Kom til en spændende temaaften i RTK-hallen

onsdag den 9. oktober kl. 18.30–20.30

Bemærk, at der er tilmelding på forhånd. Tilmeldingsfristen er nu forlænget til to timer før start.

Temaet er tennisskader, skadesforebyggende tiltag, genoptræning og behandling. Kender du de væsentligste skader i forbindelse med tennis? Og endnu vigtigere, hvordan kan du måske undgå dem? Hvad skal/kan du selv gøre, hvis du får en skade?

Fysioterapeut Marie Hostrup Allerup, der selv spiller tennis, står for foredraget – herunder kan de se, hvad det kommer til at handle om. Bøvler du lidt med det ene eller andet – eller vil du gerne blive klog på at forebygge, så kunne det være en god idé at tilmelde dig.

Her er link til tilmelding via bookingsystemet – prisen er 20 kr. pr. deltager.

Tennis er en idræt som består af mange retningsskifte, udfald, pludselig opbremsninger og eksplosive igangsætninger af bevægelse, som kan forsage akutte skader. Samtidig er det også en sport, hvor vi laver mange ensidige gentagelser af samme bevægelse, som over tid kan medføre overbelastningsskader. De to skadestyper skal ikke behandles og trænes ens, og ofte er der flere tiltag at iværksætte både med en forebyggende tanke og når smerterne er opstået.

Er du nysgerrig for at få svar på bl.a. følgende??

  • Skal ryg-, knæ- eller skuldersmerter aflastes eller trænes væk?
  • En ”tennisalbue” kan sammenlignes med en ”musearm” – betyder det så at jeg har større risiko for at udvikle dette, hvis jeg både arbejder på kontor i min hverdag og spiller tennis i min fritid?
  • Hvorfor skal man lave hård styrketræning på overbelastet væv?
  • I en gennemsnits tenniskamp server og smasher vi over 100 gange… hvad betyder det for fx vores skulder?
  • Hvorfor og hvordan skal vi varme op?
  • Hvordan undgår jeg skader?
  • Hvordan bliver jeg fysisk en bedre tennisspiller?
  • Kan jeg spille tennis med begyndende slidgigt?
  • Ankel forstuvning – skal man bare vippe lidt på vippebrættet?

Fakta:

Marie Hostrup Allerup, som er uddannet prof. bach. i fysioterapi og klinisk underviser i fysioterapi, har mere end 10 års erfaring med behandling, træning og genoptræning af børn, unge, voksne og ældre indenfor de fleste specialer af fysioterapien.

Marie er til daglig praktiserende fysioterapeut hos Rygcenter Roskilde, ekstern underviser på fysioterapeutuddannelsen på Prof. Højskolen Absalon, samt ansat i censorkorpset for Danske Fysioterapeutuddannelser. Marie spiller selv tennis i Roskilde Tennis Klub.