Hvert år til Store Åbningsdag bliver der uddelt nogle ærespriser. Det er ikke altid, at alle modtagere er til stede, men i år var det ekstra grelt. Derfor må vi lige gøre lidt ekstra opmærksom på, hvem der i 2019 havde gjort sig fortjent til ekstra hæder.

Først og fremmest blev Lasse Byberg udnævnt til æresmedlem. Det kan du læse mere om i en særlig nyhed om denne sjældne pris.

Årets træner – Joachim Abitz

Årets træner var også til stede – men det var lige på et hængende hår, da far Niels lige skulle adviseres om, at han gerne måtte sende sin måske sovende søvn afsted til Dronning Sofies Vej. Prisen gik nemlig til Joachim Abitz, og træningschef Sisse Folmø havde formuleret disse ord til Joachim, som formand Peter Madsen var med til at overlevere: “Joachim er årets træner fordi han har stor menneskelig indsigt og pædagogiske evner. Joachim tackler både børn, forældre og svære akutte situationer med ro, fornuft og forstand, og hans træningschef er stolt af ham.”

Her kan du se listen over trænere, der tidligere har fået prisen som “Årets træner”.

Årets lederpris – Søren Peter Elkjær

Årets lederpris gik i år til Søren Peter Elkjær, formand for anlægsudvalget. Han var sådan set også til stede, da formand Peter indledte sin tale, og Søren Peter vidste ikke noget om, at han var udset til at få denne pris. Få minutter før overrækkelsen skulle Søren Peter åbenbart til et andet arrangement og forsvandt lidt ubemærket ad bagvejen, og så stod vi pludselig uden prismodtageren selv, da formanden kaldte ham frem. Søren Peter får derfor prisen og et gavekort til SportDirect på et andet tidspunkt.

Søren Peter Elkjær får prisen som årets leder på grund af hans utrættelige arbejde med at forbedre klubbens anlæg. Han er senest i gang med projekt nyt lys i RTK-hallen, så vi til næste indendørs sæson får stærkt forbedret lys på banerne. Det er et arbejde, der foregår hen over sommeren. Søren Peter sidder også med i haludvalget og har de sidste år arbejdet meget for at få forbedret RTK’s anlæg, både inde og ude. Formand Peter Madsen fremhævede også Søren Peters evne til at have næse for at sikre sig penge til projekterne.

Her kan du se, hvem der ellers har modtaget årets lederpris igennem tiden.

Årets juniorspiller – Liv Torp-Milojevic, modtager af juniorpokalen – Caroline Kostecki og juniorfondens pris – Inge Nedergaard

Ingen af de tre modtagere af juniorpriserne kunne være til stede, da de i øjeblikket er på træningslejr i Kroatien. De fik imidlertid en opringning om det og blev rigtig glade for nyheden. Billedet er taget af de tre nede fra Kroatien, lige efter de havde fået at vide, at de havde modtaget priserne.

Liv har det seneste år vundet flere kategori 2 turneringer og har spillet sig ind i top 8 i Danmark for piger under 12 år. Senest opnåede Liv ved DM en kvartfinaleplads i single, samt en bronzemedalje i double med klubkammerat Caroline Kostecki. Liv har flid, dedikation og vilje til at selvtræne både på banen og hjemme i stuen.

Caroline får prisen for at være årets højdespringer. Hun har forbedret sin evne til at træne målrettet og fokusere ekstremt meget. Det gav i hendes første to måneder som u12 spiller resulteret i tre turneringssejre i træk. Senest en bronzemedalje i double med klubkammerat Liv ved første UM.

Inge er spilleren, som får alle til at føle sig tilpas. Hun har stor omsorg for de yngre spillere, og går forrest til træning med en værdifuld kombination af medmenneskelighed og målrettethed.

Her kan du se listen over modtagere:

Årets Svend Åge pris – Gitte Martinussen

Dagens sidste pris var overrækkelsen af Svend Åge prisen, opkaldt efter klubbens tidligere medlem og banemand, Svend Åge Jensen, far til vores nuværende banemand, Kurt. Prisen overrækkes af den, der modtog prisen året før, og det er suverænt denne modtager, der bestemmer, hvem der skal have den året efter. Lars Bang fik den sidste år, og han havde besluttet, at Gitte Martinussen skulle have den i år. Gitte var imidlertid heller ikke til stede – det var hun i øvrigt heller ikke, da hun fik lederprisen sidste år, men Lars’ begrundelse var ellers, at Gitte altid er til stede og altid hjælper til eller selv står for arrangementer til glæde for os andre i klubben. Det får man også at se til sommer, hvor hun sætter et nyt arrangement i søen. Mere om det snart på hjemmesiden.

Her kan du se listen over tidligere modtagere af Svend Åge prisen.