Dagen bød på ”kun” 21 kampe i det herligste solskinsvejr, grundet aftenenss get-together-party i Roskilde Roklub nede ved havnen for DM-deltagerne og frivillige hjælpere. Der blev lagt ud på seks baner fra kl. 10 – i HS fra 65-75 år. Mange gode og velspillede dyster. De 21 kampe blev dog som dagen skred frem reduceret til 19, da de to HD35+ kampe desværre gav w.o´s til RTKs Kim Sværbæk/Thmas Rosenmejer, Brøndby samt Svanning Mikkelsen, HIK/Plougmann, HRT. RTKerne havde eller set frem til at se cheftræneren i aktion, men altså desværre forgæves (de må i stedet vente til onsdag, red.). Vejret, det fortrinlige solskinsvejr, stilnede et nøk af, som dagen skred frem – men stadig behageligt og vindstille vejr.

HS65+

Kennet Beckmann, Gilleleje, der havde vundet kval-pulje 2, spillede imod Erik Bredahl, Aalborg TK i en ottendedelsfinale. Beckmann tog 1.sæt i en utrolig lige og velspillet affære. Et fortættet drama, der først sluttede efter en tiebreak, som gik Beckmanns vej. Dramaet fortsatte i 2.sæt. Her fik Bredahl overtaget fra start. 1-0. Beckmann server – og servereturen fra Bredahl, Aalborg ryger ud. 15-0. Det gentager sig: 30-0. en god serveretur ud i siden fra Bredahl giver 15-30 i partiet. Efterfølgende laver Aalborg-spilleren en glimrende stopbold. Á 30. Beckmann tager næste bold. 40-30. Der udlignes. 40-40. Men Bredahl holder fast, bryder og bringer sig foran 2-0.

DM dag 4 006

Erik Bredahl, Aalborg TK, (tv.) kom stærkt igen mod Kennet Beckmann, Gilleleje og vandt i 3.sæt.

I næste parti står der 30-30, da Bredahl laver dobbeltfejl. 30-40 – fordel ude. På servereturen hamrer Bredahl med forhånden imidlertid bolden ned, så den slikker baglinie-bånden i Beckmanns forhåndsside. Så behøves, der jo heller ikke at blive fejet! 40-40. En god serv giver Bredahl 40-30. Og lidt senere parti. 3-0 til Bredahl, der fortsatte takterne sættet ud. 6/0. Nu stod den på matchtiebreak – og også her var Bredahl, Aalborg den stærkeste med 10/3. Bredahl møder i morgen onsdag stærke Jørn Harder, Århus 1900 i en kvartfinale.

 

På bane 5 kunne man kl. 11.30 se turneringsleder Niels Emery i aktion for første gang. Det blev en lige kamp med mange seværdige dueller. Emery kommer bagud 2-3 og 3-4, men det lykkedes for turneringslederen at få vendt udviklingen i sættet, der i stedet vindes efter tiebreak af Aalborg-spilleren. 7/6. En leder skal jo også vise vejen!

2.sæt bliver også præget af godt spil. Emery er igen bagud 2-3. Hårde slag afsluttes med et lob fra Emery, der ser modstanderen Jørgen Madsen, Jyllinge, gå frem i det samme. Bolden skaffer Emery en udligning til 3-3. Næste parti bølger frem og tilbage, men ender med en gevinst til Madsen, der bringer sig i front med 4-3.

DM dag 4 010

Der var højt humør både under og efter kampen hos Niels Emery, Aalborg TK og Jørgen Madsen, Jyllinge (th.) i HS65+.

Emery server. Og ved 30-30 ryger Madsen til nettet på en ellers god serv, men passeres af et flot, hårdt forhåndsslag fra Emery, der også tager det sidste vitale point. Udligning. Nu 4-4. Madsen server, og har langt fra overgivet sig. Jyllinge-spilleren kommer på 40-15 på flere fejl af Emery. På næste bold brillerer Emery imidlertid: Tager bolden hurtigt og sender Madsen på løbe-overarbejde. Fra side til side. Overlegen bold. ”Er det den rigtige række, du stiller op i?”, spørger Emery retorisk henover nettet til Madsen, med et glimt i øjet, efter sin kongebold, der giver reducering til 30-40 i partiet. Bolden viser sig dog vigtig – for det bliver efterfølgende 40-40. Herefter laver Madsen en dum dobbeltfejl. Nu fordel til Emery, der på næste bolds anden serv, går ind i bolden med en sublim, flad og hård baghåndssliches, der er utagelig for Madsen. Nu er stillingen 5-4 til Emery, der viser respekt for den hurtige Jyllinge-spiller. ”Vi vil se dåbsattesten på dig efter kampen,” lyder meldingen humoristisk fra turneringslederen, der efterhånden er ovenpå. Nu skal han så serve kampen i hus. Ved 30-30 ender en serveretur fra Madsen midt i banen. Emery smækker til den med forhånden.. Matchbold! Madsen forsøger at presse på efter at serven er kommet i spil, men Emery står trængslerne imod, finder hullet i Jyllinge-muren og lægger bolden med pæn, jævn fart forbi Madsen fra Jyllinge, der via sit pres, står fremme på banen. 6/4 – Sejr til turneringslederen! Emery møder i kvartfinalen onsdag formiddag Per Tuft, VST.

MD65+

Lis Birkdal / Karsten Møller (SIF) mødte på bane 6 Karin Schneider (KB) / Jens Kaiser Nielsen (Taarbæk). Kampen bar præg af mange rigtig gode dueller – med blandende høje, mellemhøje samt hurtigere bolde undervejs. En taktisk præget spil. Et skakspil nærmest. I starten virkede SIF-parret mest ovenpå, men det var nu Karin Schneider, KB/Jens Kaiser Nielsen, Taarbæk, der vandt 1.sæt med 6/4. 2.sæt gik lidt hurtigere – men med de samme vindere. 6/2 endte 2.sæt. Karin Schneider/Jens Kaiser Nielsen spiller semifinale torsdag.

DM dag 4 014

Karin Schneider, KB/Jens Kaiser Nielsen, Taarbæk, (th.) slog Lis Birkdal/Karsten Møller, SIF i MD65+.

HS70+

På bane 2 spillede, 7. Hans Mondrup (HIK) imod Thorkild Christensen (Karlslunde), der havde vundet kval-pulje 1. Mondrup tog 1.sæt med 6/4 og i 2.sæt går det også hans vej. Han er foran 3-2 og skal selv serve. En god, kort baghåndssliches, der ikke nås, giver 15-0. To servereturer, der fejles giver Mondrup en 40-0 føring. Nok en god baghåndssliches får Thorkild Christen ud og løbe – der skydes i nettet. Parti.4-2. På snu stopbold fra Mondrup bliver det á 30 i næste parti. Mondrup forsvarer sig i efterfølgende bold – og opnår fordel ude. Herefter skyder Thorkild Christensen bolden ud i den næste lange duel. Nu 5-2. Et splitsekund senere står der 40-15. Og Mondrup har matchbold i egen serv. Servereturen sendes i nettet. Parti og 6/2. Sejr, Mondrup!

Steen Egholm (HIK) mødte Jan Ehrenreich (ALT). Egholm tog 1.sæt med 6/3. I 2.sæt er han oppe med 3/2 og server selv. På en stopbold bliver det á 30. Det bliver 30-40 efter en god serv, der returneres fornemt. Utageligt for Egholm. Efterfølgende bliver det til et brud. Nu helt lige i partier – 3/3. Men Egholm tilkæmper sig herefter overtaget, bringer sig foran 6-5. Og der bliver lukket og slukket med 7/5. Sejr til Egholm.

Dagens mest spændende kamp

Igen var der mange kampe om buddet, for der blev leveret fremragende tennis på mange kampe – i forskelligt tempo, naturligvis. Dagens vel nok mest nervepirrende kamp blev matchen på bane 4, tæt ved klubhuset. Her mødtes René Anneberg (Holte) og Jens Packness (Taarbæk) i HS75+ for første gang nogensinde. Det blev en lige kamp. Meget, meget lige!: Ved 5-5 i 1.sæt servede Anneberg. Han kommer skidt fra start i partiet, er bagud med 0-30. En god serv følges op – nu 15-30. Efterfølgelde et servees. Lige. Á 30. Det bliver 30-40, da Anneberg udplaceres dybt nede i hjørnet. Et par gode server skaffer Anneberg fordel hjemme. Packness presser på med returen på serven – og får 40/40. Herefter skyder Anneberg for langt med forhånden i næste lange duel. Fordel ude. Packness vinder næste bold med en god sliches på servereturen. Nu 6-5 til Packness, der selv skal serve. Det bliver á 30, inden Packness tager sættet med 7/5.

I 2.sæt kommer Packness bagud med 1-2. De to fightere følges dog fortsat ad – og senere bliver det 6-6. Så er det tiebreak. Den har Anneberg dog helt styr på. Holte-spilleren er foran 5-2. Og det bliver 6-2, da han går til nettet og lægger bolden kort. Anneberg tager sættet ved at ligge slichen i Packness´ baghåndsside. 1-1 i sæt! Matchtiebreak!

Turneringens mest spændende matchtiebreak

Packness kommer på 1-0 ved at nå en kort bold, der placeres udenfor Annebergs rækkevidde. Der byttes side jf. de nye matchtiebreak-regler.

Det bliver 2-0 på en kort, utagelig flugtning. Packness kommer også på 3-0, inden Anneberg med to vundne bolde reducerer til 3-2. Det bliver 4-2, inden Packness med mislykket flugtning oppe ved nettet reducerer eget forspring til 4-3. Á 4 bliver det, da Packness laver stopbold alt for kort (stopper på egen halvdel). Anneberg kommer i front 5-4, da Packnesss efterfølgende skyder servereturen fra Anneberg i nettet. Der byttes side.

Anneberg går med succes til nettet. 6-4. Og god corsscourt-forhånd fra Anneberg fanger Packness på det forkerte ben i forhåndssiden. 7-4. Packness får i næste bolde nogle dybe bolde dygtigt sendt retur. Anneberg får en let bold midt i banen at arbejde med, men skyder den lette bold i nettet med baghånden. 7-5. Det bliver også 7-6. Igen sidebytte.

Anneberg server, men en god, dyb retur fra Packness kan Anneberg ikke svare tilbage på. Nu 7-7. Det bliver 8-7 til Anneberg, da han lobber fint ned i hjørnet, imens Packness er løbet op til nettet. Packness server – og returen går i nettet. 8-8! Det bliver 9-8 til Packness, da andenserven fra Taarbæk-spilleren sendes ud af banen af Anneberg. Første matchbold, Packness. Der byttes side.

Anneberg server. De to spillere på +75 år har nu været på banen i 2 timer og 15 minutter…. Anneberg presser på sin serv, Packness forsøger lobbet, men Anneberg sætter roligt flugtningen i banen. Nu 9-9. Anneberg får en netruller på egen serv. Stadig to serve. Bolden slåes i jorden. Anneberg giver sig god tid – og den efterfølgende forhånd i Packness´ baghåndsside vindes. 10-9 til Anderberg. Første matchbold til Anneberg. Packness udligner på let fejl fra Anneberg. 10-10. Packness server. Sikkerheden er i højsædet i duellen, der slåes med en vis højde, men Anneberg går bolde i møde i baghåndssiden med en flad, dyb sliches, der ikke returneres af Packness. 11-10 til Anneberg. Anden matchbold, Anneberg. Sidebytte.

Anneberg server. Packness løber frem efter returen – og Anneberg fejler. 11-11. Anneberg server. Lang duel. Anneberg sender bolden dybt ned i Packness´forhåndsside. Packness kan ikke respondere. 12-11 til Anneborg. Nu tredje matchbold til Anneberg. Packness server. Anneberg går til nettet, men Packness bevarer roen og får 12-12 med et forhånds-passérslag. Packness kommer foran 13-12, da serveretur fejles af Anneberg. Anden matchbold til Packness! Sidebytte.

Packness stryger til nettet på næste bold, men Anneberg sliches passerer sikkert i Packness forhåndsside. 13-13! Anneberg server. Lang duel ender med en fornem, utagelig stopbold fra Packness – der nu fører 14-13. Tredje matchbold, Packness! Packness server, der returneres dybt fra Anneberg, hvorefter Packness ukontrolleret skyder bolden ud. 14-14. Packness laver stopbold, der nås af Anneberg – men dog ikke med kontrol, så bolden sendes ud. 15-14 til Packness, der nu har haft 4 matchbolde! Sidebytte.

Anneberg server. Lang, høj bold, som Packness efterfølgende misser på. 15-15! Anneberg server – og får kort bold fra Packness. Bolden nås af Anneberg, der nu er oppe ved nettet. Packness har egentligt god tid på returneringen, men idet Anneberg står oppe og blafrer ved nettet, så ændrer Packness sin oprindelige intention: at skyde bolden longline. Crossbolden med baghåndsslichen ryger imidlertid ud. Nu 16-15 til Anneberg, der nu ligeledes har haft 4 matchbolde! Efterfølgende udligner der til 16-16. Packness server en god serv. Løber frem, presser Anneberg, hvis lob går ud over baglinjen. 17-16 til Packness. Femte matchbold, Packness! Der byttes side. For sidste gang skal det vise sig.

Anneberg server. Det bliver til en andenserv. Packness spiller retur i Annebergs forhåndsside, men Anneberg er over returen som en høg med forhånden, der smukt klaskes utageligt ud i packness´forhåndsside. À 17!. Nu skal Anneberg serve igen. Det bliver en god serv, hvor returneren kommer midt på banen. Anneberg løber lidt fremad og får med forhånden ramt bolden, så den tager netkanten. Bolden hopper: Først en gang, alt imens Packness styrter hen for at nå bolden. Da indtræffer uheldet: Packness får en fiber i venstre baglår i forbindelse med fremløbet hen imod den vitale bold, der så giver 18-17 til Anderberg. De to spillere har nu hver haft 5 matchbolde! Episk!

DM dag 4 007

Packness, Taarbæk, fik en fiber i venstre baglår. Willy Schneider fra DTVs turneringsledelse var hurtigt ude med hjælpen – og lægger her is på.

DM dag 4 008

Jens Packness, Taarbæk, (tv.) og Rene Anneberg, Holte, efter deres fantastiske kamp – og episke matchtiebreak i HS75+, kvartfinalen.

For Packness, der nu skulle have servet, er kampen imidlertid forbi med fiberskaden i baglåret. Han må trække sig. Turneringsledelsen kommer med is, så skaden kan heles hurtigst muligt. De to spillere takker hinanden for en fornem kamp. 2 timer og 20 minutter varede den. Tak for oplevelsen!

Dagens comeback

Det stod Hans Mondrup / Klaus Berthelsen (HIK) for i deres kamp imod Victor Reyes (Lyngby) / Per Børgesen (Helsingør) i HD70+. Den lige kamp bølger frem og tilbage i 1.sæt, men det blandede Lyngby/Helsingør-par vinder det slutteligt med 6/4. Og tendensen fortsætter med forstærket kraft i starten af 2.sæt: Reyes/Børgesen, bringer sig på 1-0. På 2-0. På 3-0. Ja, sågar 4-0.

DM dag 4 013

Klaus Berthelsen/Hans Mondrup, HIK (tv.) stod for dagens comeback: Bagud med et sæt samt 0-4 i 2.sæt, lykkedes det at vende kampen til sejr.

Så ændrer kampen imidlertid karakter- nu er det Mondrup/Berthelsen der får den sportslige medvind på en dag, hvor der ellers er relativt vindstille: Parret tager 6 partier på stribe – og dermed 2.sæt! Matchtiebreak. En matchtiebreak, hvor Mondrup/Berthelsen ender som vindere med 10/8! Snæver sejr. Og det var da også en lidt slukøret Lyngby/Helsingør-konstellation, der mødte redaktionen ifm. foto-shootet. Omvendt var vinderne ovenpå ”Vi vidste lige, hvornår vi skulle sætte turbo på”, lød det samstemmende fra de glade vindere. Det går op – det går ned. Sådan er sport.

HD70+

Bent Ingevold / Bjørn Bech (HIK) mødte på bane 4 Jens Henriksen / John Ingemann Allentoft (HVT). Kampen har flere gode bolde, men Ingevold/Bech har generelt et pænt lille overtag. Kampen vindes da også med komfortable 2 x 6/2.

DM dag 4 012

Ingevold/Bech, HIK (th.) vandt med 2 x 6/2 over Henriksen/Allentoft, HVT i HD70+.

Mogens Drehn (HVT) / Ole Vildmand Friis (Dragør) og Esben Thielsen (Birkerød) / Steen Egholm (HIK) stod overfor hinanden i dagens tredje HD70+ match. Det blev Thielsen/Egholm, der med 6/4, 6/3 kunne løbe med sejrspalmerne.

HS75+

På bane 5 tog Svend Erik Jørgensen (HVT) imod Thyge Christensen (Brabrand). Jørgensen, HVT, tog 2.sæt med sikre 6/1, men Thyge Christensen, Brabrand, kom fornemt igen i kampen: 2.sæt blev vundet, dog knebent med 6/4. I matchtiebreaken fortsatte spilleren fra Jylland opturen – og vandt sikkert med 10/3.

På bane 6 var Carl-Johan Pedersen (Herlev) oppe imod Peter Jessen (Herlev), der vandt 1.sæt med cifrene 6/1. I 2.sæt er stillingen 1-1. Carl-Johan Pedersen server. Kommer bagud 0-15. Udligner – á 15. På en kort lagt bold kommer Pedersen på 30-15. Det bliver á 30, da Jessen giver igen med samme mønt. Pedersen løber kort bold op – og udplacerer Jessen ude i siden. 40-30. Jessen giver Pedersen en kort stopbold. Utagelig. 40-40. ”Det er du god til”, siger Pedersen til Jessen med reference til hans excellente stopbolde. Dem er der i det hele taget mange af i kampen – fra begge sider. ”ja tak – i lige måde”, replicerer Jessen på Pedersens førnævnte bemærkning. Fair play og ordentlig omgangstone. Sådan er et veteran DM i tennis.

DM dag 4 005

Klub-dysten: Peter Jessen, Herlev, (th.) vandt over Carl-Johan Pedersen i HS75+.

Det bliver lige igen, igen – hvorefter Jessen prøver kort bold, som Pedersen når og lægger lige så kort retur. Fordel, Pedersen. På næste bold er Pedersen i defensiven, men smashet fra Jessen går i nettet. Parti Pedersen. Og 2-1 føring. De to spillere følges af til 5-5 i partier, inden Jessen får lukket matchen med 7/5.

HS65+

Den tidligere danske doublemester i seniorrækken (i 1976, red.) og regerende viceverdensmester, Kasper Rud, Lyngby trådte ind i turneringen imod Søren Smedegaard, HIK, i en kvartfinale-kamp. Rud vandt sikkert. I første sæt var Rud foran 4-1. Og skal selv serve. Her kommer han imidlertid bagud 0-40. Herefter slår Rud først en rigtig god forhånd på en bold midt i banen. Bolden er utagelig for Smedegaard. 15-40. Efterfølgende en bold, som ender med at Rud får presset spillet frem, samtidig med at han stryger til nettet. Han lægger bolden sikkert ned på flugtningen uden chance for Smedegaard. 30-40. Det gentager sig på næste bold, så der udlignes til á 40.

DM dag 4 009

Kasper Rud, Lyngby (th.) vandt i sikker stil over Søren Smedegaard, HIK, i HS65+.

Rud skyder herefter en bold ud – og modstanderen har breakchance. Det bliver dog á 40 igen. En forhånd fra Rud bliver efterfølgende for lang. Fordel ude. Næste bold stryger Rud til nettet. Det giver pote. Nu lige igen. Smedegaard sender den næste serveretur ud. Fordel til Rud i egen serv fortsat. Herefter lukker Rud partiet – og sættet med 6/1.

2.sæt endte med sikre 6/0 til Lyngby-spilleren, nu i semifinalen, hvis lette spil og letfodede stil på de røde grusbaner må beundres.

HS80+

Max Bendixen (Odder) mødte Jørgen Knudsen (KB) og vandt i sikker stil med de overbevisende cifre, 6/0, 6/3 i en kvartfinale i rækken.

En veteran-kamps DNA

På bane 2 skulle Jørgen Sundstrup (KTK), der havde vundet kvalifikationspuljen, op imod Viggo Holm (Århus 1900) i kvartfinalen. Holm kom foran 4-3 i den lige dyst, der endte med 7/5 i 1.sæt. Sundstrup kommer på 1-0 i 2.sæt. – og senere 4-1. På en bold, hvor Holm presser på, slår bolden ned i banen, reducerer den rutinerede Århus 1900-spiller til 4-2.

Her bryder redaktionen ind. Kommet for at se en typisk veterankamp. Opleve stemningen og intensiteten, som jo sagtens kan være høj, selvom man er kommet lidt op i årene og kondien og hurtigheden måske er på retur. Og kampen foregår da også i en adstadigt og roligt tempo, med knap så meget bevægelighed i de ikke helt så unge stænger længere. Vi overværer trods alt en HS80+ match.

Holm skal serve. Hans egen efterfølgende stopbold er upræcis og ryger ud. 0-15. Holms hurtige servebevægelse overrasker Sundstrup, der sender returen ud. 15 lige. På næste bold løber Holm fra side til side, ren vinduesvisker. Kæmpende heroisk. Holm får lobbet, i det Sundstrup går frem. Sundstrup når ikke tilbage. 30-15 til Holm. En lang duel, hvor Holm slår dybt, giver 40-15. På den efterfølgende serv, støder Holm med frem til nettet. Møder bolden tidligt – og slicher med baghånden bolden ned i Sundstrups baghånd, uden chance for Sundstrup. Parti, Holm.

Nu kun 4-3 til Sundstrup, der nu skal serve. Holm sender imidlertid en kort bold retur på serven, denne kan Sundstrup ikke nå. 0-15 til Holm, der også vinder de næste to bolde. 0-40. Derefter en lang duel, som viser Sundstrups karakteristika: Meget bliver losset fint tilbage, men der er dog ofte ikke vovemod nok, hvilket bevirker banen ikke bliver brugt i tilstrækkeligt omfang. Holm vinder da også denne duel – og bringer sig på 4-4 i partier.

DM dag 4 011

Viggo Holm, Århus 1900 (th.) tog stikket hjem imod Jørgen Sundstrup, KTK i HS80+.

Holm server en god serv ud i forhåndssiden. Servereturen bliver for kort, Holm får overtaget og udplacerer Sundstrup. 15-0. Holm misser på næste bold en relativ let flugtning, og skælder prompte sig selv ud. ”Nej, kom nu”. 15-15. Det bliver 15-30, da Sundstrup, i en lang duel med høje bolde, ender med at udplacere Holm i forhåndssiden. En let serveretur fejles af Sundstrup, hvilket skaffer Holm en udligning. À 30. På Holms næste serve ender servereturen højt, dybt midt i banen. Det bliver en lang duel, hvor Sundstrup rammer baglinjen. Klask. 30-40. Sundstrup presser efterfølgende, men skyder ud. 40-40. Holm vinder næste duel og får fordel. Næste lange bold vindes af Sundstrup. Lige. En netruller på en serveretur skaffer Sundstrup en fordel. Holm udligner dog. 40-40. På næste bold er Holm i defensiven og skyder højt, midt i banen – Sundstrup slår imidlertid en sikker forhåndsvinder. Fordel ude. Holm udligner på en fejl af Sundstrup, der ellers har overtaget i duellen. Lige igen. Herefter presser Sundstrup – og får held med det. Fordel ude. Næste bold: En lang duel, hvor sikkerheden er i højsædet. Forsigtig tennis. Holm vinder bolden, da han flugter midt i banen på Sundstrups halvhøje bold. Lige. Holm presser med held på den efterfølgende bold. Nu fordel hjemme. Holm udnytter fordelen ved på næste bold at lave en god kort sliches med sideskru. Utagelig for Sundstrup. Nu er stillingen 5-4 til Holm.

Det lige spil fortsætter, men det lykkes Holm at skaffe sig to matchbolde i Sundstrups næste serveparti (15-40) via en netruller og en slikkende baglinje-træffer. ”Ah, det lød dejligt”, sagde Holm. Disse matchbolde udnyttes imidlertid ikke: Først lurer Sundstrup en kort bold fra Holm – og får selv en retur. Derefter presser Holm på, men skyder for langt med forhånden. Helt lige igen. Men Sundstrup udligner til 5-5 i partier, da Holm først sender en serveretur ud af banen, dernæst passeres med et longline-shot. Holm kommer dog efterfølgende relativt hurtigt på 6-5 – og slutteligt bryder han Sundstrup rent. 7/5 – og sejr til Viggo Holm, Århus 1900.

DD35+

Marianne Wier (Birkerød) / Gitte Wittenburg Lotz (Holte) var på bane 2 oppe imod Charlotte Samsøe Jacobsen (KB) / Louise Bøttner (HIK). I 1.sæt kom Wier/Lotz foran 2-1 på et smash fra Lotz oppe ved nettet. Yderligere 4 partier vindes på stribe af Wier/Lotz. 6/1. I 2.sæt får modstanderne dobbelt så meget – 6/2. Så klar sejr til Birkerød/Holte-konstellationen.

DM dag 4 015

Lotz, Holte/Wier, Birkerød (tv.) vandt komfortabelt over Samsøe Jacobsen, KB/Bøttner, HIK i DD35+.

DS45+

Dagens profil på RTK-hjemmesiden, Isamarie Sørensen (Helsingør), skulle på bane 5 op imod Lisbet Groes (Birkerød). Da reporteren ankom til stedet, fik han hurtigt øje på Helsingør-spillerens karakteristika: På først sete bold, ved stillingen 3-1 til Isamarie Sørensen, får Helsingør-spilleren vist sit hårde, flade spil, der bliver krydret med en fremrykning mod nettet, hvor der flugtes sikkert, hårdt og præcist– og utageligt for Lisbet Groes, Birkerød. Der bliver i det hele taget undervejs vist mange prøver på det sikre, hårde spil med den flotte dobbelte baghånd fra Isamarie Sørensen, der også kommer på både 4-1 og 5-1, inden sættet lukkes med 6/1.

DM dag 4 018

Isamarie Sørensen, Helsingør (th.) vandt sikkert over Lisbet Groes, Birkerød.

I 2.sæt kommer Groes bedre med. Kæmper fornemt mod overmagten. Isamarie Sørensen er foran 2-1, 3-2 og 5-4. I sidste parti kommer Helsingør-spilleren foran på en sikker baghåndsvinder. Groes er efterfølgende under pres – og har i det hele taget nok at gøre med at få bolden sendt retur. Det bevirker også, at bolden slutteligt bliver for korte= Isamarie stryger til nettet, flugter – bum. Det gentager sig i partiets tredje bold, hvor Groes slutteligt misser baghånden på flugtningen. Nu 3 matchbolde – men en bold er nok. Sejr til Isamarie Sørensen på 6/1, 6/4.

 

Charlotte Gallina (HVT) mødte på bane 4 Ann-Birgitte Holm Gregersen (VST) i et spændende opgør med mange medrivende bolde og god fight fra de to kønne piger. Gregersen kom foran 3-2 og 4-3, men Gallina klør på, får overtaget og bringer sig i front med 5-4. Flere fejl fra Gallina samt et par gode løb på korte bolde fra Gregersens side, bevirker at Gregersen udligner til 5-5. Herefter server Gregersen, der dog ender med at blive brudt. 6-5 til Gallina, der også nupper det sidste parti i sættet – og vinder med 7/5.

DM dag 4 019

Et supergodt billede, piger! Charlotte Gallina, HVT (tv.) vandt i DS45+ over Ann-Birgitte Holm Gregersen, VST.

I 2.sæt er Gallina ovenpå: Kommer på 2-1, senere 4-1 og 5/2. I næste parti server Gallina. Servereturen ryger i nettet – lidt for nemt. 15-0. Andenserv. Igen sendes serveretur ud – denne gang ud over baglinjen. Nok en let fejl fra Gregersen giver Gallina 3 matchbolde. På den først lukkes og slukkes der med en forhåndsvinder. 7/5, 6/2 til Charlotte Gallina, HVT.

Nede i skyggen på bane 7 skulle Sannie Kaltoft (HVT) og Sidse Trier (Albertslund) i deres fine, farverige tennis-outfit prøve kræfter. Trier, Albertslund, kom hurtigt på 3-1 med hårde, præcise grundslag samt server, der kan mærkes. Flot, kraftfuldt spil fra Albertslund-pigen.

DM dag 4 017

Sidse Trier, Albertslund (tv.) vandt sikkert over Sannie Kaltoft, HVT i DS45+.

Ved 3-1 server Kaltoft, der hurtigt kommer bagud 0-30, da hun halter bagefter i duellerne. Trier har simpelthen mere at skyde med. Mere kraft og bedre timing. En dobbeltfejl giver Trier 3 breakbolde. På den efterfølgende bold presser Trier, så Kaltofts baghånd ryger i nettet. 4-1. Det bliver 5-2, inden sættet lukkes ned af Trier. 6/2. 2.sæt ender med de samme cifre som 1.sæt – 6/2. Igen er det Trier, der står for eksekveringen. Sejr til Trier.

DS55+

Dagens sidste match fandt sted på bane 1, et stykke fra klubhuset, hvor festfolket efterhånden kom til syne på bænkene med en drink i hånden som tiden gik – klar til aftenens get-together-party i Roskilde Roklubs hyggelige lokaler ned ved havnen. Inden da tørnede Marianne Skafte Ritschel (B93) og Liss Rasmussen (ATK) sammen. De skulle spille om senere at møde RTKs egen Solveig Kaas.

Kampen blev ganske lige. Skafte Ritschel var foran 4-3 i en kamp, hvor der er mange lange, seje dueller. I hvert fald pruster og stønner Liss Rasmussen gevaldigt på dette tidspunkt. Der hives efter vejret – og det betaler sig nogen gange at tage dybe indåndinger – også her for Liss Rasmussen, der herefter, ved stillingen 5-4 til Skafte Ritschel, B 93, tager 3 partier på stribe – og dermed sættet 7/5.

DM dag 4 020

Liss Rasmussen, ATK (th.) vandt i dagens sidste kamp over Marianne Skafte Ritschel, B 93 i DS55+. Rasmussen møder i næste runde RTKs Solveig Kaas.

I 2.sæt tager Skafte Ritschel allerførste parti. 1-0. Kampen har generelt mange gode, lange bolde med en Liss Rasmussen, der sætter godt med spin i forhåndsslagene. Liss Rasmussen får overtaget – og det er generelt mest Skafte Ritschel, der må forsvare sig og løbe mest. Men der bliver nu løbet godt på begge sider. ATKeren kommer på både 2-1, 3-1 og 4-1. Skafte server. Lang duel. Sikkert spil fra begge sider, men Liss Rasmussen ender som taber af duellen. 15-0. en for lang kort bold nås af Skafte Ritschel, der har tid, afventer – og slicher utageligt crosscourt uden chancer for Liss Rasmussen. 30-0. det bliver også både 40-0 og rent parti. 4-2. ”Det er krafteddeme noget skidt, det her,” udbryder Liss Rasmussen, der efterfølgende er i store problemer i egen serv. Er nede 15-40, dvs. 2 breakbolde. Disse udnyttes ikke. Og efter flere gange ”deuce” lykkes det Liss Rasmussen at komme på 5/2. Skafte Ritschel reducerer til 5/3, inden den 2 timer lange match får en ende, da Rasmussen, ATK, servende med 40-0, skyder bolden højt til Skafte Ritschels baghånd, hvorfra B 93eren misser. Sejr til ATK.

Get-together-party

De festklare mennesker var efterhånden på plads på anlægget, hvor der blev snakket og drukket en lille øl eller vand, inden receptions-folket drog ned mod roklubbens lokaler på havnen. De sidste kom i stadstøjet, nogen tog et tiltrængt bad – og så var styregruppen med Solveig Kaas, Anne Casals, Hanne Gøttrup, RTK formand Jan Winther og Kurt Jensen ellers klar til at tage imod nede i ro-lokalerne ved havnen. Ca. 60 personer- spillere, RTKere, frivillige, DTVere, turneringsledelse, præsidenter og vicepræsidenter – ja, en hel fin flok af individer havde tilmeldt sig arrangementet, hvor der blev budt velkommen samt givet praktiske oplysninger ved Solveig Kaas.

DM dag 4 021

RTKs formand, Jan Winther, holdt tale til get-together-partyet i Roskilde Roklubs lokaler.

Senere holdt Jan Winther, formand for RTK, en tale, hvor han bla. kom ind på vigtigheden af, at en klub som RTK kan afholde og få sådant et stort tennis-arrangement, som et DM jo er. Jan Winther, der af omveje desuden havde fået visket i øresneglen, at kvindernes omklædningsrum er for fattigt udstyret (med en plakat af tennisspilleren Maria Sharapova, red.), kunne – ikke uden en vis humor – offentliggøre et Djokovic-forhæng, der nu kunne tages i brug i stedet!

DM dag 4 026

Danske Tennis Veteraners (DTV) præsident, Lars Kastberg, Espergærde, roste Roskilde Tennis Klub for et ualmindeligt fint arbejde i forbindelse med afviklingen af DM for veteraner.

Også DTVs præsident Lars Kastberg, Espergærde, var oppe og sige et par ord. Præsidenten takkede styregruppen og den presseansvarlige (med gode flasker vin) for det hidtil fine tennis-arrangement og den store indsats. Også DTVs turneringsledelse fik fortjent vin og rosende ord med på vejen af præsidenten, der selv mindedes sine gode oplevelser i Roskilde – og desuden bad om fortsat godt vejr resten af turneringen.

Der blev hygget og snakket ved bordene over den gode mad – Kokken grillede oksefilet, kalkun og pølser og serverede et buffetbord bestående af Alsace kartoffelsalat og flødekartofler, sommergrønt med ananas, frisk pasta med urter, amerikansk salat med bacon, hvidløgsmarinerede champignon, grøn salat, og italiensk brød. Der manglede ikke noget – og drikkevarerne kunne købes.

Senere var der Kaffe og petit fours (chokolader af en slaw..) samt et lotteri, som DTV havde arrangeret og fået fine præmier til (vin fra Skovgaard Vine) samt tennisbolde. Der kunne købes gule og orange lotto-sedler – 5 stk. for 100 kr. eller 11 numre for 200 kr. Lotterisedlerne blev solgt og lotteriet kunne tage sin begyndelse med præsident Lars Kastberg som konferencier og nummer-oplæser – samt manden Birger (hvis efternavn er redaktionen ubekendt, red.) udvalgt som ”præmiedame” eller ”kyssepige” om man vil. Da RTK endnu ikke – i tilstrækkelig grad – har haft succes på de røde grusbaner på hjemmebanen til DM, bør det her nævnes, at såvel Kurt Jensen, Vilhelm Wedell-Wedellsborg, Susanne Wahrén samt Morten Lyebalk var iblandt præmievinderne, der løb af med 200 krs. vin-gavekort.

Kaffen blev drukket. Bordene ryddet op og på plads omkr. Kl. 22.00 – netop da, satte regnen ind over Roskilde. Den regn, der er kommet fra det jyske. Vi håber regnen er stilnet af og banerne er klar til morgendagens tennisspil på Dr. Sofiesvej. Kampene begynder kl. 10 – kom og se på!

 

Morten Lyebalk, Presse-ansvarlig ifm. DM i tennis for veteraner 2015