Isac Stroemberg og Lorenzo Vatteroni. Hold øje med de to navne. 15 og 17 år – og finalisterne i drengesingle ved ITF-turneringen i Roskilde. Lad os se, om vi i fremtiden kommer til at høre mere til disse to drenge, som gav os tilskuere en fantastisk kamp at slutte en hel uge med international tennis af på.

Lorenzo, som helt useedet kom til finalen oven i købet via kvalifikationsturneringen, havde undervejs fire matchbolde – to i både 2. og 3. sæt, men alligevel var det Isac fra Sverige, der med begyndende krampe i benene til sidst hev sejren hjem efter en utrolig kamp, hvor de to spillere kunne blive ved med at tæske bolden frem og tilbage i et ustyrligt tempo. En kamp på et meget højt niveau. Cifrene blev 1/6, 7/5, 7/5.

Drengesinglen kom i hælene på pigesinglen, hvor Maja Radenkovic fra Sverige knuste sin franske modstander, Helena Stevic med 6/1, 6/1, så hurtigt, at medaljeoverrækkelsen måtte udskydes, så borgmester Joy Mogensen og formand for kultur- og idrætsudvalget, Claus Larsen, kunne nå frem.

RTK-hjælperne på dagen havde sørget for flot stoleopstilling, medaljeskammel, orange løber, blomster og pokaler – og kommunen havde også bidraget med to små Holmegaard-vaser til de to vindere. Caféen var igen bemandet, som den har været hele ugen, og med en professionel dommer og hele ugens turneringsleder, Daniel Mølgaard Nielsen, på toppen, så kunne det ikke blive meget bedre.

Finalen fik et ekstra touch, da klubbens egne juniorer i dagene op til finalen var gået i skarp træning som boldbørn, coachet af træningschef Sisse og hendes assistent, Emilie – en opgave, juniorerne løste flot.

En stor flok af forældre, juniorer og øvrige medlemmer bidrog gennem hele ugen som hjælpere fra morgen til aften – stærkt orkestreret af den særligt nedsatte ITF-gruppe med koordinator Gitte Martinussen i spidsen. Måneders god planlægning resulterede i en velgennemført uge, hvor der givet er læringspunkter, men hvor hovedindtrykket var rigtig godt.

Tak til Gittes tropper, Jonas Vestermann, Lars Bang, Connie Thomsen, Charlotte Mikkelsen, Kim Blicher og Niels Abitz, – foruden klubbens referees, HC Stigaard, Simon Berthelsen, Henrik Elsborg, Mikkel Stigaard og Lasse Byberg – med assistance fra Preben Silva, der var Daniels højre hånd. Og selvfølgelig banemand Kurt Jensen, som altid var på rette tid og sted i forhold til alle de praktiske ting, der skal løses igennem sådan en uge.

Også stor tak til Hedehusene Tennisklub for kørsel med spillere i løbet af ugen – først og fremmest til træning i naboklubbens hal, som på den måde også blev international. En rigtig god ekstra service, som spillerne satte pris på.

Tak til de frivillige chauffører – og til Hyundai for udlån af biler, så alt dette kunne lade sig gøre. Også tak til de øvrige sponsorer, Roskilde Kommune, Sjællands Tennis Union og Roskilde Gulventreprise.

Peter Thornholm hjalp med at få sat lidt ekstra skub i netværket, en masse kagebagere sørgede for lækkerier hele ugen, kasserer Hans-Henrik Bülow indsamlede sammen med Lars Gøttrup de mange turneringsgebyrer ind, formand Jan Winther overrakte pokaler og blomster, fysioterapeut Marie Hostrup stillede sig selv flittigt til rådighed for skader og behandling, og hun blev suppleret af en gruppe studerende, som tilbød massage – og har jeg nu glemt nogen? Måske, men her er i hvert fald de fleste af de frivillige hjælpere: Annika Vestermann, Johannes Skafte Jacobsen, August Skafte Jacobsen, Birgitte Hoffmann, Annette Lykkemark, Birte Jensen, Folmer Sørensen, Leander Rudolf, Birgitte Meinertz Høy, Ellen Grønvald, Lazo Milojevic, Steen Øgaard Dahl, Gunvor Jensen, Finn Ølvang Madsen, Morten Lyebalk, Bitten Petersen, Tina og Ella Dilling, Nikolaj Lykke Jacobsen, Kai Schrøder,  Thomas Helveg Povlsen, Villads Bertram Povlsen, Pia Winther Eriksen, Tine Bøegh-Petersen, Jan Falcon Nielsen, Ulla Thoft Nielsen, Sofie Bech Hansen, Jette Hjort, Bjarne Juhl Hansen, Pia Handberg Nielsen – eller var det hendes mand, Søren 🙂 – Helle Groth Arentoft, Anni Nielsen, Lotte Hedeboe, Anette Vest og Marie Præstholm.

Turneringen var noget mere international, end vi nok havde forestillet os, selv om Daniel på forhånd havde betroet os, at der ville komme spillere fra mange lande. At vi så oven i alle disse spillere fra Australien, Ungarn, Frankrig, USA, Italien, Tyskland, Grækenland, Sverige, Schweiz … fik besøg af en af de helt store tennislegender, det var det lille uventede ekstra. Mange nåede at få selfies med Björn Borg – og vi fik lov at se sønnen Leo godt spillende, og i en mere temperamentsfuld udgave, end vi husker hans far.

Flere forældre/trænere til ITF-spillerne har lovet at skrive nogle ord om turneringen – vi håber, de holder ord og vender så tilbage med, hvad de har synes om turneringen her i Roskilde.

Også tak til Mille for at have trænet sig op til et niveau, hvor hun sportsligt kunne være med. Det var sjovt for os at følge dig i turneringen – forhåbentlig har det også givet dig blod på tanden til din fortsatte tennisudvikling. Vi fik i hvert fald set, at du kunne være med – og havde marginalerne været til din side, så kunne du godt have været med på finaledagen.

Herunder kan du se billeder fra den sidste dag i turneringen.

Der er flere billeder på vej – så vi laver et helt galleri på et tidspunkt.

Her kan du se siden med link til alle resultaterne.

Henrik Overgaard