Lørdag den 4. februar skulle førsteholdet på damesiden igen i aktion i sæsonens næstsidste kamp i 1. division øst. Denne gang mod udeholdet fra Virum-Sorgenfri.

Før dagens kamp var det Virum Sorgenfri, der på papiret måtte anses som favoritter. Flere skader og afbud gjorde, at Roskilde ikke kunne stille stærkest op. Det skulle dog vise sig ikke at have betydning i sidste ende.

Holdkampens førstesingle stod mellem Roskildes Rikke Jensen og Virums Anna Marie Møller. Og det var klart Rikke, der lagde bedst fra start og satte tempoet. Anna Marie Møllers spil lå godt til den rutinerede Rikke, der kunne presse modstanderen på bedste vis. Andet sæt var dog en lidt mere blandet fornøjelse, da Anna Marie Møller fik bedre gang i sit spil, og Rikke begyndte at lave flere fejl. Derfor var det først ved 3-2 i Roskildes favør, at Rikke satte fra og lukkede kampen 6-3.

2. singlen var mellem Roskildes Rikke Stokholm Qvist Rasmussen og Virums Simone Trolle. I denne kamp var det Simone Trolle, der kom bedste fra start og bragte sig foran 4-1 trods mange tætte partier. Rikke kom bedre med og fandt en god rytme og havde muligheden for at komme på 3-4 i første sæt. Marginalerne var dog ikke på Roskildes side, og første sæt gik til Simone Trolle 6-2.

Andet sæt skulle vise sig at blive noget tættere og mere velspillet fra begge parter. Rikke lavede færre fejl og fandt en rytme, det var dog ikke helt nok. Ved 5-4 lukkede Simone Trolle kampen.

I tredje og sidste single spillede Roskildes Ditte Jørgensen mod Virums Louise Hillebrandt. Et opgør hvor Ditte Jørgen skulle have revanche fra sidste gang Roskilde mødte Virum, hvor Ditte Jørgensen tabte 13-15 i matchtiebreak. I lørdagens kamp var der dog ikke den store tvivl om, hvem der havde kræfterne. På trods af lange dueller og en hård mental kamp, trak Ditte Jørgensen sejren i land 6-3 6-2 og sikrede Roskilde en føring.

I doublen skulle det hele afgøres, og her mødte Rikke Jensen og Ditte Jørgensen Virums Simone Trolle og Louise Hillebrandt. I første sæt var der ikke tvivl om, hvem der først tog kontrollen ved nettet og tempoet i kampen. 6-1 til Roskilde. I andet sæt lavede parret fra Virum færre fejl og fik trukket tempoet ud af kampen, og det betød flere fejl fra Roskildes side. Derfor endte sættet 4-6.

Kampen skulle dermed afgøres i et matchtiebreak. Her var dog der aldrig rigtig tvivl om, hvem der ville tage sejren. Rikke Jensen og Ditte Jørgensen vandt sikkert 10-5.

Med lørdagens sejr betyder det, at Roskilde stadig har mulighed for at spille om en oprykningskamp.

Det bliver afgjort i sidste spillerunde, hvor Roskilde møder KB ll på udebane og Virum møder Birkerød ll. Det er den 25. februar.

På billedet er det Ditte Jørgensen og Rikke Jensen i den afgørende double.