Junior – ud og spille turneringer

Hvis du har lyst til at komme ud og spille turneringer, og prøve kræfter med andre spillere på din alder og på dit niveau, så findes der en række forskellige muligheder, hvoraf vi vil gå igennem en del her.

Et godt sted at starte

Er du relativt ny i tennis, og har du aldrig spillet turneringer før, så er skumstævner et rigtig godt sted at starte. Disse turneringer er også gode, hvis du bare er vild med tennis, og ikke kan få kampe og stævner nok. Her kan alle være med fra let øvet og til rutinerede spillere.

Her er en samlet oversigt over hvilke typer der findes af individuelle og holdturneringer arrangeret af DTF, Tennis Øst og DGI.

Tennis Øst og DGI arrangerer sammen skumtennisturneringer, og her er der rækker for alle aldre op til 18 år.

Læs mere om skumtennisturneringerne – her er der også links til aktuelle stævner.

I denne turneringsform spilles der i puljer, og alle får mange kampe.

For de lidt stærkere og mere rutinerede spillere

Ønsker at gøre din turneringsdeltagelse mere konkurrencepræget, så er det på tide at kigge mod DTF (Dansk Tennis Forbund)

Her er der turneringer for årgangene U10, U12, U14, U16, U18 og senior. Her kæmpes der om point til den nationale rangliste, og man er ikke sikret lige så mange kampe som i de ovenstående turneringer. Der spilles nu mere efter Cup-systemet, og det er altså knald eller fald, selvom de fleste turneringer har en bonus-runde for dem der ryger ud i 1.runde. Deltagelse kræver at man får en licens hos Dansk Tennis Forbund.

Du kan finde informationer om turneringerne her:

Hvis der er spørgsmål til nogle af de ovenstående turneringer, og er du i tvivl om hvor du kan deltage, så tag fat i en RTK’s cheftrænere.