Efter den hårde 0-8 lussing på hjemmebane mod Ballerup for 14 dage siden skulle RTKs bedste +40-hold til Hvidovre, der også mødte op med et nederlag i bagagen – de tabte 5-3 til Solrød – så der var meget prestige på spil for de to hold. Ikke mindst for d´herrer Brian Andreasen og Carsten Strunk, der begge, i ungdommens vor, har slået der folder i og sat deres præg på klubben. I hvert fald stod begges navne på den store resultattavle i klubhuset, hvor alle klubmestrene, siden stiftelsen 5.september 1950, fra 1951-2000 var nedfældet. Brian Andreasen havde vundet herresinglen i 1987 og Carsten Strunk i herredouble i 1997.

Hvidovre er dog i sportssammenhæng mest kendt for fodbold, atletik og curling. Således måtte holdkaptajn Aksel spærre øjnene ekstra op på vej til holdkampen, da han fik at vide at Hvidovre Idræts Forening skam havde vundet DM i fodbold samme år, som han blev født (i 1966 – samt også i 1973 og 1981). Også i atletik har Hvidovre høstet stor anerkendelse og frembragt mange store atleter. Sidste skud på stammen er Kristoffer Hari, den unge danske supersprinter (der dog nu repræsenterer Sparta). Bedømt ud fra dagens tennis-holdkamp kunne det se ud som om at Hvidovre-spillerne havde taget ved lære af unge Hari – for hurtigst ude af startblokken var Hvidovre-spillerne og den tidligere Hvidovre-spiller Carsten Strunk i hvert fald, da de tre herresingler, damesinglen samt mixdoublen blev skudt i gang på de fem baner, der lå på rad og række med klubhuset i baggrunden – og med fodboldafdelingen på den ene side, atletikstadionet på den anden. Og netop denne sådan var der atletikstævne, så der blev skudt nogle starter af, annonceret nogle vindere af løbene og i det hele taget larmet en hel del inde fra cindersbanerne ved siden af.

Brian Andreasen tog sig af 1.singlen. Her mødte han en yderst solidt og vedholden Hvidovre-spiller, der forstod at holde bolden kørende og lukrere på Brians fejl undervejs i opgøret. 1.sæt gik til Hvidovre med 6/1, men efterfølgende blev der hård fight om teten i 2.sæt., der dog igen gik til Hvidovre, denne gang med 6/4. Aksel Rasmussen prøvede kræfter med 2.singlen. Men det var ikke Aksels dag i singlen, spillet drillede i vinden og usikkerheden på de enkelte slag sneg sig ind: 6/1, 6/2 til Hvidovre.
Mixdoublen tog Charlotte Smith og undertegnede sig af. Vi var oppe mod et rutineret par, Annette Eggert og Jesper Clausen. Vi kom fint fra start, var foran 1-0, men siden stivnede smilet. Overfor de stabile Hvidovre-spillere havde vi mødt vores overmænd, selvom vi ind imellem havde rigtigt godt fat. Vi forsøgte at få Hvidovre-damen mere i spil og få den flugt- og smash-sikre Jesper Clausen væk fra nettet. Men vi lavede desværre også vores fejl – så vi måtte se os slået med 6/3, 6/2.

De to sidste singler blev de længste og mest spændende. I Damesinglen havde Ellen Grønvald tabt relativt klart i 1.sæt med 6/2. Men der kom godt gang i Ellens sikre og tålmodige spil i 2.sæt. efter at have været bagud 2-1 fik Ellen mere og mere hold med sine høje, lange og udmarvende bolde, som godt kunne fremprovokere nogle fejl fra Hvidovres 1.dame. ”Holdets lille løber” fik kæmpet sig op på en 5-3 føring i 2.sæt, men forhånden svigtede i det videre forløb. Og igen trak RTK det korteste strå – denne gang efter tiebreak.Carsten Strunk var som eneste RTK-spiller ”kommet hurtigt ud af start-blokken”. Carsten vandt fornemt 1.sæt. Desværre kom Hvidovre-spilleren godt igen og vandt 2.sæt. Så var der lagt op til et spændende 3.sæt. Også her var Hvidovre spilleren ovenpå. Så 2-1 i sæt til Hvidovre – og dermed en 5-0 føring til hjemmeholdet ovenpå ”1.spillerunde”. Nu resterende de ”rene” doubler: 2 herredoubler samt damedoublen.

Holdkaptajn Aksel og undertegnede tog 2.herredoublen mod Erik Lund/Jesper Clausen på en dag, hvor vinden var ret heftig. Det kom os til gode i en lige kamp, hvor vi godt nok kom foran 1-0 men siden bagud 2-3 – for til slut at vinde sættet med 6/4. 2.sæt blev lige så lige. Jeg blev brudt til 1-0. De holdt til 2-0. Siden kom vi på 2-2, ja faktisk 4-2. Vi har et tæt parti, som kan gå begge veje – men som bliver deres. 4-3 til os. De holder serv – 4-4. Jeg holder serv. 5-4 til os. Vi har en fordel, matchbold i deres serveparti – desværre returnerer jeg bolden godt op i luften, så den stride vind kan blæse den ud. De udligner til 5-5. Aksel viser tænder (altså..ikke bogstaveligt!) og vi bringer os foran 6-5. Derefter bryder vi rent – og vi har vundet! Vores første sejr i en holdkamp i år. Holdkaptajnen har vist vejen! Og holdkaptajnen udbryder med larmen fra atletikstadionet i baggrunden: ”Efter 0-8 nederlaget og 0-5 stillingen her var det med bange anelser jeg gik ind til doublekampen – tænk hvis vi tabte 0-8 igen, så ville jeg faktisk overveje om jeg skulle give holdkaptajns-stafetten videre”, lød det med et sejrsmil fra Aksel.

Helt så slemt gik det nu ikke. For også damedoublen blev kørt sikkert hjem efter fornemt spil af Charlotte Smith og Janni Tüchsen, hvis mand – Allan – havde taget turen som hepper til Hvidovre (TAK). Og det betalte sig således. Nu kun 2-5 til Hvidovre efter RTK-gevinst på 6/2, 6/4.
Sidste kamp var de to tidligere Hvidovre-drenge, Brian Andreasen og Carsten Strunks 1.herredouble. 1.sæt gik dog til Hvidovre med 6-2. 2.sæt blev fornøjeligt lige med mange gode bolde og tekniske detaljer. RTK-drengene, som så i dag er mænd på hen ved 50 år! ☺ , formåede at frembringe en tiebreak. Denne blev dog tabt 7-3. Og dermed endte holdkampen 6-2 til Hvidovre efter en lidt pauver RTK-indledning. Spørgsmålet er så nu om holdkaptajnen i løbet af ugen diktere sprint-starter på holdet, så vi kan komme hurtigere ud af startblokkene ifm. Næste holdkamp ude mod Solrød. Den kamp finder sted næste søndag den 21.juni.

Tak for indsatsen
På holdkaptajnens vegne