På en fantastisk flot dag blev RTK’s udendørs anlæg officielt åbnet lørdag den 28. april. Vejret var i den grad med arrangementet – bortset fra, at banemand Kurt Jensen var tæt på at aflyse morgenens indledende motionistturnering, fordi banerne var for bløde. Heldigvis forbarmede han sig, for deltagerne fik nogle rigtig gode kampe, selv om de bløde baner af og til var en udfordring. Til gengæld blev banerne pænt trampet til, så nu er der åbent på alle baner – både på Dr. Sofies Vej og i Darup.

Længere nede kan du se et overblik over de priser, der blev uddelt, men først lidt om, hvad dagen ellers bød på af aktiviteter.

Juniorerne holdt Drop in med fuld gang på tre baner – og samtidig holdt begynderudvalget et særligt arrangement for alle dem, der i maj hjælper nye voksne begyndere godt i gang i klubben. Alle hjælperne fik en omgang sjov og intens træning sat i værk af Sisse Folmø, Mikkel Stigaard og Mille Elsborg.

Mange til åbent hus

De tre var så også på banerne – sammen med juniorudvalget, da der sidst på dagen blev holdt åbent hus for nye – og også her var der et fantastisk flot fremmøde. Så meget, at vi snart skal til at sige stop for tilgang på nogle juniorårgange.

Samtidig holdt begynderudvalget for voksne også åbent hus – her mødte der også folk op, der gerne ville prøve, og mange blev anbefalet at melde sig til majkampagnen, hvor der lige nu er ca. 40 tilmeldte.

Ved middagstid blev der serveret kage og grillpølser. Tak til til madholdet for fin “buffet”.

Pres på faciliteterne

Formand Peter Madsen holdt tale, hvor han bl.a. fik takket alle de frivillige, der sørger for, at RTK har et højt aktivitetsniveau og at der er et tilbud til alle uanset alder og spilleniveau.

De mange medlemmer lægger imidlertid pres på faciliteterne, især indendørs hvor vi kun har fire baner.

“Bestyrelsen vil i den kommende tid se på, om der kan justeres på den måde, indendørstimerne er organiseret på. Det bliver dog ikke bestyrelsen, der egenhændigt beslutter større ændringer. Hvis der skal laves større ændringer vil vi tage medlemmerne med på råd – enten ved en generalforsamling eller på anden vis.”

“Man kan også forestille sig, at vi udvider indendørskapaciteten. Det har klubben arbejdet med nogle år, men nu vil vi for alvor få sat gang i en proces, der skal føre til to nye indendørsbaner. Men det kræver, at vi også får nogle andre aktører med på projektet: nemlig vores bank og Roskilde Kommune.”

“Det bliver ikke kun bestyrelsen, der kommer til at arbejde med projektet. Vi har kontakt til nogle andre gode folk, som har erfaring med den slags større projekter. Og vi skal nok informere undervejs, når der – forhåbentlig – bliver noget at fortælle om,” sagde Peter.

Han fortalte så også om nogle af de ting, som anlægsudvalget har haft gang i her op til sæsonstart, blandt maling af klubhusene på Dr. Sofies  Vej, algebehandling af tagene og forårsrengøring. Udvalget kigger også på at få udskiftet de sidste vinduer på Dr. Sofies Vej og har fået indhentet et tilbud på udskiftning af hele vandingsanlægget på Dr. Sofies Vej, der efter 50 år er begyndt at lække.

“Mange af disse ting har vi søgt kommunalt tilskud til. Det er klart, at jo mere kommunen vil hjælpe med disse ting, jo mere af budgettet kan vi bruge på egentlige tennisaktiviteter,” sagde formanden.

Så var der uddeling af årets priser:

• Årets lederpris: Gitte Martinussen, der desværre ikke selv var til stede. Gitte fik prisen for hendes store indsats som koordinator for ITF-turneringen i RTK-hallen i uge 8. Havde Gitte ikke påtaget sig denne opgave, så var turneringenn ikke blevet til noget
  • Årets træner: Mikkel Stigaard, der har taget rigtig mange timer i vinter og som har udviklet sig som en rigtig dygtig træner, der er blevet kastet ud i mange forskellige opgaver med træning af børn og voksne i årets løb
  • Årets juniorspiller: Mille Elsborg – for 6. år i træk. Selv om flere yngre juniorer også begynder at markere sig med turneringsresultateter, så var der igen i år ingen tvivl om, at Mille som den absolut bedste junior i klubben igen skulle være modtager af hædren som årets juniorspiller
  • Juniorpokalen: Liv Torp-Milojevic. Prisen går til en “upcomming” juniorspiller, og her er 10-årige Liv noget helt specielt, da hun udvikler sig meget og lægger rigtig mange timer i sin træning, samtidig med at hun deltager i mange turneringer – Liv var desværre ikke selv til stede
  • Juniorfondens pris: Iben Lyme, Annika Meier Vestermann og Robert Sølyst Lildholdt. De tre fik prisen for deres store indsats som hjælpetrænere og frivillige hjælpere. Altid klar, når der er brug for det – og uden at spørge “Hvad får jeg for det”? Iben og Annika modtog prisen – Robert var ikke til stede
  • Årets Svend Aage: Lars Bang fik prisen overrakt af sidste års modtager, Kurt Jensen. Lars hjælper med mange ting i RTK, han sidder i juniorudvalget, har siddet i anlægsudvalget og er også aktiv på sponsorfronten

Endelig var der overrækning af blomster til 1. holdet damer, der på fornem vis spiller i landets bedste række. Deres første kamp på hjemmebane i år er lørdag den 12. maj fra kl. 11.30.

Herunder kan du se flere billeder fra dagen: