helt glemt spillet med den gule bold har de jo ikke! Biilman, B 93 kom bedst fra start, bragte sig på 5-2 for at tage sættet med 6-2. Også 2.sæt så overbevisende ud for B 93eren, der hurtigt bragte sig på 3-0. Men der er en stor fighter gemt i Erik Tormod, Lyngby, der krydrede fighten med lige dele flot, teknisk spil – gerne netsøgende og med klasse-flugtninger. Så kampen og duellerne blev tættere – og partierne længere. De 3-0 blev siden til 4-1 og 5-2. Herefter tog Erik Tormod to partier. 5-4. Ja, endda tre partier!. 5-5. Men Biilmann holder hovedet mest koldt i den afsluttende fase – og vinder sættet med 7-5. Sejr til B93eren, men begge kunne smile efter kampen – og sådan skal det jo være.

På bane 1 spillede Jesper Schou Nielsen, Bagsværd imod Kristian Budzt-Olsen, B 93. en kamp som den rutinerede Bagsværd-spiller vandt med 2 x 6/2.

På bane 3 stødte Lars Berno Hansen, VST, ind i Jens-Erik Hincheli, Lyngby, der via en w.o over Kønigsfeldt, Vedbæk skulle bevise sit værd i réel kamp. Og det lykkedes fint for Lyngby-spilleren, der efter at have været bagud 0-1 bragte sig foran 4-3, 5-4 og siden tog sættet med 6-4. I 2.sæt var Lars Berno ovenpå: 1-0, siden 3-2, 5-4 og sættet med 6-4. Så stod den på matchtiebreak. Igen er Berno mest ovenpå: Han er foran 9-5, da Hincheli, Lyngby får krampe – og må trække sig fra opgøret – kort før tid, kan man vist godt skrive. Men ærgerlig afslutning.

Dag 2 DM 2015 019

Jens-Erik Hincheli, Lyngby (tv.) måtte pga. krampe trække sig mod Lars Berno Hansen, der førte 9-5 i matchtiebreaken (manglede ét point!).

DS55+

På bane 5 gjorde Anni Michelsen, Risskov, kort proces imod Karin Møller- Olsen, Lyngby, der efter en hård medfart i første sæt – 6/0, spillede sig op ogmere ind i opgøret. Det blev til 3 partier i 2.sæt.

DD55+

Dagens første kamp med damer på gruset var en double imellem Gitte Schou, Bagsværd/Pernille Skjøt, HVT og Kirsten Wæver, ATK/Marianne Skafte Ritschel, B 93. Her vandt førstnævnte overlegent med 6/2, 6/0.

Dag 2 DM 2015 015

Gitte Schou, Bagsværd/Pernille Skjøt, HVT (th.) vandt dagens første kvindekamp – i DD55+ over Kirsten Wæver, ATK/Marianne Ritschel, B 93.

HS60+ (samt kval)

RTKs Wieslav Starzycki skulle op imod topseedede Peter Holst, Lyngby. Wieslav kom udmærket fra start – var bagud 2-3, men tabte siden sættet med 2-6. 2.sæt gik lige så hurtigt – 6-1, men Starzycki havde stor ære af kampen, der bød på forrygende bolde undervejs.

Jens Brodersen, Taarbæk og rutinerede Hans Peter Michaelsen, KB krydsede ketcher på bane 6. Og det blev en relativt komfortabel sejr på 6/2 i 1.sæt efter indledningsvis en 3/0-føring. 2.sæt blev vundet med 6/3 af KBeren, hvis blik for spillet kun kan beundres.

Dag 2 DM 2015 022

Bundrutinerede Hans Peter Michaelsen, KB (tv.) vandt sikkert over Jens Brodersen, Taarbæk.

I kvallen mødtes Jan Knudsen (Allerød) og Jan Folkerman (Aars). Og her måtte Knudsen, efter at have tabt 1.sæt med 4/6 og bagud 0/1 scrathe – angiveligt med en skade (ikke redaktionen bekendt, red.)

DD60+ (kval)

Pia Søbirk / Karin Schneider (KB), sidstnævnte den flotte og dygtige dame, der også hjælper til med turneringsledelsen, var oppe imod Agnete Lorentsen (Skørping) / Lisbeth Jensen (Nykøbing M). Et tæt 1.sæt gik jydernes vej med 7/6 og i 2.sæt fik KB-parret samlet 2 partier.

MD60+ (kval)

Anne Jørgensen (Espergærde) / Kennet Beckmann (Gilleleje) vandt i det der måske var dagens tætteste opgør med cifrene 7/5, 6/7, 10/6 over Lisbeth Jensen / Mads Chr. Jensen (Nykøbing M), der havde stor ære af kampen.

Dag 2 DM 2015 018

Gensynsglæde. Tormod, Lyngby (tv.) og Biilmann, B 93 spillede mod hinanden for over 30 år siden som juniorer… Biilman vandt i dag i et meget velspillet kamp i HS 55+.

HS65+ (kval)

Allan Seemann (Greve) var oppe imod overmagten i form af debutanten ved veteran-DM, Jørgen Madsen (Jyllinge). Jyllinge-spilleren vandt med de sikre cifre 6/0, 6/2.

Mads Chr. Jensen (Nykøbing M) førte 4-3 i 1.sæt imod Kennet Beckmann (Gilleleje). Gilleleje-spilleren fik dog senere overtaget – og vandt kampen med 6/3, 6/1.

HD65+ (kval)

Hans Nyholm-Larsen / Jørgen Madsen (Jyllinge), debutanterne, spillede imod Allan Seemann / Jess Poulsen (Greve) på bane 5. Der blev udvekslet mange og lange dueller. Doublen var præget af mange tætte, intensive dueller, hvor Greve-parret gerne ville frem over stepperne – og op til nettet. Det blev dog Jyllinge-parret, der kunne trække sig sejrrigt ud af ”slaget på bane 5” med cifrene 6/3, 7/5.

Dag 2 DM 2015 027

Efter “slaget på bane 5” i HD65+-kvallen stod den på snak over en fadøl. Vinderne fra Jyllinge, Hans Nyholm-Larsen og Jørgen Madsen ses til højre.

 HS70+ (kval)

Jess Poulsen (Greve) slog Hans Nyholm-Larsen (Jyllinge) efter en hård 3.sæts-kamp: 3/6, 6/3 og 10/7 lød sejrscifrene på for Jess Poulsen.

I samme række vandt Arne Aastrup, Birkerød med 3/6, 6/2 og 10/7 i afgørende matchtiebreak – så altså flere yderst tætte opgør i denne rækkes kval-kampe. Per Børgesen, Helsingør slog dog mere overbevisende Bent Axel Olesen, Aalborg TK med 6/1, 6/3.

DS70+ (kval)

Birgit Olsen (Karlslunde) mødte Agnete Lorentsen (Skørping). Her trak Skørping-damen det længste strå med cifrene 6/2, 6/1.

HD70+ (kval)

Jens Henriksen / John Ingemann Allentoft (HVT) vandt med 6/3, 6/0 over Robert Schwencke (HIK) / Flemming Ljørring (Gentofte) på bane 3.

DD70+

Ellen Lindegaard, Vedbæk/Vibeke Bendix, HIK vandt i en uhyre lige forestilling over Gerda Damsgaard (Aalborg TK) / Birgitte Kobberbøl-Jensen (B93) med cifrene 6/4, 1/6, 10/8. Så en tæt afgørelse.

Dag 2 DM 2015 023

Fire smil inden opgøret i DD70+ (kval).

MD70+ (kval)

Susanne Linde (Hjortekær) / Per Børgesen (Helsingør) fik en ciffer-mæssig lussing af Vivi Bech Grosman / Mogens Drehn (HVT), der vandt overbevisende med 6/1, 6/0.

I det andet opgør – på bane 4 – mødte Vibeke Bendix (HIK) / Svend Erik Jørgensen (HVT) mod det jyske par Gerda Damsgaard / Bent Axel Olesen (Aalborg TK). Jyderne var sejest – og vandt sikkert med 2 x 6/1.

HD75+ (kval)

Niels Boye Olsen / Flemming Juhl (Trørød) tabte efter gode, lange dueller med cifrene 4/6, 2/6 til Niels Hollænder (HIK) / Thyge Christensen (Brabrand).

HS80+ (kval)

Knud Nielsen (Greve) tabte til Jørgen Knudsen (KB) med cifrene 0/6, 2/6. i den ældste HS-række i turneringen.

Med undtagelse af den skrattende og vedholdende hylen fra  højttaleranlægget ud for bane 4, så forløb 2.dagen ved DM i Roskilde helt perfekt (det kom der dog vist også styr på!). I morgen håber vi igen – i samarbejde med DTV – at kunne arrangere solskinsvejr og ingen vind.

Morten Lyebalk, Presse-ansvarlig DM 2015