Tirsdag d. 23. april rejste 16 RTK-juniorer i alderen 10-15 år, tre trænere og tre forældre til det sydlige Kroatien, nærmere bestemt Dubrovnik. Sisse, David og Kim havde strikket et spændende og seriøst program sammen og allerede på ankomstdagen havde børnene første eftermiddags træningspas.

Børnene trænede 2 x ca. 3 timer dagligt. Formiddagstræningspasset bestod af 30 min. opvarmning – her lærte børnene et fast opvarmningsprogram med de vigtigste elementer i en tennis opvarmning. Formålet med det faste program er, at børnene nu har et 10-12 minutters kendt opvarmningsprogram, som de også skal bruge hjemme i klubben, både før hver træning og inden holdkamp/turnering. Herefter var der to timers tennis på banerne, hvor der de første dage især var fokus på serv, returnering og benarbejde. Passet blev afsluttet med udstræk.

Middagspauserne blev brugt på at indtage et solidt frokostmåltid – vi fornemmede at mange af ungerne udnyttede, at deres forældre ikke var med, læs; de fyldte sig godt med pizza, kagebord og ta’ selv isbar, så den stakkels kroatiske pizzabager i restauranten havde svært ved at følge med!! Trænerne blev enige om, at næste teoretiske oplæg på en camp skal omhandle kost step 1 til en eliteidrætsmand :-). Men som ugen skred frem, blev vores unge talenter mere og mere modige i at kaste sig ud i nye kroatiske kulinariske oplevelser.

Middagspausen blev desuden brugt på ”fri leg”, ungerne var oftest at finde ved poolen, bordtennisbordene eller velfortjent afslapning i skyggen på værelserne.

Eftermiddagstræningen bestod igen af opvarmningsprogrammet, to timers tennis og ofte en times fysisk træning efterfølgende, som varierede imellem fodbold, basketball, volleyball, samarbejdsøvelser mm.

Den gennemgående røde tråd både på banen og udenfor banen igennem ugen var RTK’s nyskabte værdier:

• VARMEVilje – Ansvar – Respekt – Medmenneskelighed – Energi

Trænerne havde fokus på at de unge mennesker selv kunne reflektere over den dybere mening med værdierne og hvordan de kommer i spil både som tennisspiller og som menneske. Desuden præsenterede trænerne også forskellige spilletyper til børnene, fx ”Serv-net spiller”, ”aggressiv baglinje spiller”, ”stabilitetsspiller” mm. Børnene skulle selv ”vælge” en kategori at spilletype, de gerne vil arbejde hen mod at blive i fremtiden og begyndte allerede at implementere dette på banerne i Kroatien de sidste par dage.

Midt på ugen fik ungerne eftermiddagsfri, hvor vi forældre tog dem med på en lille kulturel tur til den gamle bydel i Dubrovnik. En lille hyggelig middelalder by, med en fabelagtig udsigt fra toppen af bymurerne.

Summa summarum: Vi havde en fantastisk uge, vi var heldige med vejret hele ugen – primært regn om natten – sol om dagen! Vi havde nogle skønne unge mennesker med, som er blevet styrket socialt, menneskeligt, tennismæssigt og rejsemæssigt! Må der komme mange flere af sådanne ture i fremtiden i RTK.

Stor ros til trænerne for en meget gennemarbejdet uge og til alle ungerne som klarede 26 timers tennis + det løse! Vi håber I kommer hjem og kan inspirere Jeres tenniskammerater i klubben med alt det nye, I har lært.

Marie Hostrup