Old Viking 2015 er nu nået halvvejs med 94 deltagere, der alle fylder eller er fyldt 40 år i 2015. Der er nemlig indført ligestilling i alderskriteriet, idet mændene tidligere skulle være 45. En af de varmeste fortalere for dette var vor supertilskuer fra de foregående år Morten Lyebalk, der har kvitteret ved at melde sig i 3 rækker.

I HS A har vi 12 deltagere, hvoraf de 8 er RTKére. Thomas Rosenmejer, Brøndby Strand er topseedet og har planmæssigt spillet sig i semifinalen onsdag, hvor han møder Wieslaw Starzycki, der har måttet gennem taberrunde for at nå hertil. Han tabte i første runde til Jesper Friese, Frederikssund, der er førstegangsdeltager. I kvarfinalen vandt Wieslaw i en meget spændende og tæt kamp over Aksel Rasmussen, også RTK med 7/6 7/5. I bunden mødes Kim Werther og Morten Lyebalk onsdag i kvartfinalen. Desværre var Wieslaw stort set chanceløs og måtte se sig besejret 6/1 6/0. Derimod leverede Morten en lille overrskelse ved at besejre Kim med 6/1 6/2. I semifinalen mod Jesper Friese, Fr.sund var festen imidlertid forbi, idet Jesper vandt 6/2 6/2. Finalen bliver altså Thomas Rosenmejer mod Jersper Friese.

HS B har 9 deltagere med Claus Thestrup, Frederikssund som topseedet og Finn Kristiansen, Lyngby, der er seedet 2. Finn tabte i første runde til Morten B. Sørensen, Roskilde med cifrene 6/3 4/6 17/15. Der er nemlig matchtiebreak i et tredje sæt i samtlige kampe. Finn kom via taberrunde tilbage, men tabte så til Brian Nielsen, RTK, der nu skal møde Claus Thestrup. Begge semifinaler spilles onsdag. Her trak Brian det længste strå ved at vinde 7/5 6/2. Herefter bliver finalen et rent Roskildeopgør, da Morten B. Sørensen vandt over Claus Thestrups HD-makker Søren Jensen med cifrene 5/7 6/0 10/7.

HS Vet (55+) har også 9 deltagere med de foregående års finalister seedet 1 og 2. Allan Poulsen, Nærum øverst og Torben Nielsen, Roskilde i bunden. Begge har nået semifinalerne, der spilles torsdag. Finalen bliver i år en anden end det har været de foregående år, hvor Torben og Allan har krydset klinger. Et nyt ansigt fra Vedbæk, Hans Henrik Wengel vandt overbevisende med to gange 6/1 over Allan. Torben derimod er atter i finalen ved at slå Thorkild ”tohånd”, Karlslunde 6/3 6/0.

HD A har også 9 deltagende par med de mangeårige mestre Asbjørn Poulsen/Hans Peter Michaelsen, KB som topseedede og Mogens Fanucchi/Jesper Friese, RTK/Frederikssund seedet 2. Begge har nået semifinalerne, hvor KB´erne møder vore egne Aksel Rasmussen/Gary Banta, mens Søren H. Jessen/Kurt Jensen, også RTK udfordrer Mogens og Jesper. Begge kampe spilles onsdag. I den første semifinale var Aksel og Gary et mulehår fra at vinde over favoritterne. Efter at have vundet første sæt i tiebreak, førte de 5-2 i andet, men måtte alligevel bøje sig med 6/7 og i matchtiebreaken blev det 10-6 til KB’erne. Den anden semifinale blev lige så spændende, men det endte med en sejr til Jesper og Mogens med 7/6 6/4.

HD B har 5 deltagende par, der spiller alle mod alle, men her har et Farumpar måttet melde fra p.g.a sygdom. Som det ser ud nu er Peter Thornholm/Jan Bagge Petterson og Søren Jensen/Claus Thestrup favoritter til topplaceringerne. Peter og Jan er fra RTK, mens Søren og Claus er fra henholdsvis Hillerød og Frederikssund. De to øvrige par er Per Rants/Jørgen Friis, RTK og Ramsø samt Kai Sørensen/Jens-Erik Skau, Roskilde. Det bliver de fo favoritpar, der mødes fredag i en ren finale, idet de øvrige par ikke kan blande sig i topstriden.

I HD Vet er det igen de 2 KBére, der er seedet 1, mens Kurt Jensen/Mogens Fanucchi. RTK er seedet 2. Begge par har nået semifinalen, hvor Asbjørn og Hans Peter møder Torben Nielsen/John Sørensen, RTK, mens Kurt og Mogens formentlig møder Allan Poulsen/Finn Strabo, Lyngby/Helsingør. Begge kampe spilles torsdag. Begge par levede op til deres seedning, men Torben og John var godt med i hele kampen og tabte så knebent som 6/4 7/6. I den anden semifinale blev der uddelt 2 æg til Carl Toft/Santos Paz Perez, der på 2 gange w/o havde nået semifinalen.

I DS der er turneringens længste række med 14 deltagere er Sidse Trier, Albertslund seedet 1 og Janne Rylander, Frederikssund 2. Sidse skal i sin semifinale torsdag møde Solveig Kaas, Roskilde, der i kvartfinalen slog Mona Slothuus, Lyngby med to gange 6/4. I en nylig holdkamp havde Mona trukket det længste strå, så det var en kærkommen sejr. I de to kvartfinaler i nederste halvdel møder Janne Rylander Gitte Nielsen, Vrum/Sorgenfri, mens Lisbet Groes, Birkerød tager imod Micaela Vestermann, RTK. Disse kampe spilles onsdag. Begge de topseedede har nået finalen, da Sidse slog vor egen Solveig Kaas med 6/0 6/3. I den anden semifinale kæmpede Micaela Vestermann, RTK det bedste hun havde lært, men måtte til sidst se sig slået med 3/6 6/4 11-9, altså kamp til stregen.

DD har 13 deltagende par med Sidse Trier/Lisbet Groes seedet 1 og Anne Casals/Solveig Kaas, Roskilde seedet 2. Sidse og Lisbet spiller kvartfinale onsdag mod Ulla Egelund, Frederikssund og Astrid Weltzer, Hillerød. Vinderen møder i semifinalen Dorte Knudsen/Sanne Scheibel, RTK. Kvartfinalen i nederste halvdel står mellem Anne/Solveig og Lene E. Hansen/Dorte Ruskol, HVT. I semifinalen venter Ruth Thrane/Hanne Rosenmejer Greve/Brøndby Strand. Begge semifinaler spilles torsdag. Også her holdt seedningen. I den ene semifinale vandt Sidse og Lisbet over vore egne Dorte og Sanne med 6/2 7/5, mens Anne og Solveig kom i finalen uden at spille, da den ene af deres modstandere var blevet syg.

Også MD har 13 deltagende par. Her er Anne Casals/Kurt Jensen seedet 1 og Dorte Knudsen/Mogens Fanucchi 2.
Dorte og Mogens måtte lidt overraskende se sig slået i deres første kamp af tidligere omtalte Morten Lyebalk og makker Conny Thomsen, begge RTK. En spændende kamp der sluttede med cifrene 7/5 2/6 10/7. Morten og Conny måtte desværre se sig slået af Stina Maarfelt/Lars Kirkegaard i kvartfinalen med 7/4 6/3, der nu er i semifinalen. Her møder de vinderne af opgøret mellem Henriette Laursen/Klaus Pedersen, Rødovre og Janne Rylander. I øverste halvdel spilles semifinalen onsdag mellem Anne og Kurt og Ulla Egelund/Jesper Friese, Frederikssund. Anne og Kurt levede op til favoritværdigheden med en sejr på 6/4 6/0 over Ulla og Jesper, mens Stina og Lars besejrede Henriette og Claus i den anden semifinale med to gange 6/3.

En spændende finaledag venter, så kom ned i ”sporvognen” og se noget god tennis fra kl 1700.

I køkkenet huserer Birte Hoberg og Ingelise Midtgaard. De sørger i suveræn stil for vådt og tørt til de glade deltagere.

Turneringsleder Jørgen Larsen