Hvordan de overhovedet fik koordineret holdopstilling er en lang og kompliceret historie, som du får nogle brudstykker af om lidt, men slutresultatet er ikke mindre end imponerende.
Roskilde Tennis Klubs damehold er næste vinter blandt de otte bedste hold i Danmark.

Det blev sikret her i weekenden, hvor holdet først slog Virum Sorgenfri i en kvalifikationssemifinale og derefter vandt over ATK i finalen.

Begge sejre kom til at lyde på 4-1. Egentlig bliver der spillet seks kampe i en holdkamp, men begge dage blev den sidste kamp afbrudt, fordi den ikke havde betydning for slutresultatet.

På billedet ses Sisse, Line, Ditte, Rikke og Mille, som sikrede sig oprykningen søndag, og lørdag var Anja med.

Den store udfordring med denne weekend var, at Anja skulle på skiferie søndag morgen, og at Rikke først kom hjem fra Thailand lørdag aften. Holdet var derfor meget afhængig af, at Ditte Jørgensen også spillede, men hun skulle på nattevagt både fredag og lørdag, så hvordan hun fysisk hænger sammen i dag, er noget af en gåde, for hør lige her:

Fredag havde Ditte både en dag og en nattevagt, der blev afsluttet kl. 7 lørdag morgen, inden hun om eftermiddagen var med til semifinalen. Efter den kamp havde hun nok en nattevagt, der igen sluttede kl. 7, hvorefter hun skulle være klar til oprykningsfinale kl. 11.

Ikke helt så vanvittigt var det for Rikke, men absolut heller ikke optimalt at lande med fly lørdag aften efter en lang rejse fra Thailand og så være klar til finale søndag formiddag.
Ikke desto mindre havde både Ditte og Rikke en stor andel i oprykningen. Lørdag førte RTK 2-1, da Dittes single skulle afgøres. Hun havde vundet første sæt, tabt 2. rimeligt klart, men i match-tiebreaken vandt Ditte så 11-9.

Rikke spillede også fantastisk og vandt sin single søndag, hvor Sisse Folmø også vandt en meget tæt kamp 10-7 i matchtiebreak, og Mille Elsborg og Line Lauridsen endte med at køre sejren hjem i double. Lørdag havde Anja Kostecki sørget for at vinde overbevisende i både single og double, så alle involverede spillere bidrog til den flotte oprykning, der kun kunne lade sig gøre, fordi alle bidrog til at hjælpe med holdopstillingen, selv om det var meget presset.

Dameholdet er i forvejen i Elitedivisionen udendørs, men indendørs er der færre hold, så præstationen er meget imponerende.

”I den kommende udendørs sæson bliver kravene også skærpet yderligere, fordi der kommer en ny turneringsstruktur med færre hold, så i år rykker seks hold ud af Elitedivisionen, heraf fire direkte og de sidste to skal igennem kvalifikationskampe. Så vi skal virkelig spille op til vores bedste for at blive i Elitedivisionen,” fortæller træningschef Sisse Folmø.

Udendørs er RTK placeret i pulje med Hillerød, Lyngby og Skovbakken – sidstnævnte tabte her indendørs deres kvalifikationsfinale til B93 efter de havde vundet semifinalen mod Sønderborg.