Sjettedagen ved DM var store doubledag på Dr. Sofiesvej. Hele 32 doublekampe ville nemlig blive afviklet. Og så i strålende solskin som fortsatte hele dagen. Slutkampene nærmer sig, så der skal kæmpes for at nå de forjættede finalepladser!

DM dag 6 formiddag 003

Slutspurten skal sættes ind for at nå finalepladserne ved årets DM i veterantennis i Roskilde. Så skoene skal snøres ordentligt – som her ved Birgit Skovgaard, ALTS.

Der blev lagt ud i nogle af de ældre HD-klasser.

HD75+, semifinaler

DM dag 6 formiddag 008

Anneberg/Kornbeck (tv.) tabte til Krogh/Thiesen i HD75+.

Per Krogh / Niels Thiesen (Lyngby) mødte René Anneberg (Holte) / Erik Kornbeck (Hillerød) på bane 2. Efter et lige 1.sæt hiver Krogh/Thiesen, Lyngby sættet i land med 7/5. 2.sæt går en anelse hurtigere – men med de samme vindere. 6/2. Krogh/Thiesen vinder. Double-parrene viser fornemt double-spil undervejs, selvom hurtigheden og tempoet i kampen er moderat.

Niels Hollænder (HIK) / Thyge Christensen (Brabrand), der er kommet helt igennem fra kvalifikationen, mødte Allan Sander (HIK) / Frank Gaba (Fruens Bøge) i hvad der blev et utrolig lige opgør med mange flotte dueller undervejs på bane 3. Hollænder/Christensen vinder 1.sæt med 6/4. I 2.sæt kommer Sander, HIK/Gaba, Fruens Bøge igen – de vinder andet sæt med 6/3. Nu står der 1-1 i sæt. En matchtiebreak skal afgøre kampen. Her kommer redaktionen ind ved stillingen 8-3 til Hollænder/Christensen, der også server.

DM dag 6 formiddag 007

Hollænder/Christensen (tv.) – kval-vinderne – synes ustoppelige. I Dagens semifinale gik det ud over Gaba/Sander.

 

En serveretur forceres med baghånden af modtageren. Ud over baglinjen. Nu 9-3. det bliver 9-4, hvorefter der byttes side. De to næste point går til Sander/Gaba, der nu er oppe 6-9. Hollænder server nu – duellen går over en 4-5 gange, men da Allan Sander ikke når frem til en bold midt i banen, er kampen forbi. 10-6 i matchtiebreaken til Hollænder/Christensen, der altså sejrer.

 

HD65+, semifinaler

Sven Larsson (HRT) / Søren Smedegaard (HIK) mødte Frans Nørby (Hjørring) / Per Tuft (VST) på bane 4. Nørby/Tuft tog 1.sæt med 6/4. Sættet var præget af mange fine dueller, men de fleste blev altså vundet af Hjørring/VST-konstellationen.

DM dag 6 formiddag 006

Nørby/Tuft (th.) slog Smedegaard/Larsson i HD65+

I 2.sæt bringer Smedegaard/Larsson sig i front med 2-1 ved på den afsluttende bold at søge frem på nettet – og derved lægge pres på modstanderen. Den afsluttende flugtning longline er utagelig for Nørby/Tuft, der dog kommer igen. For minutter senere har parret bragt sig foran med 3-2. Senere igen med 4-3 og 5-3. En Flot forhånd af Nørby ned i benene på modstanderne, der er løbet til nettet. Nok et point til Nørby/Tuft. Øjeblikke senere gives der hånd. Kampen er forbi. 6/3 og dermed sejr til Nørby/Tuft.

Bent Ingevold / Bjørn Bech (HIK) mødte Svend Erik Jørgensen (HVT) / Carl Toft (Roskilde) i en kamp, som viste sig vanskelig for HVT/RTK-konstellationen. Ingevold/Bech, HIK, var simpelthen bedre i alle spillets facetter. Undervejs har de to par dog mange fine dueller, men som oftest går de HIK-parrets vej. Ingevold/Bech vandt med 6/1, 6/1. De er utroligt dygtige spillere og meget sikre i deres spil”, fortæller Svend Erik Jørgensen, Tofts doublemakker, oppe ved bordene tæt ved klubhuset efterfølgende. Da reporteren, spørger om der skal tages et ”holdfoto”, ryster Toft på hovedet. ”Det behøves ikke, prøv at se, hvordan min makker ser ud. Han er ikke køn nok til at komme med på et billede. Det er lige meget”, siger Toft, mens han spøgefuldt kigger på makkeren.

DM dag 6 aften 014

Harder/Hertz (tv.) gik sejrrigt ud af den lige match imod Wagner Smitt/Uldall.

Jørn Harder (Århus 1900) / Jens Hertz (HIK) mødte Ebbe Wagner Smitt / Peter Uldall (Gentofte) på bane 4. En spændende kamp med gode, lige dueller. Wagner Smitt/Uldall tog 1.sæt med 6/2 efter genialt spil. I 2.sæt får Harder/Hertz bedre fat. De er foran 2-1, senere 3-2 og 4-3. De lukker sættet ved 6-5: 7/5. Nu er der matchtiebreak. Hardeer/Hertz får en ualmindelig skidt start: er bagud 1-5. Herefter tager matchtiebreaken en uventet drejning. Lige pludselig lykkedes tingen for Harder/Hertz, hvor især førstnævnte får vist sin styrke (efter at have hængt lidt i håndbremsen til at starte med, red.). Harder/Hertz vinder herefter hele 7 point i træk! – de går fra bagud 1/5 til foran 8/5. Wagner Smitt/Uldall vinder de næste tre point. Bringer sig på 8-8. Men det bliver Harder/Hertz, der vinder de sidste to bolde (10/8 i matchtiebreaken) – og dermed kampen.

 

 

DD65+, semifinale

DM dag 6 formiddag 011

Popenda/Skovgaard (th.) slog i overbevisende stil Birkdal/Hyllested. Resultatet blev 6/2, 6/2.

Lis Birkdal / Inge Hyllested (SIF) mødte Dorte Popenda / Birgit Skovgaard (ALTS) i bagende solskin på bane 5. Popenda/Skovgaard, der begge er klædt helt i hvidt, tager teten – kommer på 1-0 og 2-1. Der er flere gode bolde i doublen undervejs, bla. på et tidspunjkt, hvor Birkdal/Hyllested server. Bolden bliver lang, men afsluttes da net-spilleren fornemt sætter lægger bolden ned i baghåndshjørnet hos Popenda/Skovgaard. Flot point til Birkdal/Hyllested. Men det er en stakket frist, da partiet øjeblikke senere alligevel går til Popenda/Skovgaard, der nu fører 4-1. Parret spiller ganske enkelt lige i et tempo, der er et nøk hurtigere end modstanderne Birkdal/Hyllested er vant til. Det bevirker, at SIF-parret ofte kommer under pres.

I en duel, hvor Popenda/Skovgaard igen presser, bliver der fornemt lobbet ned bagerst på banen, men selvom Popenda-parret er på vej frem, så nås bolden af Poenda/Skovgaard, om end presset. Bolden bliver lagt en anelse for kort, højt tilbage. Birkdal/Hyllested får relativ god flugtmulighed, så der flugtes ud i siden – desværre også ud af banen. Birkdal/Hyllested har ikke modtrækket, der kan løse den gordiske knude. Popenda/Skovgaard er for godt spillende – de gør omtrent, hvad der passer dem – Eksempel: På en serveretur placeres forhåndsslaget longline, ovre i netspillerens side, af servemodtageren. Men netspilleren, når ikke at reagere på det præcise modspil fra Poenda/Skovgaard.

I en duel lægger Birkdal/Hyllested dog en kort bold, som ikke nås. Der reduceres til 2/5. Birkdal/Hyllested skal nu serve. En lang duel ender med at Popenda/Skovgaard baghåndsslicher midt i banen. De kommer foran 0-15. Og også 0-30, da en kort serveretur ikke nås. Splitsekunder senere bliver det 0-40. Tre matchbolde. Den første skydes dog i nettet. 15-40. På næste bold er ballet forbi. Dansen om den gule bold er ovre. Popenda/Skovgaard tager stikket sikkert hjem med 2 x 6/2.

HDS70+, semifinale

DM dag 6 formiddag 004

Egholm/Thielsen (tv.) slog Mondrup/Berthelsen.

Hans Mondrup / Klaus Berthelsen (HIK) mødte på bane 6, Esben Thielsen (Birkerød) / Steen Egholm (HIK). Et lige 1.sæt går med 7/5 til Thielsen/Egholm. I 2.sæt er parret oppe med 4-1. Thielsen server – generelt fornuftige server med god fart, der gør, at modstanderne ikke bare kan klaske klatten til rene vindere på den efterfølgende retur. Ved 40-30. Egholm Presser på. Først lobber Mondrup fint over Egholm, der står oppe ved nettet, men Thielsen holder presset ved at løbe fremad på den efterfølgende retur. Det giver pote, da Egholm flugter afgørelsen i hus. Nu 5-1 til Thielsen/Egholm. I næste serveparti får Thielsen/Egholm de første tre bolde – 0-40. Tre matchbolde. Det bliver 15-40 på et let fejl på servereturen. På den efterfølgende bold går netspiller Mondrup ind i duellen oppe ved nettet. Flugtningen misses imidlertid. Kampen er ovre. 7/5, 6/1 til Thielsen/Egholm.

 

DD70+, semifinaler

DM dag 6 formiddag 001

Heine/Larsen (tv.) slog van Deurs/Lybye.

”Det var en god bane, den vil vi gerne have igen. For det gik sgu stærkt”, siger Lizzi Larsen. Hun er kommet ind i klubhuset, hvor DTVs turneringsledelse holder til. Og hun udtaler sig med reference til dagens kamp, hvor Susanne van Deurs (Gilleleje) / Karen Lybye (HRT) er modstanderne, der må forlade bane 7 med 0/6, 0/6. Sikker sejr til Lisbet Heine/Lizzy Larsen, HIK.

 

Helene Achilles Sørensen / Marianne Novrup (Holte) mødte Ellen Lindegaard (Vedbæk) / Vibeke Bendix (HIK) på bane 7. Kampen er knap nok kommet i gang, inden Achilles Sørensen/Novrup, Holte har bragt sig i front med 3-0. Der er såmænd mange gode, lange dueller i matchen, men Achilles Sørensen/Novrup er bare lidt mere solide i alle spillet facetter. Og det er jo ofte nok, når der spilles tennis. Achilles Sørensen/Novrup vinder 1.sæt med 6/0. I 2.sæt bliver det 6/1. Klar sejr. Forinden er reporteren komme igen ind i et parti, hvor Achilles Sørensen/Novrup server. De er bagud 0-30. I næste duel stryger gulklædte Bendix til nettet, men på smashet rammes rammen, så bolden med kun lidt fart ender i servefeltet, hvor Novrup, der står oppe ved nettet på modsatte halvdel, let kan sætte forhånden ned langs linjen. 15-30. Det bliver lige et par gange, inden Novrup på flot netspil, på smash nr. 2 afgør bolden uden chance for Lindegaard/Novrup. Matchbold. …Den ser reporteren så ikke, men sekunder senere gives der hånd. Achilles Sørensen har afgjort kampen. Vundet sættet med 6/1. Og da 1.sæt endte 6/0, så er det en lille ørefigen til Lindegaard/Bendix. ”Men vi strittet, vi strittet” (imod, red.), siger Linnegaard efterfølgende, da hun afleverer kampseddel og bolde i det lille klubhus.

 

MD70+, semifinale

DM dag 6 formiddag 009

Steenberg/Gaba (tv.) tabte til Larsen/Ingevold.

Grete Steenberg (Solrød) / Frank Gaba (Fruens Bøge) mødte Lizzi Larsen / Bent Ingevold (HIK) på bane 6. I sol, sol og atter sol. Dejligt. Larsen/Ingevold kommer på 1-0. Gaba server. Men det er Ingevold, der er dirigenten i det parti med sine præcise, vedholdende slag. På en bold står de to par og flugter til hinanden midt på banen, inden Lizzy Larsen, der nu er oppe ved nettet, udplacerer Gaba/Steenberg. Gaba misser senere en serveretur fra Ingevold, da han forsøger at løbe op imod nettet i samme moment. Nu 2-0 til Larsen/Ingevold. Ingevold er den snu dirigent i det spil, men af og til kan han dog godt snydes: I en duel lægger Gaba bolden kort. Ingevold når bolden, men har for meget fart på og skovler bolden ud over baglinjen.

Larsen/Ingevold er foran 5-0 i første sæt. I en duel skyder Larsen/Ingevold en forhånd, godt presset som de er på baglinjen, ind på netspiller Steenberg, der med en sikker flugtning afgør pointet. Minuttet senere er det Ingevold, der søger mod nettet på en baghåndssliches. Steenberg returnerer cross, men Ingevold er løbet til nettet og flugter utagelidt. Partiet bliver dog kort efter Steenberg/Gabas. Nu reducering til 5-1. Lidt senere er reporteren nede og høre, hvordan 1.sæt gik. 6/1, lyder meldingen. ”Jeg vil gerne lige tilføjet: Lidt ufortjent”, replicerer Gaba med et smil på læben. Højt humor er godt, selvom man er i modgang. 2.sæt går dog ligesom 1.sæt. Larsen/Ingevold dominerer – og vinder 6/1.

MD60+, semifinaler

DM dag 6 aften 004

Nielsen/Smedegaard (tv.) slog Paulsen/Hostrup.

Birgitte Hostrup (Silkeborg) / Flemming Paulsen (Odder) mødte Malgorzata Nielsen (Lyngby) / Søren Smedegaard (HIK) på bane 6. Nielsen/Smedegaard vandt relativt overbevisende 1.sæt med 6/2. Vi ser med, da stillingen er 1-1 i 2.sæt. I en duel med smukt flugtspil fra Hostrup bringer Hostrup/Paulsen sig i front med 2-1.

Det bliver til mange spændende bolde – skiftevis med baglinje- og netspil. Et lige opgør nu. Hostrup server, bagud 0-30. Serve-parret presses og må forcere=der misses – og det bliver 2-2 i partier.

Nielsen server – en serv. Og på en serveretur slår Nielsen en heftig og flot forhånd longline ned i hjørnet! Signatur: Malgorzata Nielsen. ”Sådan!”, lyder det applauderende og respektfuld fra makker Smedegaard. Nielsen/Smedegaard kommer på 40-15 i partiet. Nielsen skyder herefter i nettet. 40-30. Det bliver en 2.serv på næste bold. Netspiller Smedegaard løber på tværs under og flugter servereturen utageligt ned i gruset. Nu 3-2 til Nielsen/Smedegaard.

Paulsen server…. … På flere flotte indgribende flugtninger fra netspilleren Hostrup bliver der udlignet. 3-3.

Næste parti går stærkt. Smedegaard server. Serveparret er hurtigt foran 40-15 og de vinder også næste bold. Sikkert parti. 4-3.

Nu server Hostrup, der går frem efter at have modtaget servereturen. Hostrup flugter midt på banen. Sætter Nielsen under pres – Nielsen skyder ud. 15-0. Det bliver 30-0, da Smedegaard sender 2.serven i nettet. 40-0 bliver det, da god indgriben af Paulsen oppe ved nettet giver modstanderen en kort, utagelig flugtning at arbejde med. Derefter går Hostrup ind og flugter efter at have modtaget servereturen. Sikkert parti. 4-4.

Nu server Nielsen. Sikkert og flot spil af serve-parret giver 40-0-føring. Det bliver et let og hurtigt parti for Nielsen/Smedegaard, da Paulsen efterfølgende overplacerer servereturen med forhånden. 5-4, Nielsen/Smedegaard.

Paulsen server … serveparret kommer på 40-15, men lidt efter bliver det 40 lige på en dobbeltfejl. Nielsen/Smedegaard er netop nu kun to bolde fra sejren. Men på den efterfølgende høje bold fra Paulsen, misser Nielsen med forhånden, måske fordi hun har alt, alt for meget tid at tænke i. 40-30. Der udlignes til 5-5 efter en sjov flugtduel.

Nu server Smedegaard. Det bliver 0-15 på et Hostrup-karakteristika: Flugtningen et stykke fra nettet, der er en vinder. Et billigt point skaffer 15-15, da Paulsen slår en behersket serv ud. 30-15 bliver det, da Smedegaard forsvarer sig med succes: Slichen, der ligger midt i banen flugtes i nettet af Hostrup. Dobbeltfejl gør det til 30-30. Smedegaard forsvarer sig igen i en duel, det giver Paulsen to smash-chancer. Den sidste smash misses dog. 40-30. Herefter let point til serve-parret, der bringer sig på 6-5. ”Kom igen”, opmuntrer Hostrup sin makker.

Nu skal Hostrup serve. Bolden går over en 3-4 gange. Nielsen henter svær bold i forhåndssiden. Hostrup får bolden midt i banen, hun flugter – bolden kysser netkanten, men ruller ned på egen banehalvdel. 0-15. Kort efter 0-30. Næste bold: Nielsen tester Paulsen efter duellen ligesom er kommet i gang. Det er et godt valg, for Paulsens smash ryger ud over baglinjen. 0-40. Tre matchbolde. Den næste duel er sjov: bolden går over en 3-4 gange, Nielsen/Smedegaard presser fra baglinien – Hostrup nærmest halvflugter ude i venstre siden midt på. Halvflugtningen bliver til en utagelig netruller. 15-40. Bolden redder dog ikke Hostrup/Paulsens skæbne: Sekunder senere gives hånd, da Nielsen/Smedegaard vinder sidste bold – og dermed kampen med 6/2, 7/5.

Birgit Carlsen / Jørn Harder (Århus 1900) mødte på bane 7, Inger Kristensen / Jan Folkerman (Aars). Det bliver en relativ ensidig forestilling. Carlsen/Harder vinder 1. sæt med 6/0. I 2.sæt kommer Kristensen/Folkermann bedre med – uden dog på nogen måde at kunne true Carlsen/Harder, der tager sættet med 6/3. Der er kampen igennem mange flotte slag i denne double.

MD65+, semifinaler

DM dag 6 aften 002

Seemann/Kobberbøll-Jensen (tv.) tabte til Braae/Larsson.

Benedikte Braae / Sven Larsson (HRT) mødte Birgitte Kobberbøl-Jensen (B93) / Allan Seemann (Greve) på bane 5, i en kamp, der ciffermæssigt er lidt ensidig. HRT-parret vandt sikkert med 6/1, 6/0. ”Første sæt var ok, men andet set vil vi helst ikke tale om,” siger Birgitte Kobberbøl-Jensen med et smil i mundvigen efterfølgende. Braae/Larsson skød ikke mange bolde ud. Og Benedikte Braae fik sendt mange dybe bolde ned til baglinjen til Kobberbøl-Jensen/Seeman. ”Der var mange gode bolde undervejs. Og hver gang Allan (Seeman, red.) fik en kort stopbold, så nåede han dem og fik selv vundet bolden,” lød det rosende fra Benedikte Braae.

 

Karin Schneider (KB) / Jens Kaiser Nielsen (Taarbæk) mødte på bane 1 Birgit Skovgaard (ALTS) / Allan Poulsen (Lyngby). Det blev fra starten en meget lige kamp med masser af gode dueller og flotte flugtninger. Der står 4-4 i 1.sæt, inden Schneider/Kaiser Nielsen efterfølgende bringer sig foran med 5-4. der bliver dog udlignet – og de to par følges ad til tiebreaken. Her er Schneider/Kaiser Nielsen hele tiden lidt bagefter på resultatsiden, Og de ender med at tabe tiebreaken med knebne 7-5 – og så oveni købet afsluttende på en dobbeltfejl. I 2.sæt vinder Skovgaard/Poulsen med 6/2.

MD70+, semifinale

DM dag 6 aften 003

Lund/Heine (tv.) vandt over Bech/Bech.

Lone Bech / Bjørn Bech (HIK) spillede på bane 4 imod Lisbet Heine / Peter Lund (HIK). 1.sæt gik til Heine/Lund med 6/2. I 2.sæt blev der endnu mere kamp om det. Vi kommer ind, hvor stillingen er 3-2 til Bechs, HIK. Bech-parret server. Tempoet er behersket, men præcision stor i boldplaceringerne. Der diskes op med klassiske, veludførte tennisslag. Heine/Lund bryder. Nu 3-3. Larsen server. Bjørn Bech, der er ved nettet prøver overraskelsesmomentet – løber ind mod midten for at flugte… Men Lizzy Larsen ser det og placerer i stedet bolden longline med forhånden. Bolden tager netkanten og ruller over i den nu helt åbne side. Point til Heine/Lund, der da også efterfølgende vinder hele partiet. Nu foran 4-3.

Lone Bech server. Efter mange gode og lange bolde er serveparret dog nede 15-40. En lang bold følger. Der lægges pres på Lone Bech på baglinjen – hun slås dernede. Lund får dog en flugtmulighed og flugter hurtig ned til Lone Bech igen. Hun skyder, under presset, for langt ud over baglinjen. Nu 5-3 til Heine/Lund.

Det er Lund, der skal forsøge at lukke kampen i sin serv. Igen har de to par mange gode dueller og meget lige bolde. Det bliver á30. Lizzy Larsens serveretur rammer netkanten, men Lisbet Heine reagerer lynsnart, skyder med forhånd til netspilleren (Bjørn Bech, red.) på den anden halvdel, der dog skyder bolden i nettet fra få meters afstand. 40-30 og matchbold. Sekunder senere har Lund med en flad sliches fra baghånden, en sliches, der kommer lige over nettet i baghåndssiden, afgjort kampen. 6/2, 6/3 til Heine/Lund.

DD35+, semifinaler

DM dag 6 aften 010

Dehn-Christoffersen/Stoltze (tv.) slog Gregersen/Rytsel.

 

Karina Stoltze / Estelle Dehn-Christoffersen (Dragør) mødte Ann-Birgitte Holm Gregersen (VST) / Mette Rytsel (KTK) på bane 6. Stoltze/Dehn-Christoffersen vinder komfortabelt med 6/0 og 6/1. Men kampen byder på mange gode bolde undervejs. Der er et godt tempo i spillet og der slåes mange gode forhænder, baghænder og flugtninger. Selvom det bliver til nederlag for Gregersen/Rytsel, så markerer de sig flot – bla. viser Rytsel, at der er god power i baghånden, mens Stoltze på modsatte hold viser sublimt netspil.

 

Marianne Wier (Birkerød) / Gitte Wittenburg Lotz (Holte) mødte Janne Theilgaard / Pernille Lindhard V. Wallfeld (Hillerød) på bane 7 i, hvad der skulle vise sig at blive, en yderst dramatisk og jævnbyrdig kamp. Theilgaard/Lindhard V. Wallfeld tabte 1.sæt efter tiebreak 6/7. Parret viste dog høj moral ved at vende slaget. 2.sæt gik til Hillerød-parret med 6/2. I den afsluttende, spændende matchtiebreak vinder Hillerød-konstellationen så knebent som 10/8. En lige kamp, hvor konstellationerne undervejs for vist prøver på deres tennis-kunnen.

HD45+, semifinaler

DM dag 6 aften 011

Møller Petersen/Jensen (tv.) slog Groth/Biltoft-Jensen

Peter Biltoft-Jensen / Joakim Groth (ATK) mødte Kim Jensen / Claus Møller Petersen (KB) i en tæt match på bane 5. Biltoft-Jensen/Groth vinder 1.sæt med 6/2. I 2.sæt kommer der andre boller på suppen – og det bliver mere og mere lige. Der står nu 3-2 til Jensen/Møller Petersen i 2.sæt. Groth server. Biltoft-Jensen/Groth kommer dog bagud 0-40. De reducerer til 15-40, inden Groth, på en god serveretur midt i banen, vælger at gå frem og flugte under nethøjde. Flugtningen kommer dog ikke over. Groths serv brydes, så Jensen/Møller Petersen er nu foran 4-2. Der er godt gang i matchen med mange lange og flotte bolde. Jensen/Møller Pedersen er ovenpå. Inde i et godt flow. De server – og kommer på 15-0 på en god serv. Det bliver også 30-0 på en god indgriben fra netspilleren. ”Sådan der!”, lyder det. Nu 30-0. 40-0 bliver det på en god serv, som Groth skyder i nettet på. Partiet bliver Jensen/Møller Petersens, da Biltoft-Jensen vælger at gå frem i banen, op imod nettet efter sin serveretur, der bliver lagt i baghåndssiden. Det ser modparten: Fødderne flyttes, går rundt om baghånden, så forhånden anvendes og en utagelig crosscourt forhånd bliver lagt. Parti. Og dermed 5-2 til Jensen/Møller Petersen, der senere ender med at tage 2.sæt med 6/3. I matchtiebreaken kommer vi ind ved stillingen 4-4. Jensen/Møller Petersen-konstellationen skyder for langt – 5-4 til Biltoft-Jensen/Groth. Sidebytte.

Biltoft-Jensen/Groth forsøger at presse på næste bold, men modsvaret kommer prompte fra Jensen/Møller Petersen, der sender en longline-vinder af sted. 5-5. Det bliver 6-5 til KB-parret, da de viser solid defensiv, sender bolden retur, højt og dybt i midten, men Groth smasher i nettet. Det bliver også 7-5, inden en lang duel ender med at Biltoft-Jensen succesfuldt går på tværs og flugter. 7-6. Der byttes side igen.

8-6 bliver det, da Biltoft efter sin 2.serv presser på, men flugter i nettet. Det bliver 8-7, da en halvhøj baghåndsflugtning fra Groth giver point. Nu server Jensen/Møller Petersen – de får en høj, let flugtning at arbejde med, Biltoft-Jensen/Groth får ketcheren på, men over kommer bolden ikke. 9-7. Matchbold. Og den udnytter KB-parret i første forsøg. 10/7 og sejr til Kim Jensen/Claus Møller Petersen.

DM dag 6 aften 016

RTKs Gary Banta & Peter Karlsen kæmpede bravt, men måtte se sig slået med 2 x 6/3 i HD45+.

 

Gary Banta / Peter Karlsen (Roskilde) mødte Stefan Ravnholt / Christen Nicolaj Gregersen (ATK) på bane 4. Karlsen/Banta tabte 1.sæt med 6-3. I 2.sæt er Banta/Karlsen foran 1-0. Men der udlignes, da Karlsen bliver brudt. Herefter holder Ravnholt/Gregersen serv til 2-1. Banta holder ligeledes sin serv – blandt andet fordi han i en duel laver en følt klasseflugtning, der lægges behændigt ud i grøften i venstre side af banen. Uden chance for Ravnsholt/Gregersen. Karlsen får også vist gode slag, blandt andet, da han står og slår fra baglinie til baglinie. Bolden går tungt over en 5-6 gange, inden Karlsen går ind i banen og hamrer forhånden ned ca. i midten af banen. Også 2.sæt tabes med 6/3 af Karlsen/Banta, der fortjener ros for deres indsats og fight.

DD50+, semifinaler

 

DM dag 6 aften 007

Sørensen/Nederby (tv.) slog Rud/Weltzer.

Annette Nederby (Espergærde) / Isamarie Sørensen (Helsingør) mødte Astrid Weltzer (Frederikssund) / Vibe Rud (Hillerød) på bane 1. Nederby/Sørensen kommer bedst fra start i 1.sæt. Er foran med 5-2. Kampen byder på mange fine dueller. Ved 5-2 server Isamarie Sørensen. I en af duellerne i partiet slår Isamarie Sørensen en longline baghånd op ad linjen. ”Det er godt teknisk udført” (citat: Henrik Løchte J)Trods den gode bold, så taber Isamarie Sørensen sit eget serveparti. Nu er stillingen 5-3. Øjeblikke senere bryder de dog selv på ny: 6/3 til Nederby/Sørensen i 1.sæt. Parret er dog lidt presset igennem 1.sæt. Modstanderne, Weltzer/Rud, yder god modstand. ”Og har snusfornuftige lobs” (citat: Henrik Løchte J). I 2.sæt vinder Nederby/Sørensen med 6/3 – og kampen er dermed forbi.

DM dag 6 aften 015

RTKs Anne Casals/Solveig Kaas måtte se sig besejret af Henriksen/Biltoft-Jensen i DD50+.

 

Anja Biltoft-Jensen / Birthe Henriksen (ATK) spillede imod Solveig Kaas / Anne Casals (Roskilde) på bane 3. 1.sæt er meget lige. Der er mange lange dueller. Biltoft- Jensen/Henriksen er foran 5-4. De tager også sættet efterfølgende: 6/4.

I 2.sæt kommer Biltoft-Jensen/Henriksen bedst fra start. De kommer på 1-0. Men Kaas/Casals kommer flot igen: De er foran 5-4. Kaas server – de har 30-0. Det bliver á 30. Herefter går næste bold over en 4-5 gange, inden den skydes ud af banen af ATK-parret. 40-30 og sætbold til RTK. Sætbolden afværges dog! Lige. Igen tilspiller Kaas/Casals sig en sætbold. Nu 2.serv. I duellen slår Casals lige til netspilleren= tabt bold. Lige igen. Kaas forsøger nu en svær flugtning, men den misses. Fordel ude. Herefter laver Kaas en dobbeltfejl – helt lige igen. 5-5. Nu server Biltoft-Jensen. I duellen halvflugter Casals op i hovedet på netspilleren=tabt point. O-15. Det bliver også 0-30, da bolden efter 2-3 gange på hver halvdel bliver lagt for kort af Casals, hvilket giver modstanderne en flugtmulighed, som de udnytter. Det bliver også 0-40, inden en let fejl på en serveretur af Casals. Parti. Nu 6-5 til Biltoft-Jensen/Henriksen. Casals server – Solveig stryger over i uligesiden, flugter. Point til Roskilde. 15-0. Det bliver 30-0 på en høj bold. En MEGET høj bold! Casals vinder den på tålmodigt spil. Lidt efter 40-0. Der udlignes til 6-6 i partier, da Kaas, oppe ved nettet, igen går ind og flugter sikkert. Nu en almindelig tiebreak.

Her kommer ATK foran, da Casals skyder lige på netspilleren. Casals server – og returen sendes ud. 1-1. På Casals-serv bliver returen fra ATK-spillerne for kort Kaas flugter sikkert. 2-1 til RTK. Det bliver 2-2, da Kaas er uheldig sprællemand oppe ved nettet. Kaas skyder herefter bolden ud med forhånden 3-2, ATK. En dobbeltfejl fra Kaas gør det til 4-2. ”Det gør jeg ikke”, råber Kaas, der forsøger at kanalisere sin vrede ud. Der reduceres til 4-3. Det bliver 4-4 på en kort bold, der når at hoppe to gange, inden den nås. Biltoft-Jensen server. Og i duellen kommer Biltoft-Jensen op til nettet og udfører en sikker, kort flugtning. 5-4. ATK tilspiller sig to matchbolde på en ny, sikker flugtning fra Henriksen. 6-4. 2 mathbolde. På den laver Casals en dobbeltfejl. Biltoft-Jensen/Henriksen vinder.

DD60+, semifinale

Malgorzata Nielsen (Lyngby) / Benedikte Braae (HRT) mødte Anne Jørgensen / Mette Kastberg (Espergærde), vinderne af kvalifikationspuljen, på bane 2. Nielsen/Braae vinder sikkert med cifrene 6/1, 6/0.

DD45+, semifinale

Sannie Kaltoft (HVT) / Mona Slothuus (Lyngby) mødte Sidse Trier (Albertslund) / Lisbet Groes (Birkerød) på bane 5. 1.sæt vinder Trier/Groes med 6/2. I 2.sæt fører Trier/Groes med 2-1. kampen er præget af mange gode dueller med pæn kraft i slagene. Og i et fornuftigt tempo. Trier server, men brydes. Nu 3-2 til Kaltoft/Slothuus. Kampen er meget lige, men Trier/Groes trækker alligevel fra – og vinder sættet med 6/4. Sejr til Trier/Groes, der får vist flot tennis mod de godt kæmpende Kaltoft/Slothuus.

HD50+, semifinale

DM dag 6 aften 006

Gylstorff/Eibye (tv.) slog Berno Hansen/Brabrand.

Henrik Brabrand (KB) / Lars Berno Hansen (VST) mødte Lars Gylstorff (Lyngby) / Erik Eibye (Risskov) på bane 2. De to par følges ad i mestendels af sættet. Der bliver spillet på et højt niveau. Fra 4-4 tager Gylstorff/Eibye to partier i træk – og dermed 1.sæt med 6/4. I 2.sæt går det lidt hurtigere for Lyngby/Risskov-konstellationen, der vinder med 6/2.

HD60+, semifinale

DM dag 6 aften 008

Michaelsen/Christensen (tv.) slog Brodersen/Hedegaard Christiansen.

Jens Brodersen (Taarbæk) / Henrik Hedegaard Christiansen (Lyngby) mødte Hans Peter Michaelsen / Tom Christensen (KB) på bane 6. Hans Peter Michaelsen skulle oprindeligt have spillet double sammen med sin sædvanlige makker, Asbjørn Poulsen, der imidlertid måtte melde afbud. I stedet hev ”HP” Tom Christensen op af hatten. Og det var måske meget godt. I hvert fald kom parret fint fra start ved at vinde matchen med cifrene 6/2, 6/3.

MD55+, semifinaler

DM dag 6 aften 017

Nørby/Brink Lund (tv.) slog Schou/Schou Nielsen.

Gitte Schou / Jesper Schou Nielsen (Bagsværd) mødte Birgit Brink Lund (Fruens Bøge) / Frans Nørby (Hjørring) på bane 3. Bagsværd-parret kommer bedst fra start. Schous er foran 2-1. Der udlignes dog. 2-2. Nørby skal serve. Der er lange dueller. Jesper Schou spiller godt: På en kort bold fra Nørby, løber Schou frem – han lægger bolden tilsvarende kort med et lille, følt vip. Nørby er uden chance – og han brydes dog også kort efter. 3-2, Schous. Senere: 4-3, Schous … men alligevel vinder Lund/Nørby 1.sæt med 6/4.

I 2.sæt bliver det 1-1 og 2-1 til Nørby – ja, sågar også 3-1. Men Schous kommer tilbage – 3/3. Nørby skal serve. Lund ender med at flugte ud af banen. 0-15. Der udlignes. 15-15. Nørby fanges efterfølgende i baghåndssiden af Jesper Schou. ”Undskyld”, lyder det højt fra Schou. 15-30. Det bliver a´30. Og á40. Bagsværd-parret er helt på stikkerne nu. Eksempel 1: En lang duel afsluttes, da Nørbys crosscourt bliver for kort, så Gitte Schou kan gå ind og flugte bolden sikkert ned. Eksempel 2: Nok en lang, lang duel, hvor Jesper Schou arbejder stenhårdt. Nørby har slutteligt måtte løbe ned i modsatte hjørne efter en høj, dyb bold fra Schou. Nørby bliver her for kort i banen. Schou slår forhånd ned på netspiller Lunds side – midt på. Lund skyder, hårdt presset, bolden ud. Schous ender med at bryde Nørbys serv. Bagsværd-parret er nu foran 4-3. Gitte Schou server – de kæmper, de forsvarer sig fint. Lund/Nørby går i denne periode også fejl af hinanden et par gange. Lund/Nørby ender dog også med at tabe partiet. Nu 5-3 til Bagsværd. Lund skal nu serve. Partiet bølger frem og tilbage, inden Lund/Nørby får hevet partiet i hus. Reducering til 5-4 for Lund/Nørby.

Jesper Schou skal serve. Det bølger frem og tilbage, et lige og spændende opgør med mange finurligheder og lækkerier. Lund skyder indledningsvist for langt. 15-0. Det bliver 15-15, inden Lund skyder i nettet efter en flot retur på en svær Schou-serv helt ude i siden. 30-15. Der udlignes. 30-30. Det bliver sætbold til Bagsværd-parret på en god serv af Jesper Schou. Nok en lang duel afsluttes med at Nørby skyder midtfor, hvor netspiller Gitte Schou sikkert eksekverer flugtningen. 1-1 i sæt! – matchtiebreak.

Nørby server. Lang duel imellem de to herrer. Det bliver 1-0, da Nørby skyder højt og langt ud i forhåndssiden på Jesper Schou, der ikke kan nå bolden. ”Kæft, du er langsom, Jesper!”, lyder det med drillende tone og glimt i øjet fra Nørby. 1-0 til Lund/Nørby, der også kommer på både 2- og 3-0. Bagsværd reducerer, da Nørby, oppe ved nettet, løber på tværs, men flugter ukontrollabelt ud. 3-1. Herefter vinder Lund/Nørby tre point på stribe. 6-1. Igen betyder en Nørby-flugtning, at modstanderne får point. 6-2. Lund oppe ved nettet, får en heldig bold over. 7-2. Det virker som om såvel, Nørby og Lund er steppet op – har højnet niveauet. Lund/Nørby vinder også de to næste bolde, inden en dyb bold fra Lund til baglinjen giver Nørby en god flugtning oppe ved nettet.10/2.

DM dag 6 aften 024

Jacobsen/Skjøtt (tv.) slog knebent Bering/Knap.

Lene Bering / Peter Knap (HIK) mødte Pernille Skjøt / Anders Jacobsen (HVT) på bane 4 i en kamp, der blev meget spændende og velspillet. Skjøt/Jacobsen vandt 1.sæt med 7/6 efter en tiebreaker, der endte med mindst mulige margen – 2 point (8/6). I 2.sæt kommer Knap/Bering bedre med: De er foran 2-1 og senere 4-1 – for helt at lukke sættet med 6/1. Matchtiebreak! Her er Skjøt/Jacobsen de stærkeste – de vinder 10/5. Kampen har masser af godt spil og højt tempo kampen igennem.

 

MD50+, semifinaler

DM dag 6 aften 021

Henrik Løchte/Annette Nederby vandt dagens semifinale i MD50+.

Annette Nederby (Espergærde) / Henrik Løchte (Lyngby) mødte Helene Bech-Bang (HRT) / Tonny Lillholm (Nivå/Kokkedal) på bane 6. Løchte/Nederby kommer på 1-0. Nederby server herefter i et parti, der er meget lige. Til sidst er det dog Løchte/Nederby, der nupper partiet 2-0. De er ovenpå, fortsætter ufortrødent – og vinder med 6/1. I 2.sæt vender billedet. Bech-Bang/Lillholm vinder 6/4. De to par må afgøre deres skæbne i en matchtiebreak. Her vinder Nederby/Løchte slutteligt med 10/2.

DM dag 6 aften 018

Biltoft-Jensens (tv.) slog RTKs Anne Casals/Kurt Jensen.

 

Anne Casals / Kurt Jensen (Roskilde) mødte Anja Biltoft-Jensen / Peter Biltoft-Jensen (ATK) på bane 2. Biltoft-Jensens kom bedst fra start. Er foran 2-1, inden Jensen/Casals udligner til 2-2. Da reporteren kommer ned for at se kampen ligger Peter Biltoft-Jensen på jorden bagved dommerstolen! Han er tilsyneladende skredet ud, har tabt balancen i forsøget på at nå en svær bold. Peter Biltoft-Jensen kommer heldigvis på benene igen. Biltoft-Jensens kommer på 3-2 – og parret tager også 1.sæt med 6/4. 2.sæt bølger frem og tilbage: RTK fører 1-0. ATK fører 2-1, men senere har Jensen/Casals bragt sig på 4-3. Biltoft-Jensen tager dog de sidste tre partier – og dermed kampen med 2 x 6/4.

 

MD45+, semifinale

DM dag 6 aften 022

Trier/Groes (tv.) slog Kaltofts.

Sannie Kaltoft / Henrik Kaltoft (HVT) mødte Lisbet Groes / Nils Trier (Birkerød) på bane 5. Lisbeth Groes havde spillet forinden med Sidse Trier – også på bane 5. Nu skulle hun så spille sammesteds – blot med en ny Trier i form af Nils fra Birkerød, så Lisbeth Groes var varmet op inden kampstart. Groes/Trier vandt 6/3, 6/2 i en kamp, der bød på flere gode bolde. ”Lisbets lobs, de sad lige i skabet – de voldte store problemer for Henrik Kaltoft”, roste Nils Trier, der selv tabte to af sine egne servepartier. ”Det plejer jeg ikke i mixed double – det må du gerne skrive!,” lød ordene efterfølgende fra den positive Trier.

MD40+, semifinaler

DM dag 6 aften 023

De forsvarende DM-vindere, Janne Theilgaard/Kim Hansen, slog i semifinalen Ulla Egelund/Jesper Friese.

Janne Theilgaard / Kim Hansen (Hillerød) mødte Ulla Egelund / Jesper Friese (Frederikssund) på bane 7. Hillerød-parret tog 1.sæt med 6/0. I andet sæt er parret oppe med 3-0, da Janne Theilgaard server. De kommer, efter 4 spillede bolde, bagud 15-40. Efterfølgende bliver partiet tabt. Reducering til 3-1. Friese skal serve. Efter lidt duel-spil frem og tilbage, slår Kim Hansen en teknisk veludført, flot trukket forhånd, der er dyb – og som ikke bliver returneret. 0-15. Efterfølgende bliver det 15-15, inden Friese med en god serv, som Kim Hansen flot for det yderste af neglene på. Friese er dog rykket fremad, løber flugtningen i møde. Friese misser dog. 15-30. Herefter skyder Janne Theilgaard servereturen ud. 30-30. Friese presser på med sin excellente forhånd. Presset bevirker at Hillerød-parret bliver kort i banen – netspiller Ulla Egelund får en let flugtning. Sikkert point. 40-30. Partiet går til Frederikssund-parret på en god, hård Friese-serv. 3-2. Egelund/Friese er inde i en god periode, men trods det, så bliver partiet, deres sidste. Hillerød-konstellationen, de forsvarende DM-vindere fra Gilleleje i 2014, vinder sættet med 6/2.

 

DM dag 6 aften 025

Allentoft/Gallina (tv.) slog søskendeparret Dehn-Christoffersen/Dehn-Jensen.

Charlotte Gallina / Jonas Allentoft (HVT) mødte Estelle Dehn-Christoffersen (Dragør) / Gerald Dehn-Jensen (HIK) på bane 1. Dehn-Jensen/Dehn-Christoffersen kommer foran 1-0, 2-0, 3-0, 4-0, inden der reduceres. 4-1. Senere bliver det 4-3 og 5-4. 1.sæt er nu nærmest helt lige – og Gallina/Allentoft kommer fornemt tilbage. Faktisk tager de 1.sæt med 7/6 (7/5). I 2.sæt står der 1-1, men Dehn-Jensen/Dehn-Christoffersen kommer på 2-1, da Gallina laver en dobbeltfejl. I næste parti, hvor Gerald Dehn-Jensen server, spiller især Allentoft gudetennis. I en duel – endnu en med hidsigt, besnærende tempo – får Allentoft en hård bold nede i sin dobbelte baghand. Allentoft slår en klasse-retur cross. Gerald Dehn er uden chance. Bolden giver i øvrigt parti til Gallina/Allentoft, der kommer på 2-2. Til slut bliver det 6-3 til Allentoft/Gallina. De to par spiller kampen igennem kraftfuldt og meget besnærende tennis. En fornøjelse at overvære!

Det var alt fra sjettedagen!

Morten Lyebalk, Presseansvarlig ifm. DM 2015