Her på siden samler vi de forskellige regler og retningslinjer, som klubben arbejder ud fra. Så kan du som medlem se, hvordan du skal forholde dig i forskellige situationer. Og alle får et overblik over. Listen er senest opdateret 5. april 2018. Der kan være flere retningslinjer, som endnu ikke er kommet ind på siden. Det kommer senere.

Hvis der spiller nogen på banen, inden du skal spille, så vent med at gå ind på banen til klokken er præcis det tidspunkt, du har booket. Det er god tone, så du ikke stresser dem, der er på banen i forvejen. Spillerne på banen må spille, indtil tiden er slut og skal først afslutte, når de næste spillere er på vej. Udendørs betyder det, at spillerne først behøver at gå i gang med at feje banen og linjerne, når de næste spillere kommer. Dermed kommer du selv i gang 2-4 minutter over den fastsatte tid, men til gengæld kan du så selv spille til din egen tid er helt slut.

2014-04 Genre Jytte fejer linierOrdningen er lavet sådan, fordi det vil være ærgerligt at skulle gøre banen klar til sluttid – og så dukker der ikke nogen op bagefter. Så hvis de efterfølgende kommer lidt for sent, kan du altså spille videre, indtil de viser sig – og så først starte med at feje, når de kommer.

Sådan fejer du: Start i yderkanten af banen og fej rundt på den ene halvdel, indtil du og kosten er inde på midten af banen. På den måde fejer man ikke gruset ud af banen. Indendørs fejer vi ikke længere, nu da vi har softcourt underlag.

RTK vil gerne have et ry som et klub, hvor medlemmerne opfører sig ordentligt og med respekt for spillet, sig selv og modstandere. Det tilladt at være engageret, men undlad mishagsytringer og udråb på banerne.

Det gælder både på hjemme- og udebane.

Specielt i forhold til naboerne på Dronning Sofies Vej så vil vi gerne have et godt naboskab med ejerne af de grunde, der støder op til banerne. Så lad være med at gå ind efter boldene, hvis de er røget over hækken – men respektér, at dette er private områder, som vi ikke har adgang til. Hvis du endelig insisterer på at hente din bold, så ring på døren hos ejeren og spørg om lov til at lede efter din bold.

Vi sørger også for at dæmpe os om aftenen, hvis vi holder klubarrangementer på Dronning Sofies Vej.

Igennem en sæson, udendørs som indendørs, vil mange medlemmer gerne holde forskellige arrangementer af mere social karakter, det være sig julefrokoster, påskefrokoster, “afslutning af en sæson”-frokost, fejring af en fødselsdag og lignende.

Vi er som klub glade for disse arrangementer, som støtter sammenholdet i klubben, men vi har også mange klubarrangementer, det være sig drop in, camps, træning, turneringskampe både holdmæssigt og individuelle, klubturnering og lignende. Der afvikles også forskellige arrangementer, som er åbne for tilmelding på klubbens hjemmeside.

For at sikre at flere af disse lidt større arrangementer ikke falder samtidig skal alle sådanne indmeldes til RTK’s klubmedarbejder på mail senest fem dage før arrangementet afvikles med angivelse af dato, sted for arrangementets afholdelse, forventet antal deltagere og forventet tidsrum.

Klubmedarbejderen vil kun melde tilbage, såfremt arrangementet ikke kan gennemføres.

Det påhviler arrangøren at sørge for oprydning efterfølgende, og det henstilles, at man tager hensyn til øvrige medlemmer og gæster, der befinder sig på anlægget.

Bestyrelsen april 2018.

 

 

Regnvejr 2006 Jarl - Louise - to pigerHvad gør vi med træning og kampe, når det regner? Hvornår må vi bruge RTK-hallen og hvem har så fortrinsret, når der er mange, der gerne vil indendørs?

Det har bestyrelsen udarbejdet nogle retningslinjer for.

Træning:

Juniortræning og seniortræning er som udgangspunkt aflyst, hvis vi ikke kan spille på banerne på grund af vand.

Der kan dog i mange tilfælde sagtens spilles udendørs, selv om det har regnet i løbet af dagen. Nogle gange må man selv hjælpe lidt til ved at fjerne vand fra banen (se billedet), andre gange er vandet på grund af god dræning selv forsvundet. Kun hvis banen er “spejblank” og/eller der er pytter på, er det ikke tilladt at spille på den. Spil på en for våd bane kan give store skader på banen.

Holdkampe:

RTK-hallen må som udgangspunkt gerne benyttes i tilfælde af regnvejr ved holdkampe. Dog er der kun fire baner, og dermed er der sjældent plads til alle. Bestyrelsen har i 2017 vedtaget nogle retningslinjer for, hvem der har fortrinsret til hallen.

  • Ved holdkampe har senior 1. holdene førsteprioritet, men derudover har de hold, der er sat til at spille i Darup udendørs 1. prioritet efter serierangordning, efterfulgt at veteranhold og juniorhold efter alder (ældste hold har først rettighed)
  • Er både 1. holdet og andre i hallen, har hvert af holdene kun ret til to baner. Er der herudover plads, så har holdene fra Dr. Sofies Vej adgang med to baner i forhold til ovenstående rangering

For motionistholdene, der oftest spiller tirsdag, gælder følgende:

Hvis en spilleaften ikke kan gennemføres udendørs, har vi plads til to holdkampe i RTK-hallen. De to hold, der derved kan gennemføre holdkampen er:

  • Det hold der i forvejen er sat til at spille i Darup
  • Det hold der er sat til spisning i det store klubhus

Spilledage, hvor der kun er ét eller to hold på hjemmebane, kan pågældende hold derfor begge spille i hallen i tilfælde af regn.

Holdkaptajner og koordinatorer har fået udleveret en særlig kode, der kan bruges til akut at booke og afbooke baner.

Har I haft brug for at gå i hallen, så send efterfølgende en mail til RTK’s klubmedarbejder om, at I har været der.

Ved hjemmekampe skal hjemmeholdet sørge for indkøb af mad og drikkevarer til både RTK’s spillere og gæstende hold. RTK giver forskellige tilskud (beløb) til holdet, alt efter hvor mange spillere der er i hjemme holdkampen.

Holdkaptajnen er ansvarlig for koordinering af forplejning, men er velkommen til at uddelegere det til sine holdspillere. Holdkaptajnerne får forplejningspengene for alle hjemmekampe overført til hans/hendes private konto inden tuneringsstart.

Tilskud for hjemmekampe er:

  • 72 kr. pr hjemmespiller pr. hjemmekamp

Eksempler:

  • Et dame hold med tre spillere får 3 × 72 kr. =216 kr.
  • Et motionisthold med seks spillere får 6 × 72 kr. = 432 kr.

Har man flere reserver med, tæller det ikke. Der dækkes for det antal spillere, der er nødvendigt for at kunne afvikle holdkampen.

Man kan få udbetalt beløbet for hele sæsonen ved henvendelse til RTK’s bogholder.

Det er forskelligt, hvad de enkelte hold står for af forplejning. Nogle hold serverer nogle gange mad, hvor udgiften ikke kan holdes inden for budgettet. Spillerne deles så om de øgede udgifter.

Med licens har du mulighed for at optjene point til den danske rangliste – både som junior og senior. Spillere med licens vil komme foran spillere uden licens i forhold til tildeling af pladser i individuelle turneringer, og de har desuden mulighed for at deltage i divisionsholdturneringen for juniorer og seniorer.

Du tegner spillerlicens ved at udfylde en blanket på Dansk Tennis Forbunds hjemmeside. Den skal så sendes til RTK’s klubchef (enten scannet på mail eller pr. post), og han sørger så for at sende videre til DTF. Hvert år i april sørger RTK for at få fornyet spillernes licenser.

Læs mere:

Roskilde Tennis Klub vil gerne animere til, at så mange spillere som muligt kommer ud og spiller turneringer og stævner, så derfor giver klubben et tilskud til disse turneringer.

Læs mere på disse to undersider: