RTK’s formand indtil sidste år, Jan Winther, modtog fredag aften den 25. januar klapsalver fra ca. 500 idrætsudøvere, ledere og politikere i Roskilde, da han pludselig hørte sit navn råbt op ved i Roskilde Kongrescenters store hal.

Jan Winther modtog Forumadvokaternes lederpris ved Roskilde Idræts Unions lederfest – som en belønning for ganske mange år som foreningsleder i RTK + poster i både Sjællands Tennis Union og Dansk Tennis Forbund, hvor han i dag er kasserer.

Jan har siddet i RTK’s bestyrelse fra 2002 til 2018 – heraf otte år som formand, og i den periode har RTK oplevet en medlemsfremgang på ca. 10 procent, mens tennis på landsplan desværre er gået den anden vej og har mistet ca. 20 procent. Den udvikling er forhåbentlig vendt nu, men lederprisen blev ikke mindst givet for den bedrift.

I indstillingen stod der også: “Jan har aldrig arbejdet for sin egen skyld i tennis, men for foreningslivet. Trods sit kæmpearbejde for dansk tennis og de mange tusinde ledertimer i alt har Jan Winther aldrig været aktiv som tennisspiller i Roskilde.”

Jan vidste ikke noget om udnævnelsen, så det var først, da taleren fra Forumadvokaterne på scenen var et godt stykke henne i hyldesten, at Jan rynkede øjenbrynene. Men glad blev han heldigvis – for blomster, pris-bevis og ikke mindst skulderklappet. Formanden for Roskilde Idræts Union, Jørgen Aufeldt, var med til at overrække prisen.

RTK var RIU-festen repræsenteret af flere af Jans tidligere, nære samarbejdspartnere i RTK. Den, Jan har kørt parløb med i flest år, nuværende kasserer, Hans-Henrik Bülow, var denne aften vest for Storebælt, men heldigvis kunne han umiddelbart efter overrækkelsen ønske tillykke på Facetime….

Se billederne fra idrætsfesten herunder.