Så er det nye LED-lys i hallen klar til brug. Væk er det gule lys fra de gamle lamper og i stedet har vi fået et hvidt og dejligt lys. Det lyder i hvert fald meldingen fra anlægsudvalget og nogle af de medlemmer, der har været på nysgerrigt besøg, mens elektrikerne har været på besøg.

“Det er blevet helt fantastisk. Det kan I glæde jer til at opleve”, lyder en af meldingerne.

Formanden for anlægsudvalget, Søren Peter Elkjær, er da også ganske tilfreds:

“Lyset er meget bedre end det gamle, det er der slet ingen tvivl om. Men derfor kan der alligevel godt være nogle ting, vi skal vænne os til eller som vi må tage med elektrikerne, når vi laver en opsamlingsrunde. Fx er der nu ikke længere mulighed for at tænde lyset manuelt, hvis der skulle blive brug for det. Lystænding fungerer kun via reservering i bookingsystemet. Og så virker lyset også sådan, at det først tænder, når du går ind på banen. Det betyder, at kommer der ikke nogen til en booket tid, så tænder lyset heller ikke. Du skal aktivt ind på banen for at lys-sensoren opdager dig – og du skal faktisk helt hen til nettet, før lyset tænder. Det skal der nok lidt tilvænning til,” siger Søren Peter Elkjær.

Lysstyrken bliver i det daglige sat til 400 lux – og så er der ved særlige lejligheder mulighed for at skrue op til 500 eller 750 lux. Det kan spillerne imidlertid ikke selv gøre. Det er noget, der skal aktiveres centralt, fx af banemanden eller anlægsudvalget.

“Der er enkelte steder – uden for banerne – hvor der er små områder med lidt mindre lys, men det er som nævnt uden for selve banen. Skulle vi have undgået dette, så skulle der have været endnu flere armaturer op,” siger Søren Peter Elkjær.

Oven i dette har banerne fået en grundig vask. RTK har lejet en gulvvaskemaskine – og selv om banemand Kurt Jensen ikke er helt tilfreds, så er resultatet alligevel meget tydeligt. Et af billederne viser, hvordan den ene halvdel er beskidt og den anden rengjort. Måske kommer forskellen ikke fuldt til udtryk på billedet, men ude i hallen kan man tydeligt se forbedringerne.

Der er også kommet nyt lys både i indgangspartiet, i mellemgangen og i Sporvognen. Alt sammen takket være Roskilde Kommune, der sammen med RTK har bidraget til finansieringen. På grund af færre lysudgifter har det nye lys betalt sig inden for en periode på 4-5 år.

Se billeder fra lysarbejdet i hallen og Kurts arbejde med gulvvask herunder. Det første billede skulle meget gerne illustrere, at der er forskel på gulvet før og efter gulvvask.