Hvad skal der til for at de frivillige i RTK har det godt og at der kan tiltrækkes endnu flere til at drive klub og aktiviteter? Det spørgsmål blev sat til gruppedebat efter generalforsamlingen tirsdag den 5. marts 2019.

Deltagerne fik en række valgmuligheder, som de skulle prioritere imellem, og egne ideer var også velkomne. Der var sat en halv time af til snakken inklusiv den afsluttende servering af smørrebrød – og selv om der også blev almindelig hyggesnakket, så kom der alligevel en række bud, som bestyrelsen nu kommer til at arbejde videre med.

Først og fremmest blev det slået fast, at en god klubkultur er vigtig for, at de frivillige har det godt – og her lød det til, at vi allerede er godt på vej. Hvis man selv er blevet taget godt imod som ny, er der også gode chancer for, at man senere gerne vil hjælpe til i klubben, lød en anden gennemgående, vigtig prioritet.

Ros, anerkendelse i det hele taget samt veldefinerede og tidsafgrænsede opgaver er også vigtige for de frivillige, hvorimod de fleste grupper afviste tanken om belønning i form af penge, klubtøj eller andre ting. Nogle nævnte, at man godt kunne tilbyde en smule, fx nogle bolde eller noget specialtræning for de frivillige, men for de fleste grupper var det først og fremmest klubkulturen og stemningen i klubben, der er afgørende for antallet af frivillige. Også kommunikation blev nævnt som vigtig.

Bestyrelsen laver nu en opsamling på et af deres kommende møder, men klubkultur er jo noget, vi alle sammen kan bidrage til, så sæt i gang :-).

Her kan du læse mere om generalforsamlingen.

Herunder kan du se billeder fra debatten: