I ca. 45 år har Kurt Jensen været med til at gøre baner og anlæg i stand i Roskilde Tennis Klub – til glæde for tusindvis af medlemmer. Lørdag blev Kurt fejret af familie og venner for sin 60 års fødselsdag i Vor Frue Sognegård – still going strong som RTK’s uundværlige banemand, der for billigst mulige udgifter sørger for, at vi i RTK har gode baner at spille på hele året.

Det er Kurt, der sørger for fjernelse af ukrudt, pålægning af grus, streger, tromling, vanding, klipning af hæk. maling, reparationer, tilbygninger, flytning af automat, vask, fejning af indendørs banerne, udskiftning af pærer i hallen…. og vi kunne blive ved.

Kurt overtog tjansen som banebane efter sin far Svend Aage, og hans mor, Inger, bestyrede i flere år klubhusets cafeteria, dengang hvor klubbens juniorer tilbragte rigtig mange timer på Dr. Sofies Vej før og efter spil på banerne. Kurt bror, John, har også spillet tennis, og han var i flere år arrangør af Vikingeturneringen, som dengang var en kæmpe stor begivenhed.

Da Kurt startede med at ordne baner sammen med sin far, spillede han ikke selv tennis. Det begyndte han først på noget senere, men så tog karrieren også fat. Kurt har igennem mange år været en af de bedste spillere i sin årgang og har utallige titler og fornemme holdkampsejre i bagagen, også i double, blandt andet med Anne Casals og Mogens Fannucchi, som begge var til stede ved receptionen i lørdags.

Det samme var mange andre RTK’ere, blandt andet Hans Christian Stigaard, Anni Nielsen og Hans-Henrik Bülow fra bestyrelsen, som overrakte en gave på klubbens vegne. På det ene billede står Anni med RTK’s gave i hånden, mens den store, som Hans-Henrik og Kurt står med, er en privat gave fra en større gruppe RTK’ere.

På det andet billede hjælper Charlotte Aaby Smith Kurt med at holde styr på alle de øvrige gaver. Og så skal vi også have et billede med af Kurt i aktion på banerne.

Receptionenn blev holdt et par dage før den reelle fødselsdag, som er den 8. november.