Vi har nu fået nogle anbefalinger fra Dansk Tennis Forbund om udendørs spil, som er lidt mere lempelige end de retningslinjer, vi selv havde sat i første omgang.

Det betyder, at vi kan åbne lidt mere. Vores banemand, Kurt, er i gang med at gøre Dr. Sofies Vej klar, så vi kontrolleret kan åbne for forskellige aktiviteter, først og fremmest træning.

Bestyrelsen holdt møde i aftes, og vi besluttede en forsigtig åbning af træningen i form af to uger med en reduceret træningsplan – med tilbud om pladser til de mest turneringsaktive juniorer og 1.-2. holds seniorerne – og med motionisttræning for voksne med tilmelding fra gang til gang. Den egentlige sommertræningsplan for alle knap 300 tilmeldte starter så 11. maj – medmindre der kommer nye restriktioner.

Nyt om dette midlertidige træningstilbud kommer snarest. Der bliver særlig til tilmelding og betaling for denne træning. Der bliver ikke udsendt regninger for sommertræning, før vi er sikre på, hvor mange uger vi kan gennemføre, men vi arbejder på at forlænge træningsperioden med 1-2 uger her i sommer og/eller i efteråret, så alle får mest muligt ud af vores dygtige trænerteam.

Mange RTK-positive reaktioner på refusion

Vi skylder en tilbagemelding om den indendørs træning, der blev aflyst på grund af Corona (tre uger), og en tilbagemelding om de kontrakttimer, der blev aflyst (seks uger).

Vi har fået mange tilkendegivelser på, at klubben ikke bør refundere disse penge, som medlemmerne for længst har betalt og som vil koste klubben dyrt at betale tilbage. Vi takker for de mange positive reaktioner, og bl.a. i det lys har bestyrelsen besluttet, at der ikke sker tilbagebetaling.

Nogle planlagte aktiviteter blev aflyst, inden de tilmeldte deltagere nåede at betale. Men vi har også haft klubmesterskaber i double for voksne, hvor deltagerne er blevet opkrævet, uden at de kom til at spille. Disse tilmeldingsgebyrer bliver refunderet.

Vi vil i samarbejde med trænerteamet se på, om der kan laves en særlig event målrettet jer, der missede de sidste uger af indendørstræningen.

Heldigvis lykkedes det for os at starte udendørs tidligere end i rigtig mange år – det kan forhåbentlig også være et plaster på såret i forhold til en forkortet indendørssæson.

Hold afstand – tag hjem efter spil

Vi håber senere at kunne holde en fælles Store Åbningsdag og i det hele taget komme i gang med flere klubaktiviteter. Det at åbne for træning i mindre omfang er første skridt, men vi kan kun tage disse skridt, hvis alle bakker op om de restriktioner, der følger med.

Det gælder først og fremmest det med at holde afstand – og altså ikke samles i grupper før, under eller efter spil. Vi har fået ok til at spille double og starte træning, men det hele kan falde på gulvet, hvis vi bare går tilbage til det normale med at sætte os og hygge lidt sammen efter spillet. Det er tiden ikke til endnu.

Derfor vil jeg indtrængende anmode alle om at følge retningslinjerne: Hold afstand, kom kort tid før din spilletid og tag hjem umiddelbart bagefter – uanset om det er privat spil eller træning. Vi savner alle samtalerne med vores makkere og klubvenner, stemningen og livet omkring klubhuset, men den form for hygge på og omkring banerne må altså vente lidt endnu. Ser du medlemmer, der glemmer det, så hjælp gerne ned at huske dem på det – selvfølgelig i en ordentlig tone.

Vi er i dialog med vores udvalg om igangsætning af nogle klubaktiviteter, men aktiviteterne bliver kun realiseret, hvis det foregår inden for restriktionerne.

I de kommende dage bliver der sat nye sedler op med anbefalingerne fra Dansk Tennis Forbund + de særlige Coronasmitte-skilte målrettet idrætsforeninger. Når vi åbner på Dr. Sofies Vej, så bliver der også sat afspritningsflasker og engangshandsker op. Desværre kan vi se, at nogle er flaskerne ved banerne i Darup er forsvundet. Det er meget uheldigt, og jeg håber ikke, det bliver et vedvarende problem. Men tag også gerne handsker med selv og sørg så for at afspritte, når I har fejet og vandet.

Fire baner på Dr. Sofies Vej åbner snart

Som nævnt er banemand Kurt i gang på Dr. Sofies Vej. Han satser nu på at kunne åbne bane 1 og 2 på lørdag og bane 3-4 mandag. Det er imidlertid ikke nogen nem opgave, da banerne mangler regn for ordentligt at sætte sig. Så forvent ikke lige så gode baner som i Darup fra starten af. Der bliver åbnet for booking af disse baner, så snart den midlertidige træningsplan er klar, da træningstimerne bliver reserveret først.

Bestyrelsen har også besluttet at åbne for køb af gæstetimer igen. Prisen er 70 kr. pr. time pr. gæst – og sådan en time kan alene bookes af et medlem og er beregnet på spil med gæster bosiddende uden for Roskilde Kommune. Bor din gæst i Roskilde, så skal han/hun være medlem. Vi kan se nogle tilfælde, hvor medlemmer enten bare dukker op med en gæst, der ikke betaler, eller booker med et andet medlem, og så er det en gæst, der dukker op i stedet. Vi er en forening for medlemmer, så inden vi skal til at lege ”politimænd”, vil jeg bede alle om at respektere disse regler. Det er medlemmerne, der betaler for banerne – og gratis-gæster må derfor melde sig ind i vores fællesskab.

Vi venter med at hejse RTK-flaget på Dr. Sofies Vej, indtil vi kan samles til en Store Åbningsdag med tilhørende standerhejsning. Der markerer vi samtidig, at vi får vores klubliv tilbage. Men lad os glædes over, at det faktisk nu kan lykkes for os at komme ud og spille noget tennis.

Vi byder også gerne nye medlemmer velkommen – både børn og voksne. Vores udvalg og medarbejdere er ved at kigge på intro-forløb, som er tilpasset disse Corona-tider.

Rigtig god sæson til alle.

Peter Madsen
Formand for Roskilde Tennis Klub