I dag blev der spillet 26 DM-kampe nede på anlægget på Dr. Sofiesvej. Solen var lidt på fra morgenstunden i Vikingebyen, men som dagen skred frem blev det mere skyet – dog tørt og vindstille, et dejligt vejr til tennis. Et par drop enkelte drop nåede da fliserne på tennisanlægget, akkurat samtidigt med at Birgit Hostrup, Silkeborg, i DS60+ havde bragt sig foran 5-0 mod Gitte Faber, Nærum., ca. kl. 12.50. Det blev dog i første omgang ved de enkelte dråber, selvom skyerne i horisonten, så lidt tvivlsommer ud. Kl. 15.22 gik det imidlertid løs! – der kom den første egentlige regnbyge under mesterskabsafviklingen, tirsdag aften og nat fratrukket (på det tidspunkt, afvikles der jo ikke kampe!).

P8070018

Kurt ´banemand´ Jensen (tv.) og Lars Kastberg, præsident for DTV. Holder vejret mon? De første regndråber falder over det røde grus på Dr. Sofiesvej under turneringsafviklingen.

Men banerne fik lige den mængder vand, som var nødvendigt – så slap banepasserne også for eftermiddagsvandingen! Det gode vejr vendte heldigvis retur, så dagens syv MD-finaler blev afviklet i strålende sol. Fredag aften blev en af de der fantastiske danske sommeraftner, når det er allerbedst.

HD85+, finaleslutspil

I den ældste række tørnede Steen Lichtenberg (Vedbæk) / Jørgen Tvilstegaard (Nærum) ud mod Erik Fæster (Nærum) / Fritz Reuther (AB) på bane 1. Vedbæk/Nærum-konstellationen, begge 87 år, var kommet på en hård opgave imod Fæster, Nærum/Reuther, AB. Fæster/Reuther fandt hullerne i de to 87-åriges forsvar. Fejlende var lidt i overtal og tempoet – af naturlige årsager – meget roligt. Men tænk sig, at spille så flot tennis til man er langt over 80 år!

DM dag 7 012

Erik Fæster, Nærum, og Fritz Reuther, AB, (tv.) fik en god snak og en fadøl sammen med Jørgen Tvilstegaard, Nærum og Steen Lichtenberg, Vedbæk, efter kampen

Fæster/Reuther vandt med cifrene 6/1 I 2.sæt er stillingen på et tidspunkt 3-1 til Nærum/AB-parret, men Fæster/Reuther kører ufortrødent på – og vinder de næste tre partier. 6/1 i 2.sæt. Vi fangede dem til et ”holdbillede” efterfølgende – og da havde de da i ren gemytlighed kunnet drikke en fadøl med hinanden ovenpå kampen!  – tab og vind med samme sind.

HS80+, semifinale

DM dag 7 005

Niels Erik Tandholdt, KB, (th.) slog Max Bendixen, Odder, i en tæt kamp.

Niels Erik Tanholdt (KB) mødte Max Bendixen (Odder) på bane 4. De to spillere gav hinanden en lige kamp. Ingen af dem, var dog selv imponeret over eget spil, da reporteren efterfølgende gik dem på klingen. Desuagtet blev det en snæver afgørelse på 1.sæt: Tantholdt, KB, vandt efter Tiebreak, 7/6. Selve tiebreaken blev vundet med 7/5. I 2.sæt var Tantholdt foran 3-2 og 4-3 – inden KBeren selv gjorde arbejdet færdigt med cifrene 6/4.

 

Viggo Holm (Århus 1900) mødte Svend Lehmann (Herlev) i dagens anden semifinale. De to modstandere stødte hovederne sammen på bane 3. Lehmann vandt efter et tæt 1.sæt med cifrene 7/5. I 2.sæt fortsatte Herlev-spilleren sin dominans: Han var foran 4-1, senere 5-2. Viggo Holm, Århus 1900, får, trods han halter bagefter i store dele af kampen, prøvet Lehmann af: I en duel skyder Holm bolden højt ned i hjørnet, nede i Lehmanns baghånd. På returen fra Lehmann sender Holm dernæst bolden over i den anden side – Lehmann løber fra side til side, og får vist en af sine gode kvaliteter: bevægeligheden og evnen til at flytte sig. Tilbage til bolden: Lehmann løber – men får på en bold sendt bolden retur med en præcis cross-forhånd, så også Holm må løbe. Holm står inde på midten, og når ikke at fange bolden. Lehmann bevæger sig bedre end Holm, er mere bevægelig – og hurtigere. Lehmann tager slutteligt 2.sæt med 6/3.

Det bliver altså Tantholdt, KB, og Lehmann, Herlev, der skal dyste mod hinanden i finalen.

HS75+, semifinaler

Frank Gaba (Fruens Bøge) mødte René Anneberg (Holte) på bane 5. Gaba er generelt helt ovenpå i et 1.sæt, som Fruens Bøge-spilleren nupper med komfortable 6/1. I andet sæt er stillingen 1-1, da Rene Anneberg, Holte, må trække sig med en fiber i baglåret. Han må scratche. Gaba er nu i finalen – klar til at forsvare titlen.

Thyge Christensen (Brabrand) mødte Peter Jessen (Herlev) på bane 6. Jessen vinder overbevisende i 1.sæt med 6/1. I 2.sæt bliver det mere tæt. Thyge Christensen, Brabrand, må dog bide i det sure æble: Jessen tager også 2.sæt – med 6/4.

Jessen og Gaba mødes altså i lørdagens finale.

DM dag 7 029

Fornemt besøg til DM: Rasmus Heinemann, HVT, så klubkammeraterne i aktion i Roskilde. Heinemann var dagen forinden i finalen i MD i seniorernes rigtige DM. Her tabte han og makkeren Karina Jacobsgaard, KB, dog til Philip Ørnø/Marie Jespersen, Gentofte – med 10/6 i matchtiebreaken!

HS70+, semifinaler

Bent Ingevold (HIK) mødte Hans Mondrup (HIK) på bane 2. Det blev en relativ ensidig affære – Ingevold var en tand for stærk. Spillede med stor stabilitet og omtanke. Ingevold vandt med de solide cifre 6/0, 6/1.

Steen Egholm (HIK) mødte den forsvarende mester, Ole Vildmand Friis (HVT), på bane 1. Egholm, der er i besiddelse af et solidt spil vandt 1.sæt med 6/1. I 2.sæt blev det 6/2 til Egholm, som dermed slog den forsvarende mester ud. Kampen havde flere gode, lange dueller, men Egholm var i længden dét mere præcis og sej.

Ny mester skal nu kåres, når Ingevold og Egholm tørner sammen i morgendagens finale.

DS70+, semifinaler

Lis Schultz-Møller (Farum) mødte Hanne Nimb (Hundested) på bane 1. Det bliver en meget lige kamp med lange, gode dueller. Det bliver dog Lis Schultz-Møller, Farum, der med 7/6, 7/5 indløser billet til morgendagens finale.

DM dag 7 011

Lone Bech, HIK, (tv.) vandt over Susanne Linde, Hjortekær, i dagens semifinale.

Lone Bech (HIK) mødte Susanne Linde (Hjortekær) på bane 4. Bech kommer bedst ud af starthullerne, er foran henholdsvis 5-2 og senere 5-4. Bech bevæger sig godt. Kommer op til de korte bolde fra Linde. I en duel sender Bech en forhånd med lidt højde dybt ned i Lindes baghåndsside. Linde kan ikke returnere – og 1.sæt går til Bech med 6/4. I 2.sæt er Bech foran 1-0, 2-0, 3-0. Bech slår en anelse mere præcist end Linde, selvom Linde også i ny og næ for udplaceret Bech. Men der mangler den sidste skarphed hos Linde: I en duel får Linde en relativ let bold midtpå banen i forhåndssiden. Linde har relativ god tid – i stedet ryger forhåndsslaget i nettet. Senere i 2.sæt bliver det 4-1 og 5-2, inden Bech vinder det sidste parti – og dermed kampen med 6/4, 6/2.

Schultz-Møller, Farum og Bech, HIK, tørner altså sammen i finalen.

MD70+, finale

DM dag 7 042

Lizzi Larsen/Bent Ingevold, HIK, (th.) vandt DM i MD70+ over Lisbet Heine/Peter Lund, HIK.

Lizzi Larsen / Bent Ingevold (HIK) mødte Lisbet Heine / Peter Lund (HIK) i finalen på bane 7. I 1.sæt fulgtes de to par nogenlunde pænt ad. Heine/Lund førte 4-3, men kort efter udlignede Larsen/Ingevold. Larsen/Ingevold, der også tog de næste to partier. 6/4 til Larsen/Ingevold i et sæt præget af jævnbyrdighed og lange dueller, skiftevis fra side til side. Desuden bliver der ofte gjort brug af høje bolde og små korte bolde.

I 2.sæt rykker Larsen/Ingevold ved stillingen 2-1 fra Heine/Lund, hvis fejlprocent stiger – presset, som de er grundet Larsens mange, gode, præcise lobs samt Ingevolds mange tennis-lækkerier og store overblik. Lizzy Larsen/Bent Ingevold, HIK vinder fuldt fortjent DM-titlen.

HS65+, semifinaler

Dagens DM-profil og fødselar, Kasper Rud (Lyngby) mødte Jørn Harder (Århus 1900) på bane 5. Fødselar Rud er en gave til tennisfolket denne dag: forkæler publikum med flotte forhåndsslag og sikkert spil. Rud virker – og er skarp. I 1.sæt er Rud foran 2-1, senere 4-1 og 5-2, inden han lukker sættet med 6/2.

DM dag 7 010

På sin 68 års fødselsdag vandt Kasper Rud (th.) over Jørgen Harder.

I 2.sæt kommer Harder imidlertid foran 1-0, bla. på en helt sublim stopbold, som Rud ikke har skyggen af en chance for at nå frem til, selvom der forsøges. Rud kommer dog stærkt igen – og virker lidt skarpere end Harder på dagen: I en lang duel får Harder sendt Rud ned i hjørnet i Ruds baghåndsside. Rud henter bolden – og lobber den højt retur midt på banen: en relativ gylden chance for Harder til at trykke på med et smash. Harder smasher dog også, men det er med kontrol over bevægelsen, det er 75% i stedet for 100%, så Rud har ingen problemer med at samle bolden op, så duellen går videre. Sekunder senere er det Haarder, der sender en bold midtpå i banen – Rud går bolden i møde med forhånden – og sender bolden hårdt longline. Uden chancer for Harder.

Rud overvinder Harders 1-0 start i 2.sæt – og bringer sig selv i front med 2-1, senere 4-1. Rud presser godt på med forhånden, når Harder server. Og der er ikke mange fejl i Rud-forhånden i dag. Kun når Rud ikke er skarp på bolden, kommer Harder ind og kan drille. Men Rud er skarp her på 68 års dagen. Sættet vindes med nok en 6/2-gevinst.

Niels Emery (Aalborg TK) mødte Frans Nørby (Hjørring) på bane 7.

DM dag 7 007

Frans Nørby (th.) slog Niels Emery.

De to tidligere klubkammerater fra Hjørring kender hinanden godt, så der er plads til spøg og skæmt før kampstart. ”Fordelen ved den her kamp er, at så behøver jeg ikke skifte trøje efter kampen,”-lyder det typisk drillende fra Frans Nørby til Niels Emery inden kampstart. Og det bliver da også en noget ensidig forestilling, hvor Nørby lægger bolden rundt på banen, mens modstanderen halsende forsøger at finde hoved og hale på, hvad i alverden det er, der foregår! Nørby vinder 1.sæt med 6/0 – og samme cifre bliver det i 2.sæt. ”Der var ikke noget at gøre. Hvis ikke jeg får lagt pres på ham, så har jeg ingen chance,” sagde Emery efter kampen.

Finaleopgøret kommer altså til at stå imellem Kasper Rud, Lyngby, og Frans Nørby, Hjørring, der sammen blev vice-verdensmestre i HD i fjor i deres aldersklasse.

DS65+, semifinale

Marie Louise Egholm (HIK) mødte Lis Birkdal (SIF) på bane 2. Birkdal er helt suveræn i 1.sæt, selvom der undervejs er flere gode bolde af Egholm. Birkdal vinder 1.sæt med hele 6/0. I 2.sæt er Birkdal foran 4-1, inden SIF-pigen vinder sættet med 6/2 – og dermed spiller sig i DM-finalen mod Sirpa Sinikka Bode, Ølstykke.

MD65+, finale

DM dag 7 045

Benedikte Braae/Sven Larsson, HRT vandt DM-titlen ved at slå Birgit Skovgaard, ALTS/Allan Poulsen, Lyngby.

Benedikte Braae / Sven Larsson (HRT) mødte Birgit Skovgaard (ALTS) / Allan Poulsen (Lyngby) på bane 1. Braae/Larsson kommer bedst fra start, er foran 2-1. De holder stilen sættet ud, der vindes med 6/2 af Braae/Larsson. De to doublepar har mange gode dueller undervejs, Men Braae/Larsson er standhaftige og vedholdende på mange bolde – og det gør det svært for Skovgaard/Poulsen at få succes med presset. Af og til lykkedes det dog.

I 2.sæt kommer der mere spænding på. De to par er nu betragteligt mere lige. Intensiteten stiger. Det kan dog ikke ses på resultattavlen, hvor Skovgaard/Poulsen vender udviklingen og kommer foran 1-0, 2-0 – ja, endda 3-0. I en periode presser Skovgaard/Poulsen godt på, hvilket lykkes. Poulsen har bla. en bold, hvor han følger en kort retur fra Braae/Larsson op til nettet. Bolden bliver forinden lagt dybt ned i banen hos Braae/Larsson, der kun lige kan returnere højt og kort, hvorefter Poulsen flugter utageligt ned i det røde grus.

I længden er Braae/Larsson dog for sikre i deres spil – og 3-0 føringen til Skovgaard/Poulsen reduceres til en 3-2-føring. Stadig foran. Det er de også lidt senere, nu med 4-3. Men herefter går tingene mere Braae/Larssons vej: I en duel forsøger Skovgaard en flugtning – den går dog uden for banen. Fejlene er nu lidt flere hos Skovgaard/Poulsen – også forårsaget af HRT-parrets sikre spil. De tager tre partier på stribe – og går dermed fra 3-4 til sæt- og matchsejr. Dermed 6/2, 6/4. Et fortjent mesterskab til det samlevende par, Braae/Larsson, der udover DM-titlen kan fejre Benedikte Braaes 65 års fødselsdag. En skøn gave og give sig selv.

DS60+, semifinale

DM dag 7 014

Birgitte Hostrup, Silkeborg, (tv.) slog Gitte Faber, Nærum.

Birgitte Hostrup (Silkeborg) spillede imod Gitte Faber (Nærum) på bane 5. Hostrup kom klart bedst ud af starthullerne, førte 1-0, 2-0, 3-0, 4-0 og 5-0, inden sættet blev vundet med solide 6/0. Hostrup spillede godt og varieret. Tingene kørte.

I 2.sæts første bold sender Birgitte Hostrup modstander Gitte Faber fra side til side. Faber løber den ene bold op, så den anden, men Fabers sidste halvhøje retur, uden megen fart, lander midt på banen, så Hostrup – der har god tid – kan lægge en kort stopbold med baghånden over i Fabers forhåndsside. Utagelig for Faber. Hostrup er i overskud. Det signalerer første bold. Men måske går det lidt for let for Hostrup? I hvert fald vinder Faber partiet – og kort efter gør hun det til 2-0. Intensiteten og længden i duellerne stiger nu. Faber finder også banen bedre end i 1.sæt. det bliver en rigtig fight med mange gode, seværdige bolde. De 2-0 konverteres til en 4-2 føring til Faber. Hostrup løfter dog sit spil, presser Faber godt – og bringer sig minutter senere på 4-4. Faber bringer sig foran 5-4. Men Hostrup har ikke tænkt sig at forære noget væk. I en duel i egen serv, stryger Hostrup efter serven op til nettet og smasher ret sikkert. Der udlignes til 5-5. Hostrup bryder derefter, fordi hun med succes formår at presse Faber. 6-5….Kort øjeblikke senere har Hostrup vundet, da Faber skyder en serveretur i nettet. 6/0, 7/5.

Birgitte Hostrup, Silkeborg, møder i finalen Malgorzata Nielsen, Lyngby.

HS60+, semifinaler

DM dag 7 020

Henrik Løchte, Lyngby, (tv.) slog Hans Peter Michaelsen.

Hans Peter Michaelsen (KB) mødte Henrik Løchte (Lyngby) på bane 4 – i deres første møde nogensinde. Løchte kommer bedst fra start, spiller solidt, præcist – og formår med velplacerede, hårde bolde generelt at sætte Hans Peter Michaelsen under et vist pres. Løchte vinder 1.sæt med 6/2.

I 2.sæt kommer Løchte også bedst ud fra pausen på bænken, idet han bringer sig på 1-0. Senere fører Henrik Løchte både med 2-1, 4-3, 5-4, inden han i eget serveparti – server, går frem til nettet, og flugter hårdt utageligt, dybt ned i HPs forhåndshjørne. Parti, sæt og match: Henrik Løchte.

6/4 i 2.sæt.

I finalen skal Henrik Løchte op imod klubkammeraten Peter Holst, Lyngby, der ikke kom i spil i dag, da dagens ellers ventede modstander, Truls Enghoff, Farum, trak sig. Dagens eneste w.o. (hvorfor de 26 spillede kampe i dag i realiteten ”kun” var 25…).

MD60+, finale

Birgit Carlsen / Jørn Harder (Århus 1900) mødte Malgorzata Nielsen (Lyngby) / Søren Smedegaard (HIK) på bane 5. Carlsen/Harder, Det rutinerede par, der tilsammen har et utal af veteran DM-titler (Birgit Carlsen har talt sine til 40, red.), kom bedst fra start. De er foran både 2- og 3-0. Forspringet formår Nielsen/Smedegaard ikke at hente i 1.sæt. 6/2 til Carlsen/Harder.

DM dag 7 041

Birgitte Carlsen/Jørn Harder, Århus 1900 (th.) slog knebent Nielsen, Lyngby/Smedegaard, HIK.

 

I 2.sæt vender bøtten! Nu er det pludselig Nielsen/Smedegaard, der vinder pointene! Lyngby/HIK-parret kommer foran hele 5-0. De spillede sig op, samtidigt med at fejlene bliver flere hos Carlsen/Harder. Sættet ender med 6/2 til Nielsen/Smedegaard. Matchtiebreak!

…I matchtiebreaken står der 1-1, da Carlsen/Harder herefter vinder tre bolde i træk. De fører nu 4-1. Der byttes side. To halvnemme, dumme fejl fra Carlsen giver 4-3. Det bliver også 5-3 og 5-4, inden en god flugtning fra Smedegaard bringer stillingen på 5-5. Herefter en dum dobbeltfejl fra Smedegaard. 6-5. Det bliver også 7-5 og 8-5, inden en reducering til 8-6. Carlsen/Harder tilspiller sig tre matchbolde, da Harder flugter en god bold utageligt ned: 9-6. Herefter vinder Nielsen/Smedegaard to bolde. Nu 9-8 føringen fastholdes. Men Carlsen/Harder står fast: De vinder den afgørende bold – fortjente DM-vindere.

HS55+, semifinaler

DM dag 7 019

Steen Biilmann, B93 (th.) slog Hans Henrik Wengel, Vedbæk.

Steen Biilmann (B93) mødte Hans Henrik Wengel (Vedbæk) på bane 5. Biilman og Wengel spiller mange gode, jævnbyrdige bolde, men Biilman spiller i et en kende hurtigere tempo, samtidigt med at præcisionen er i top. Han bevæger sig let og elegant. Biilman er 4-3 i partier – og giver heller ikke flere væk resten af 1.sæt. 6/3 til Biilman.

I 2.sæt kommer Biilman foran både 1-0 og 2-0. Det høje tempo med præcision gør det svært for Wengel, der gerne vil frem på banen – og op til nettet. Det lykkes dog af og til, blandt andet på pointet, der skaffer Wengel en reducering: Nu kun 2-1. Partiet viser sig dog at blive dagens sidste for Wengel, der taber sættet med 1/6. Biilman er i finalen.

 

Jesper Schou Nielsen (Bagsværd) mødte Lars Berno Hansen (VST) på bane 6. Schou styrer fra start slagets gang. Han er hurtig, taktisk, vedholdende og slicher godt med baghånden, samtidigt med han forstår at angribe i duellen, når chancen byder. Der bliver løbet noget – og det er bedst for Schou. Lars Berno Hansen må for sin del, presse mere på – til tider forcere sit spil, for at afkorte duellerne og komme væk fra at blive ”ædt” op at Schous enorme løberadius. Schou er foran 5-2. Sættet vindes med 6/2.

DM dag 7 022

Jesper Schou Nielsen, Bagsværd (tv.) slog Lars Berno Hansen, VST.

I 2.sæt fører Schou både 2-1 og 3-2. engang imellem lykkes det Berno Hansen at klappe bolden utageligt ned langs linjen, både på forhåndssiden såvel som baghåndssiden. Ved stilingen 3-2 lykkes det endda 4 gange i partiet for Berno Hansen, med succes, at hamre bolden forbi Schous defensive panser. Alligevel vinder Schou partiet – for ind imellem vinderne, der kommer der altså også fejl. Og de er lige en kende i overtal hos Berno Hansen. Nu 4-2. Det bliver 4-3 og 5-4 til Schou, inden kampen lukkes med 6/4. ”Skriv, at det er provokerende, at han spiller i lange bukser,” siger Berno Hansen med et smil efterfølgende, med henvisning til at Schou i hele DM-ugen har spillet i lange løbe-tights. ”De er ubesejret endnu”, lyder tilbagemeldingen fra Schou Nielsen.

Steen Biilman, B93 og Jesper Schou Nielsen, Bagsværd, er klar til finalen.

 

DS55+, semifinaler

DM dag 7 015

Birgit Brink Lund, Fruens Bøge, (th.) slog Anni Michelsen, Risskov, i meget overbevisende stil.

Birgit Brink Lund (Fruens Bøge) mødte Anni Michelsen (Risskov) på bane 3. en match Brink Lund, skulle vise sig at have fuldstændig kontrol over – og det i begge sæt. Birgit Brink Lund vandt med 6/0, 6/0, da der var god dybde i slagene. Og fordi hun forstod at følge evt. korte bolde op med sin hårde forhånd. ”Hun var bare god. Hun satte ikke en fod forkert. Hun lavede ingen fejl. Flere gange blev jeg fanget i baghånden på en sliches. Og på min retur var der ikke altid længde – og så var hun der med forhånden”, sagde Anni Michelsen.

 

Solveig Kaas (Roskilde) mødte Janne Rylander (Frederikssund) på bane 2. I 1.sæt er Rylander foran 6-5. De to spillere har mange, lange, lige dueller. Solveig Kaas vinder også en del bolde. Både passérbolde og bolde, hvor nettet søges. 1.sæt gik Rylanders vej – om end knebent. 7/5.

DM dag 7 026

Janne Rylander, Frederikssund (th.) slog RTKs Solveig Kaas ud af turneringen.

I 2.sæt intensiveres duellerne. Der er mange – og de er ofte lange. Kampen bølger lidt frem og tilbage i dette sæt. Kaas er oppe 2-1, men efterfølgende er det Rylander, der er oppe – nu med 3-2. Solveig stritter imod, men må se sig besejret med 6/3 i 2.sæt. ”Jeg kæmpede det bedste jeg kunne”, var meldingen bagefter fra Solveig Kaas.

Brink og Rylander tørner altså sammen i finalen.

MD55+, finale

DM dag 7 047

Brink Lund/Nørby øverst på podiet.

Pernille Skjøt / Anders Jacobsen (HVT) mødte Birgit Brink Lund (Fruens Bøge) / Frans Nørby (Hjørring) på bane 4. Skjøt/Jacobsen kom foran 1-0. Parrene skal lige i gang. Føle hinanden på tænderne. Brink Lund/Nørby kommer dog igen. Kommer foran 4-1. Det er simpelthen Skjøt/Jacobsen der laver fejlene, mens Brink Lund/Nørby spiller eget spil: Brink Lund, der med sin forhånd og lidt mere netsøgende flugtspil, også i kraft af rækkevidden, er et fint supplement til Nørbys rolige, tålmodige facon. Slag med præcision og længde. Slag, der kan varieres. 1.sæt vindes af Brink Lund/Nørby med 6/2.

I 2.sæt kommer Brink Lund/Nørby på 1-0, senere 4-1, inden de lukker og slukker forestillingen med 6/1. Fejlene er for mange fra Skjøtt/Jacobsen, der egentlig leverer fint spil og gode bolde – men bare er oppe imod en klassemodstander.

 

MD50+, finale

 

Annette Nederby (Espergærde) / Henrik Løchte (Lyngby) mødte Anja Biltoft-Jensen / Peter Biltoft-Jensen (ATK) på bane 2. Biltoft-Jensens kom på 1-0. I partiet lige efter kommer Henrik Løchte uforvarende til at smashe en bold fra baglinien lige i hovedet/øret på egen makker, Annette Nederby, der må tage en pause og ispose hentes. Nederby bliver heldigvis klar igen…. Men sættet smides dog med 1/6

DM dag 7 046

Biltoft-Jensens øverst på podiet.

I 2.sæt bliver det 1-0 til Nederby/Løchte – men dog 2-1 til Biltoft-Jensens. Henrik Løchte bringer duoen foran med 3-2 og 5-4. Det bliver 5-5. Det er Biltoft, der styrer: Han spiller en maskeret sliches fra baghåndssiden longline. Den snyder Løchte, der bare står og kigger.

Peter Biltoft-Jensen og Co. styrer og kommer foran 6-5, inden sættet lukkes med 7/5 til Biltofts, der fortjent vinder DM.

MD45+, finale

DM dag 7 048

Trier/Groes blev nr.1.

Hanne Lageri Thomsen / Kenneth Jensen (Birkerød) mødte Lisbet Groes / Nils Trier (Birkerød) på bane 6. Groes havde ellers spurgt redaktionen, om ikke hun kunne få bane 5, da hun jo på netop den bane er ubesejret med en Trier! (vandt både med Sidse og Nils i går på bane 5, red.) Groes/Trier kom foran fra start – og vinder overbevisende med de suveræne cifre 6/0, 6/0. ”Vi var i zonen fra første bold – det var vores første ”brille-kamp” nogensinde (6/0, 6/0,red.).”, sagde Trier efterfølgende. ”Vi har gode returneringer på Kenneths (Jensen, red.) gode server. Vi kom ind og pressede godt ved nettet. Og så server Lisa to rene servepartier,” sagde Nils Trier.

MD40+, finale

DM dag 7 017

Theilgaard/Hansen, Hillerød, (th.) vandt over Gallina/Allentoft, HVT.

Janne Theilgaard / Kim Hansen (Hillerød) spillede imod Charlotte Gallina / Jonas Allentoft (HVT) på bane 3 i en kamp, der blev ganske jævnbyrdig og bølgede lidt frem og tilbage. Og så var kampen spækket med spændende bolde med teknisk flotte veludførte slag.

I 1.sæt er Theilgaard/Hansen oppe 1-0, men Gallina/Allentoft kommer godt igen: de er foran 3-2 og 4-3, inden Theilgaard/Hansen gør 1.sæts arbejde færdigt: 6/4.

I 2.sæt kommer Theilgaard/Hansen på 1-0 og 2-1. Gallina/Allentoft er dog på 3-2, inden Theilgaard/Hansen igen kommer ind i en god stime: De tager fire partier på stribe- og dermed kampen med 6/4, 6/3. ”De er konstante hele vejen, hvorimod vi ikke har niveauet hele vejen. De får overtaget i 4 partier, hvor vi går i stå,” siger Charlotte Gallina efterfølgende.

 

Det var lidt fra dag 7.

Morten Lyebalk, Pressseansvarlig ifm. DM