Hvad kræver det for at blive en tennisstjerne?
Mange vil sige at det kræver talent, mange vil sige at det kræver års hårdt arbejde, mens at nogen vil sige en stærk pengepung og/eller stærke sponsorer. Det er helt sikkert en blanding af ovenstående ting, der gør at man kan komme langt indenfor tennisen, men altafgørende er at lysten lysten til at forbedre sig skal være intakt igennem hele forløbet.

I Roskilde Tennisklub kan vi muligvis en dag glæde os over, at have en spiller med i verdenstoppen, som har haft sine rødder og opvækst i RTK. I fleste har nok set hende spille i klubben, og kigget op en ekstra gang, da i så hvordan hun slog til bolden. Navnet er Mille Elsborg, og hun er 9 år gammel.

Mille og jeg har nu været seriøst i gang med tennistræningen i snart 1½ år, og planen er at Mille på sigt skal kunne spille professionel tennis på internationalt plan. Undertegnede glemmer aldrig første gang jeg trænede hende for 2 år siden. En lille pige der så gerne så gerne ville spille tennis, og som ikke kunne få nok af spillet. Under den første time lagde jeg mærke til en helt enestående vilje til at lære spillet, og gjorde hun slaget forkert ville hun ikke stoppe før det var på plads. Siden den dag har vi ikke kigget os tilbage og Mille har været i fremgang lige siden. I januar sidste år startede Mille med at spille turneringer, og selvom hendes første turnering endte i et nederlag i første runde har hun kommet godt efter det og er nu Danmarks højest rangeret U10 spiller, og er rangeret som nummer 17 på U12 ranglisten i DK.

Hvad kræver det at nå toppen?
Mille spiller i gennemsnit 2 timer hver dag, hvoraf 7-8 af disse timer er med undervisning med undertegnede. Derudover så bliver det til selvtræning med ældre spillere fra klubben som kan presse hende. Turneringer bliver der også spillet en del af, sidste år spillede Mille 30 turneringer rundt i hele landet. Senest er hun også blevet optaget på Wozniacki-akademiet, hvor der er træningssamlinger hver 14. dag, og hvor træningen er en høj-intensitetstræning med forskellige øvelser, der varer 2 timer. Cheftræner på akademiet er ingen ringere en Kenneth Carlsen som selv har været en top-professionel og succesrig tennisspiller. Allerede inden første træningsdag på akademiet var Kenneth privat ude og kigge på Mille hvor han kunne komme med inspiration til hendes træning. Samtidigt træner Mille fysisk træning 2 gange om ugen med boksetræner Brian Bradley. Brian er selv tidligere Danmarksmester i amatørboksning og har været fysisk træner for flere topidrætsfolk i DK. Mille gennemgår herudover balanceøvelser, samt øje-hånd koordinationsøvelser derhjemme 5 x 45 min om ugen.

Støtte hjemmefra
Der er ingen tvivl om at alt dette ikke ville kunne lade sig gøre hvis det ikke havde været med 100 % støtte hjemmefra, og støtten hjemmefra mangler Mille bestemt ikke. Alle praktiske ting bliver der sørget for, så Mille kan fokuserer helt på sin sport og få det optimale ud af sin på sin tennis og fysiske træning.

Undertegnede har været med familien på ferie 2 gange til Spanien, så Mille kunne blive trænet i sommerferien, og til sommer går turen til Kroatien med familie og undertegnede, hvor Mille skal spille det uofficielle Verdensmesterskab i U10.

Cheftræner
Kim Sverbæk

Links til Milles træning (videoer ligger op YouTube):

Milles fysiske træning

Milles øje-hånd koordinationstræning