Du får en overraskelse, næste gang du skal spille på bane 4 i RTK-hallen.

Der er nemlig nu sat to nye LED-lamper op som en prøve på det, der venter på alle baner til næste indendørssæson.

Lamperne er kun sat op i den ene ende af banen. Anlægsudvalget vil nemlig gerne først se en prøve på det nye lys, inden de bestiller de i alt 40 armaturer, der skal hænge i hele hallen.

Det to nye lamper giver meget lys – alt for meget. Det vil derfor blive nødvendigt at skrue ned, og det skal spillerne her i forsøgsfasen gøre manuelt. Derfor ligger der en lysknap ved dommerstolen på bane 4 og på den kan du både skrue op og ned. Du kan også komme til at slukke lyset helt, men så tænder du bare igen. Det er ikke ligesom med de gamle lamper, at der går 15-20 minutter, før lysstyrken er normal igen.

Hold 0-knappen nede, når du skal skrue ned

Kort fortalt, så skal du trykke og holde 0-knappen nede for at skrue ned – og du skal trykke og holde 1-knappen nede for at skrue op. Hvis du kun trykker på 0-knappen, så slukker lyset helt.

Lamperne kan give meget mere lys, end det er nødvendigt ved almindeligt spil i hallen, så derfor bliver de sat rigtigt op fra start – og styret centralt – når alle lamper bliver sat op. Men her i forsøgsperioden skal spillerne altså selv skrue op og ned.

Det er planen, at alle armaturer i hele hallen skal udskiftes med LED, når indendørssæsonen er slut.

Det er anlægsudvalget med Søren Peter Elkjær i spidsen, der har stået for al planlægningen, herunder kontakten til Roskilde Kommune, der er med på finansieringen, da både vi og kommunen tjener på lysinvesteringen.

Her kan du læse nyheden fra januar, hvor projektet blev præsenteret.

Herunder kan du se billeder af opsætningen, der foregik tirsdag den 5. marts. Der er også to billeder af bane 4 med lys på. Et med rigtig meget lys for enden – det er, når lyset står på fuld styrke. Det andet billede er når der er skruet ned for det nye lys. Der er også et billede af kontakten, man skal skrue på (som ligger ved dommerstolen) og et par billeder fra opsætningen.