RTK’s bestyrelse har ansat den 27-årige KB-træner, Jamie Coshan som udviklingsansvarlig i Roskilde Tennis Klub.

Som udviklingsansvarlig skal Jamie ikke “bare” stå på banen, men i høj grad være med til at udvikle klubben og vores tilbud om træning til alle medlemsgrupper.

Med ansættelsen får Roskilde Tennis Klub et af Danmarks stærkeste trænerteams. Udover træningschef Sisse Folmø og nu Jamie råder RTK også over Kim Sverbæk og David Mathiesen + en række hjælpetrænere, som under Sisses vinger hele tiden udvikler sig.

30 RTK’ere har allerede møde Jamie

Jamie Coshan glæder sig rigtig meget til komme til Roskilde:

”Jeg kender i forvejen Sisse og David og jeg har hørt meget om, hvordan I ønsker at udvikle klubben og løfte kvaliteten på træningen. Det er en spændende udvikling, jeg glæder mig til at være en del af,” fortæller Jamie, der allerede har mødt en gruppe af RTK’s medlemmer.

Det skete, da han var med som instruktør, da Gitte Martinussen i september inviterede til et padel-arrangement i Ballerup med 30 deltagere. Her blev det annonceret, at instruktøren var ”verdens bedste padelinstruktør”. Det var nok lige overdrevet nok og ikke en titel, han selv havde haft indflydelse på, griner Jamie i dag, men Jamie er i hvert fald uddannet padeltræner, hvis der skulle blive brug for det i RTK igen en dag.

”Det var en rigtig god dag og jeg fik et rigtigt godt indtryk af de medlemmer, der var med. Jeg har også fået et godt indtryk af klubben, da jeg var til samtale, så jeg glæder mig rigtig meget til at starte,” fortæller Jamie.

På billedet står Jamie og snakker med Pia Winther Eriksen i forbindelse med padelarrangementet i Ballerup. Det er træningschef Sisse til venstre på billedet.

Spansk men god til dansk

Jamie er spansk, han er født og opvokset på Lanzarote, og det er også her, han startede som tennistræner. Det gjorde han allerede som 14-årig og har været fuldtidstræner siden han var 17 år – altså 10 år. Han har bl.a. været tre år på Club La Santa Sport, hvor der måske også er nogle RTK-medlemmer, der har mødt ham?

Lige nu er Jamie træner i KB, hvor han udover træning på banen står for koordinering af klubbens aktiviteter. Jamie har været i KB siden 2014, hvor han kom til Danmark. Og på de fem år har han – udover at udvikle sig som træner – også formået at lære at tale glimrende dansk.

Jamie bor på Østerbro i København med sin kæreste, Charlotte, som er fysioterapeut.

Høj kvalitet til alle medlemsgrupper

Formand Peter Madsen er både glad og stolt over, at det er lykkedes at udvide trænerstaben:

”Nu får vi et trænerteam med en meget høj kvalitet og som har fokus på at udvikle vores træningstilbud til alle medlemsgrupper. Ikke bare vores talentgruppe, men alle børn og voksne vil udbytte af, at trænerstaben har så høj kvalitet. Andre større klubber satser på at skaffe udenlandske spillere for at sikre sportslige resultater. Vi har valgt at investere i at forbedre træningstilbuddet. Det tror vi på, kan løfte klubben rigtig meget,” fortæller Peter.

Et af fokusområderne bliver i samarbejde med juniorudvalget at blive endnu bedre til at modtage og fastholde nye børn. Men også at udvikle nye træningstilbud til voksne.

Men hvordan bliver der råd til ansættelse af en ekstra fuldtidsmedarbejder?

”Vi har en ambition om, at antallet af træningstilbud skal stige, når vi nu har flere hænder til rådighed, og med den øgede kvalitet mener vi også, vi kan justere lidt i prisen for træning. Det arbejder vi med i den kommende tid – og vi vil også arbejde på at strikke nogle gode tilbud sammen til indmeldelse af nye børn. Hos de voksne har vi jo majkampagnen, der er rigtig populær, og som vi håber igen i 2020 vil tiltrække nye medlemmer. Med ansættelsen af Jamie kan vi give de nye medlemmer et længere og endnu bedre introduktionsforløb,” siger Peter Madsen.

Jamie Coshan tiltræder 1. februar 2020.