Det varer ikke længe, inden vi alle skal have en ny kode til bookingsystemet. På grund af en ny lov om persondata er Globus Data i gang med nogle ekstra sikkerheds foranstaltninger. Globus Data er ejere og udviklere på vores bookingsystem.

En af sikkerhedsforanstaltningerne handler om, at vi i fremtiden skal have en ny kode, når vi skal logge ind i bookingsystemet. Koden skal være seks karakterer, fordelt på bogstaver og tal. Det er ligegyldigt, om det er store eller små bogstaver.

Derudover skal vi have en dørkode til RTK-hallen. Du beholder som udgangspunkt den, du har i forvejen, men du kan også lave den om, hvis du ønsker det. Det er altså de fire cifre, du taster ind sammen med dit medlemsnummer, når du skal ind i hallen. Dørkoden gælder kun for helårs- og vintermedlemmer, der via deres medlemskab har adgang til hallen.

Ændringen er allerede trådt i kraft for nye, der melder sig ind i RTK, og for medlemmer, der ønsker at ændre deres password.

For os andre kommer ændringen til at ske inden 1. maj – præcist hvornår er ikke afklaret.

Du kan altid selv logge ind i bookingsystemet og ændre dit password eller din dørkode. Det gør du under “Din profil” – “Login info”.

Hvorfor kan vi så ikke nøjes med én kode, spørger du måske. Det gjorde jeg selv i hvert fald. Globus Data svarer, at det skyldes, at dørsystemet stadig kun kan håndtere fire cifre, og ved den adgang er der heller ikke adgang til personfølsomme oplysninger.