Kurt Jensen og Wieslav Starzycki fra RTK var søndag aften i ilden i både single og double i +60-rækken ved Danmarksmesterskaberne for veteraner i Hørsholm.

Wieslav spillede mod Jesper Klausen, Hvidovre, og kunne trække sig sejrrigt ud af første sæt efter flot, offensivt spil. Også starten på 2. sæt tegnede lovende: Wieslav kom foran 1-0. Herefter fulgte to tætte partier, der desværre gik Hvidovres vej. Det blev desværre indledningen til en stribe af partier og point til Jesper Klausen, der nuppede 2. sæt med sikre 1-6.

En matchtiebreak skulle nu afgøre kampen. desværre kom Wieslav aldrig sådan rigtigt med – og måtte se sig slået med 10-2.

Kurt mødte Ulrik Abild, Hareskov-Værløse. Roskildes banemand vandt komfortabelt 1. sæt. I 2. sæt var rollerne byttet om, og Kurt en kende for passiv og for kort i sit spil, hvilket bevirkede, at Abild flere gange med solide flugtninger satte Kurt skakmat.

1-1 i sæt måtte de to kamphaner ud i den afgørende matchtiebreak. Kurt var koncentreret og satte trumf på fra starten – og vandt sikkert 10-4.

I double skulle Kurt og Wieslav op imod forhåndsfavoritterne Jantzen/Wenger, HIK og Hørsholm, efter 4-4 i 1.sæt måtte Roskildes duo se sig slået 4-6. I 2. sæt, der også var ganske lige, fik Kurt/Wieslav tilkæmpet sig et overtag efter lige dele godt spil og god fight. 6-4. Igen en matchtiebreak – og det endte med en kneben favoritsejr på 10-7 til Jantzen/Wengel. Men Kurt og Wieslav fortjener stor ros for indsatsen. Ikke meget manglede før det vat gået jeres vej.

Morten Lyebalk

På billedet er det fra venstre: Jantzen, Wengel, Jensen og Starzycki.