Det bliver en af Danmarks mest talentfulde trænere, der til udendørs sæsonen tiltræder som ny træningschef i Roskilde Tennis Klub.

Bestyrelsen har ansat den 30-årige Sisse Folmø, der har spillet og trænet tennis næsten hele sin barndom og hele sit voksenliv. Hun er i dag talenttræner i KB, men glæder sig til at komme til ”Sjællands Esbjerg”, som hun betegner Roskilde – en sammenligning med hendes barndomsby i det vestjyske.

Sisse er faktisk allerede flyttet til Roskilde for kort tid siden – helt tilfældigt, og så alligevel ikke. Mere om det senere.

Formand Jan Winther fik for øre, at Sisse var flyttet til byen og tog fat i hende, og efter nogle snakke med et ansættelsesudvalg i bestyrelsen endte det med en kontrakt og en startdato 1. maj. På den måde får hun afsluttet jobbet på en ordentlig måde og starter altså i RTK i forbindelse med udendørssæsonen.

Kvalitet og rød tråd i træningen

Både formand Jan og Sisse selv var to store smil, da kontrakten blev skrevet under.

”Vi vil meget gerne sikre rigtig god kvalitet til alle, der modtager træning, uanset om det er juniorer, motionister, begyndere eller holdspillere. På alle niveauer vil vi samtidig gerne have en rød tråd, og det er jeg sikker på, at Sisse som en af Danmarks mest talentfulde trænere kan være med til at sikre.”

”Samtidig har vi valgt at skille en række administrative opgaver fra træningschefens ansvar, og på den måde får vi en træningschef, der kommer til at stå langt mere på banen, end vi hidtil har haft mulighed for,” siger en glad Jan Winther.

Også Sisse ser frem til at cykle ned på Dronning Sofies Vej og møde RTK’s mange medlemmer.

”Jeg har været glad for at være i KB, og haft muligheden for at komme i dybden med en gruppe unge talentfulde spillere, men glæder mig meget til i Roskilde at have en større berøringsflade og et større ansvar. Jeg ser frem til at være en del af lokalmiljøet, og udvikle tennisspillere på alle niveauer og alderstrin.”

Roskilde – det oplagte valg

Men hvorfor så lige Roskilde?

Det var der to årsager til. Fra en bopæl på Østerbro og udsigten til at to tvillingedrenge, der lige nu ligger i kæresten Sofias mave og formentlig kommer til verden den 25. marts, så var tanken at flytte ud af København, og da hun er veninde med Line Lauridsen, der godt nok er skadet i øjeblikket, men ellers spiller på elitedameholdet, så blev Roskilde det oplagte valg.

Sofia er skolelærer i Ballerup og spiller ikke tennis – endnu… Hvis det står til Sisse, så får de to drenge, der er på vej, nok allerede en ketsjer i hånden, når de bliver tre år.

Sisse har en gang studeret psykologi i København, men hun brugte ved siden af al sin tid på tennis, så hun endte med at droppe studiet og blive fuldtidstræner. Udover KB har hun også været i Lyngby og Gentofte. Hun har mest haft med talentudvikling for juniorer at gøre, men har trænet alle grupper – både i alder og styrke.

Sisse starter som nævnt til maj, men er inden da lidt med omkring planlægning af sommersæsonen, hvor der bliver mange gode træningstilbud til børn og voksne på alle niveauer.

To stillinger – en træningschef og en klubchef

Sisse kommer som træningschef til at have ansvar for træningsplanlægning, herunder ledelse af klubbens trænere og kontakt til spillere og forældre omkring træning.

”Når Sisse får flere banetimer, end Emil havde, så er hun også med til at sikre flere indtægter, ikke mindst fordi vi også arbejder på at øge træningskvalitet- og -udbud til alle medlemsgrupper. Samtidig har bestyrelsen gennemgået budgettet nøje, og sammenlagt giver det os mulighed for at skille Emils tidligere job i to funktioner. Det tror vi på bliver til stor gavn for Roskilde Tennis Klub,” siger formand Jan Winther.

Indtil 1. maj er Henrik Overgaard konstitueret i stilling nr. to – jobbet som klubchef med fokus på alle de administrative opgaver, hjemmeside og kommunikation.

Formanden understreger samtidig, at bestyrelsens forslag til budget, der skal behandles på generalforsamlingen den 8. marts, stadig indeholder hensættelse/overskud på 360.000 kr., så der fortsat er råd til at betale af på et lån, når en udvidelse af RTK-hallen forhåbentlig bliver til noget. Gælden i den nuværende hal nåede i 2015 ned på nul – 30 år efter opførelsen.

Sisse Folmø synes, det var svært at skulle sige farvel til sine spillere i KB, men hun glæder sig meget til at starte i Roskilde. På billedet skriver hun under på kontrakten sammen med formand Jan Winther.