Først var vi syv, nu er vi seks. Snart er vi forhåbentlig syv igen. Ganske få dage efter generalforsamlingen har Folmer Sørensen besluttet sig at trække sig fra sin post i bestyrelsen. Det betyder, at bestyrelsen nu skal ud og finde et medlem, der vil være med til at holde styr på RTK’s anlæg og baner.

Folmer beklager, at han er nødt til at trække sig – på et meget uheldigt tidspunkt:

– Jeg er nået til et punkt, hvor jeg ikke kan finde tid til at lave det arbejde, RTK har behov for og som jeg kan stå inde for. Op til generalforsamlingen syntes jeg, det ville være for meget, hvis vi var tre, der stoppede på samme tid, så jeg håbede at kunne finde tid til at fortsætte lidt endnu, men må erkende, at nu går det ikke længere, fortæller Folmer.

Vi skal derfor ud og finde en ny anlægsansvarlig til bestyrelsen. Næstformand Henrik Overgaard har fået opgaven med at finde denne person.

– Jeg håber, det bliver muligt at finde flere i klubben, der har lyst til at hjælpe med og påvirke, hvordan vores baner og anlæg skal tage sig ud og vedligeholdes. Jeg tænker nemlig, at vi udover at finde en anlægsansvarlig også skal finde flere personer, som vil være med i et udvalg. Det gør det sjovere at være med, ideerne kan sprudle og flere kan være med til at deles om opgaverne, siger Henrik.

RTK har jo det store privilegium, at vi har en meget engageret og dygtig banemand i form af Kurt Jensen, som står for rigtig meget af det praktiske arbejde med klargøring og vedligehold af baner og anlæg. Så vi efterlyser altså ikke nogle personer, som selv skal ud og bære grus. Men samarbejdet med Kurt – og i øvrigt også vores rengøringsmand Flemming Christensen – er en vigtig del af jobbet.

Men hvordan skal vi udvikle vores anlæg, og hvordan skal vi prioritere arbejdsindsats og penge? Det er nogle af de ting, en anlægsansvarlig og et udvalg skal have med at gøre. Andre opgaver kunne være at medvirke til at indhente tilbud på forskellige leverancer og opgaver, lige fra nye vinduer til nyt baneunderlag. Eller sikre, at klubhuset og hallen er indbydende både for medlemmer og gæster. Alt sammen i et samspil med banemand, rengøringsmedarbejder, udvalgsmedlemmer og den øvrige bestyrelsen.

Det kunne jo også være, at der er nogen i klubben, der gerne vil give en praktisk hånd med ved nogle ting. Mulighederne er mange for organisering og opgaver.

– Det skal et nyt udvalg og en ny anlægsansvarlig selv være med til at definere, men jeg tror, det er vigtigt, at der er flere til at deles om opgaverne. Folmer har siddet alene med rigtig mange ting, og det er egentlig fantastisk, at han har kunnet holde til det i så mange år. Folmer har nemlig siddet i bestyrelsen i flere omgange, siger Henrik.

Har du lyst til at være med, vil du høre mere om, hvad det går ud på – så kontakt Henrik på naestformand@roskildetennisklub.dk eller tlf. 91 54 77 76.

På billedet er det Folmer, der sidder ved bordet til højre for Morten Lyebalk og tager imod tilmeldinger til Marathondøgnet i sommers.