Søndag kl. 11 gik det løs mod TIK, Tåstrup Tennis Klub for RTKs +40 1.hold. Først havde Aksel Rasmussen lagt puslespillet sammen med Tåstrups holdkaptajn, så kamprækkefølgen for de seks kampe – på to baner – var på plads.

Aksel lagde selv for på 1.singlen, men var oppe mod Tåstrups klart bedste mand, Peter Mortensen, der har spillet i en række klubber, herunder Køge. Aksel kæmpede bravt og i et højt tempo, men måtte se sig slået med 6-0,6-1 af overmagten. Carsten Strunk spillede 2.singlen. Det hurtigste tæppeunderlag i hallen, som indbød til serve-flugtspil var og er lige Carsten, der, efter en nervepirrende tre-sætter, flot hev sejren i land. 1-1 efter de to første kampe.

Så var det mixens tur med undertegnede og Charlotte Aaby Smith. Lad det være sagt med det samme: Det blev en svær kamp, hvor vi, udover vores bedre modstandere, også stred i det med underlaget, hvor man lige skulle vænne sig til boldens bane på det hurtige underlag. Damen i Tåstrups mix var skrap, så det blev ”kun” til 2-3 partier for undertegnede og Charlotte. Vi livede op i slutningen af hvert sæt – sikkert fordi modstanderne tog sig ”en slapper”. Herredoublen stod Aksel og Carsten for. De spillede en god kamp, men Peter Mortensen var sikkert den afgørende faktor, der gjorde at vore brave kæmpere måtte nøjes med henholdsvis 4 og 3 partier i de to sæt. 3-1 til Tåstrup.

Undertegnede tog sig af 3.singlen. Første sæt gik tingene fint med solidt spil, fornuftigt tempo og variation og få fejl: 6-1. Andet og tredje sæt blev noget kun mere præget af ”grus i Lyebalk-maskineriet” – og det er jo aldrig særligt hensigtsmæssigt, da det som oftest er i andet og tredje sæt at kampene afgøres! Modstanderen kom foran 3-1 og 5-3. Herefter blev en fin slutspurt sat ind: Der blev reduceret til 4-5, udlignet til 5-5, ja, endda bragt sig i vinderposition 6-5 og med to matchbolde. Men ak..Modstander Janus Kloppenborg spillede flere fine bolde i slutningen af sættet. Og de to matchbolde blev afhvervet (bla. På et par gode server på matchboldene). 6-6 og tiebreak. Gode bolde af TIK-spilleren kombineret med umanerligt dårligt spil fra undertegnede betød en 6-0-føring til TIK – og siden sættet. 1-1. Nok et sæt. Afgørende. Vi fulgtes ad til 3-3. Herefter blev jeg brudt.3-4. Fin coaching af holdkaptajn Aksel. Dog alligevel efterfølgende 3-5 til TIK-spilleren. Identisk situation som i 2.sæt – og med, heldigvis da, kun næsten samme resultat: Min serv blev dog holdt. 4-5. Banebytte. TIK-spilleren kunne serve kampen hjem. Heldigvis lavede han et par fejl og i stedet blev der udlignet til 5-5. Helt lige igen. Det lykkedes at holde serv. 6-5. Og sørme om ikke det lykkes at bryde igen. Sejr til RTK – og dermed 2-3 i favør af Tåstrup.
Forinden var holdets ”lille løber”, Ellen Grønvald, gået i gang med damesingle på nabobanen. Men hun var oppe mod deres skrappe dame, så det var desværre spil til et mål. Ellen kæmpede flot, men forgæves: 6-1, 6-0 til TIK, der dermed vandt holdkampen med samlet 4-2 i den kolde hal, hvor der udover en masse hurtige dueller blev budt på herlig flæskestegssandwich fra værternes side.

Udbyttet for +40 (1) i efterårets kampe var én sejr og to knebne 2-4-nederlag, så der er noget, som skal indhentes, når vi tager hul på anden halvdel ultimo januar 2015. Godt kæmpet af alle implicerede på holdet i de hidtidige kampe.
Skribent Morten Lyebalk