Klubbens cheftræner Alexander har bedt mig berette om mine og min datter Annikas erfaringer og oplevelser med skumtennis og de skumtennisturneringer, der afholdes i SLTU og DGI regi landet over.

Skumtennisstævner afholdes af SLTU og DGI og er mest for juniorer, men der afholdes faktisk også stævner for voksne.

Kampene afvikles enten på badmintonbaner eller på tværs af almindelige tennisbaner. Der spilles med skumtennisbolde, der er nemmere at håndtere end traditionelle tennisbolde. Der spilles med forskellige størrelser bolde for spillere under U10 og spillere over U10. Banestørrelsen afviger også, for at gøre det nemmere for de helt unge at komme i gang.

Op til U10 spilles med løbende points, mens der fra U10 spilles med traditionelle partier. Kampene afvikles på tid, hvilket vil sige flest points / partier på 12 minutter. I en turnering spiller hver spiller typisk 4 – 8 kampe, ofte afsluttet med finaler / placeringskampe.

 

Højt niveau

Annika og jeg stiftede første gang bekendtskab med skumtennisturneringer, da Annika blev tilmeldt en turnering i Holbæk forrige sæson. Mine forventninger til udbyttet var ikke sønderligt høje. Derfor var min overraskelse så meget større, da jeg var tilskuer til kampe med meget højt tennisniveau, teknisk som taktisk.

2017-01 Annika Vestermann skumvinder RyparkenDet, der er ved skumtennis, er nemlig, at spillerne skal bruge den samme teknik som ved almindelig tennis og har derigennem gode muligheder for at arbejde med benarbejde, prøve slag af og forbedre dem ved det sikrere spil. Pga. bolden er mængden af uprovokerede fejl betydeligt lavere end i almindelig tennis. Derfor lærer spillerne at bygge pointene op og afgøre de rigtige bolde. For mig var turneringen en åbenbaring. Annika fik store tæv, men kunne slagmæssigt godt være med i duellerne. Siden har vi (far og datter) spillet rigtig meget skumtennis og brugt det til at træne bevægelser, taktik og slag.

I denne sæson har Annika deltaget i seks turneringer. Hendes spil er udviklet betydeligt og hun har vundet tre turneringer. Den seneste 7. januar i Ryparken. Annika tabte en enkelt puljekamp til en dygtig og klogt-spillende pige, som også tidligere har givet hende store problemer, men fik revanche mod selv samme med en 3-2 sejr i finalen. Fedt at lære af sine fejl og opleve, hvordan valg af taktik kan medvirke til at afgøre kampe.

 

Rigtig god erfaring

Så lad dette være en anbefaling til klubbens juniorer om at deltage i skumturneringer. Det er skægt og en virkelig god måde at få erfaring med at spille tenniskampe, tælle points, bygge points op og lære andre tennisspillere at kende.

Som en sidebemærkning skal nævnes, at vi afsluttede sidste sæson ved, at Annika, min hustru Micaela og jeg alle deltog i de åbne Sjællandsmesterskaber i skumtennis. En kæmpe turnering med over 400 deltagere i alle aldre.

Vi (jeg) havde naturligvis store forventninger til egne præstationer, men blev noget overrasket over at konstatere at voksne dyrker skumtennis på højt plan – og var betydeligt bedre end jeg… Jeg fik kæmpe tæv, Micaela lidt mindre tæv mens Annika gjorde det fint og vandt to ud af hendes fire puljekampe. Desværre ikke nok til at gå videre.

 

Tag med til Glostrup 18. marts

Jeg vil helt klar anbefale juniorer og dygtige voksne tennisspillere at deltage i turneringen der i år afholdes i Glostrup d. 18. marts. Det er simpelthen super skægt – og jo flere deltagere fra Roskilde, des sjovere vil det være for klubbens medlemmer at deltage i stævnet.

Klubben afviklede sidste år et klubmesterskab i skumtennis for juniorer og satser på at gøre det samme i år. Muligvis også for de voksne J.

Se de skumturneringer der afholdes i nær fremtid på:

Her kan du se omtalen af stævnet i Glostrup her på hjemmesiden – her er der også tilmelding.

Godt nytår 🙂

Jonas Vestermann

(Stolt far til Annika)